Annonse
10. april 2024
Alt-i-ett krema makaroniform med kylling & parmesan
Heisann!
Forrige veke lagde eg en middag som blei skikkelig, skikkelig god. Dette er en alt-i-ett middag som lager seg sjølv i ovnen. Kyllingen steikast litt utenom først, og går inn i ovnen dei siste minuttane. Når retten er ferdig toppast den med masse deilig parmesan. Denne anbefalast virkelig - kvardag eller helg😍
PS!
Bruk dei grønnsakene du har :)
Til 3-4 personer trenger du:
• 200 g fullkornsmakaroni
• 4 gulrøtter, hakka
• 1 stor paprika, hakka
• 3,5 dl kraft eller evt utblanda fond/buljong (gjerne redusert type. Bruk 1 dl vatn i tillegg om du bruker samme kraft som meg)
• 3 dl kremfløyte (evt 1 boks creme fraiche)
• Salt og pepper
-
• 1 liten pose spinat
• 600-700 g kyllingfilet, gjerne med skinn (eg hadde to store fileter på over 300 g)
• Parmesan
• Smør til steiking
Slik gjer du:
1. Ha makaroni, gulrot, paprika, kraft, fløyte, melk, salt og pepper i en ildfast form. Bland sammen. Ingrediensane skal akkurat vere dekka av væska.
2. Sett inn i ovnen på 225 grader varmluft i 20 minutt. Rør nokon ganger underveis.
3. Mens formen står i ovnen: krydre kyllingen med salt og pepper. Steik den i smør på begge sider på middels varme med lokk.
4. Ta formen ut av ovnen og bland inn spinaten. Legg så kyllingfiletane oppå formen. Sett formen tilbake i ovnen og steik i ca 5 minutt til, eller til makaronien er ferdig og kyllingen har en kjernetemperatur på ca 90 grader.
Ha over parmesan og server!
TIPS!
Denne kan lagast med andre typer proteinkilde enn kylling. Prøv for eksempel med laks/ørret! Den trenger ingen forsteiking og trenger kun å stå i ovnen i ca 10 minutt.
Prøv denne middagen du og!
Annonse
6 Kommentarer
Annika
12. april 2024

Linda Stuhaug
14. april 2024
Anne
17. mars 2025

Linda Stuhaug
18. mars 2025
Julie
30. april 2024

Linda Stuhaug
3. mai 2024
SKRIV EN KOMMENTAR