Linda Stuhaug

Annonse

8. september 2025

Alt-i-ett heilstekt kylling med bakte rotgrønnsaker

Alt-i-ett heilstekt kylling med bakte rotgrønnsaker
Heisann! No er det virkelig sesong for dei norske potetene og rotgrønnsakene, noke av det beste med høsten😍 Med det så har eg en ny oppskrift å dele med dåkke: alt-i-ett heilstekt kylling med bakte rotgrønnsaker. Skikkelig enkelt, skikkelig godt - og en middag som nesten lager seg heilt sjølv!
Du trenger, til ca 4 personer:
1 stk heil kylling (1,5 kg)
2-3 ss smør, smelta
salt og pepper
-
6-8 store poteter
6 gulrøtter
2 pastinakk
2 rødbeter
2 gulbeter
evt andre grønnsaker etter ønske
Olje, salt, pepper, paprikakrydder og evt friske urter etter smak
Slik gjer du:
1. Skrell grønnsakene og del alt i passelige terninger. Du kan gjerne bruke større biter enn meg, dei vil bli møre sjølv om det er litt meir størrelse på dei.
2. Ha over litt olje og krydder, og fordel på eit stekebrett med bakepapir.
3. Tørk godt av kyllingen med eit kjøkkenpapir. Smelt smør og pensle kyllingen før du gnir skinnet inn med litt salt og pepper. Legg kyllingen på samme stekebrett som grønnsakene.
4. Steik midt i ovnen, 180 grader over-undervarme i ca 1,5 time. Bruk gjerne steiketermometer på kyllingen - stikk den inn i tjukkeste delen av kyllingbrystet og steik til termometeret viser 68 grader.
5. La kvile i ca 10 minutter før du begynner å skjære i den.
Server gjerne med en klatt rømme, creme fraiche, pesto eller anna dressing!
Utrulig enkelt, og middagen lager seg sjølv etter forberedelser mens du kan gjere andre ting!
Lyst på fleire alt-i-ett middager? Kjøp boka mi "Kvardagsmiddagar" - den inneholder kun raske, enkle middager der du har alt-i-ett i gryte, form eller panne🤩 Du finner boka her♥︎

Heisann! No er det virkelig sesong for dei norske potetene og rotgrønnsakene, noke av det beste med høsten😍 Med det så har eg en ny oppskrift å dele med dåkke: alt-i-ett heilstekt kylling med bakte rotgrønnsaker. Skikkelig enkelt, skikkelig godt - og en middag som nesten lager seg heilt sjølv!

Sanity Image

Du trenger, til ca 4 personer:

1 stk heil kylling (1,5 kg)

2-3 ss smør, smelta

salt og pepper

-

6-8 store poteter

6 gulrøtter

2 pastinakk

2 rødbeter

2 gulbeter

evt andre grønnsaker etter ønske

Olje, salt, pepper, paprikakrydder og evt friske urter etter smak

Slik gjer du:

1. Skrell grønnsakene og del alt i passelige terninger. Du kan gjerne bruke større biter enn meg, dei vil bli møre sjølv om det er litt meir størrelse på dei.

2. Ha over litt olje og krydder, og fordel på eit stekebrett med bakepapir.

3. Tørk godt av kyllingen med eit kjøkkenpapir. Smelt smør og pensle kyllingen før du gnir skinnet inn med litt salt og pepper. Legg kyllingen på samme stekebrett som grønnsakene.

4. Steik midt i ovnen, 180 grader over-undervarme i ca 1,5 time. Bruk gjerne steiketermometer på kyllingen - stikk den inn i tjukkeste delen av kyllingbrystet og steik til termometeret viser 68 grader.

5. La kvile i ca 10 minutter før du begynner å skjære i den.

Sanity Image

Server gjerne med en klatt rømme, creme fraiche, pesto eller anna dressing!

Sanity Image

Utrulig enkelt, og middagen lager seg sjølv etter forberedelser mens du kan gjere andre ting!

Sanity Image

Lyst på fleire alt-i-ett middager? Kjøp boka mi "Kvardagsmiddagar" - den inneholder kun raske, enkle middager der du har alt-i-ett i gryte, form eller panne🤩 Du finner boka her♥︎

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR