Linda Stuhaug

Annonse

10. april 2024

Alt-i-ett krema makaroniform med kylling & parmesan

Alt-i-ett krema makaroniform med kylling & parmesan
Heisann! Forrige veke lagde eg en middag som blei skikkelig, skikkelig god. Dette er en alt-i-ett middag som lager seg sjølv i ovnen. Kyllingen steikast litt utenom først, og går inn i ovnen dei siste minuttane. Når retten er ferdig toppast den med masse deilig parmesan. Denne anbefalast virkelig - kvardag eller helg😍
PS! Bruk dei grønnsakene du har :)
Til 3-4 personer trenger du: • 200 g fullkornsmakaroni • 4 gulrøtter, hakka • 1 stor paprika, hakka • 3,5 dl kraft eller evt utblanda fond/buljong (gjerne redusert type. Bruk 1 dl vatn i tillegg om du bruker samme kraft som meg) • 3 dl kremfløyte (evt 1 boks creme fraiche) • Salt og pepper - • 1 liten pose spinat • 600-700 g kyllingfilet, gjerne med skinn (eg hadde to store fileter på over 300 g) • Parmesan • Smør til steiking
Slik gjer du: 1. Ha makaroni, gulrot, paprika, kraft, fløyte, melk, salt og pepper i en ildfast form. Bland sammen. Ingrediensane skal akkurat vere dekka av væska. 2. Sett inn i ovnen på 225 grader varmluft i 20 minutt. Rør nokon ganger underveis. 3. Mens formen står i ovnen: krydre kyllingen med salt og pepper. Steik den i smør på begge sider på middels varme med lokk. 4. Ta formen ut av ovnen og bland inn spinaten. Legg så kyllingfiletane oppå formen. Sett formen tilbake i ovnen og steik i ca 5 minutt til, eller til makaronien er ferdig og kyllingen har en kjernetemperatur på ca 90 grader. Ha over parmesan og server!
TIPS! Denne kan lagast med andre typer proteinkilde enn kylling. Prøv for eksempel med laks/ørret! Den trenger ingen forsteiking og trenger kun å stå i ovnen i ca 10 minutt. Prøv denne middagen du og!

Heisann!

Forrige veke lagde eg en middag som blei skikkelig, skikkelig god. Dette er en alt-i-ett middag som lager seg sjølv i ovnen. Kyllingen steikast litt utenom først, og går inn i ovnen dei siste minuttane. Når retten er ferdig toppast den med masse deilig parmesan. Denne anbefalast virkelig - kvardag eller helg😍

PS!
Bruk dei grønnsakene du har :)

Til 3-4 personer trenger du:
• 200 g fullkornsmakaroni
• 4 gulrøtter, hakka
• 1 stor paprika, hakka
• 3,5 dl kraft eller evt utblanda fond/buljong (gjerne redusert type. Bruk 1 dl vatn i tillegg om du bruker samme kraft som meg)
• 3 dl kremfløyte (evt 1 boks creme fraiche)
• Salt og pepper
-
• 1 liten pose spinat
• 600-700 g kyllingfilet, gjerne med skinn (eg hadde to store fileter på over 300 g)
• Parmesan
• Smør til steiking

Slik gjer du:
1. Ha makaroni, gulrot, paprika, kraft, fløyte, melk, salt og pepper i en ildfast form. Bland sammen. Ingrediensane skal akkurat vere dekka av væska.
2. Sett inn i ovnen på 225 grader varmluft i 20 minutt. Rør nokon ganger underveis.
3. Mens formen står i ovnen: krydre kyllingen med salt og pepper. Steik den i smør på begge sider på middels varme med lokk.
4. Ta formen ut av ovnen og bland inn spinaten. Legg så kyllingfiletane oppå formen. Sett formen tilbake i ovnen og steik i ca 5 minutt til, eller til makaronien er ferdig og kyllingen har en kjernetemperatur på ca 90 grader.

Ha over parmesan og server!

TIPS!
Denne kan lagast med andre typer proteinkilde enn kylling. Prøv for eksempel med laks/ørret! Den trenger ingen forsteiking og trenger kun å stå i ovnen i ca 10 minutt.

Prøv denne middagen du og!

Annonse

6 Kommentarer

A

Annika

12. april 2024

Så ut som en kjempegod og enkel middag!! Det står melk i framgangsmåten, men ikke i ingredienslista. Hvor mye brukte du?

Linda Stuhaug

14. april 2024

Det er en glipp! Skal ikkje stå melk🥰

A

Anne

17. mars 2025

Lagde denne i dag. Supergod og rask å lage. Trengte bare litt ekstra krydder for en liten ",piff ".

Linda Stuhaug

18. mars 2025

Så kjekt den smakte!

J

Julie

30. april 2024

Hei :) Er det meningen at all kraften skal "trekke inn"? Jeg brukte 3,5dl av Maggi sin kjyllingraft... men nå har det stått i 25min å den ser ikke ut som din 😅

Linda Stuhaug

3. mai 2024

Ja, det er meininga. Det skal ikkje vere særlig overflod av noko væske her :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg