Annonse
1. mai 2025
Alt-i-ett lasagne i gryte
Heisann!
Idag har eg lyst å dele ein oppskrift fra alt-i-ett kokeboka mi Kvardagsmiddagar, nemlig ein alt-i-ett lasagne som du lager i gryte! Skikkelig god, lettvint og ein super måte å lage lasagne på🤩
Psst! Ikkje la deg skremme av litt lang ingrediensliste. Det ser litt voldsomt ut, men det er det altså ikkje😅
Du trenger, til ca 4 personer:
400 g kjøttdeig
1 løk, grovhakka
2 fedd kvitløk, finhakka/pressa
2-3 gulrøtter, raspa
2 ss tomatpure
100 g frisk spinat
6 dl storfekraft (evt vatn med buljong/fond)
250 g lasagneplater
800 g passata tomater/hakka tomater
150 g kremost naturell eller creme fraiche
1-2 ss sriracha
raspa ost
Frisk basilikum
Salt og pepper
Smør til steiking
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 220 grader, varmluft eller grillfunksjon.
2. Gjer klar grønnsakene.
3. Steik løk og kvitløk i smør til det er blankt. Tilsett kjøttdeig og brun den. Ha deretter tomatpure oppi og la det surre nokon minutter.
4. Ha så oppi kraft, raspa gulrot, hakka tomater og grovt knuste lasagneplater. Ha på lokk og la det småkoke i 10 minutter, til pastaen begynner å bli ferdig. Rør innimellom.
5. Smak til med Sriracha, salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder om ønskelig.
6. Vend inn spinaten. Fordel over kremost/creme fraiche over gryta. Topp med basilikum og raspa ost.
7. Sett heile gryta inn i ovnen og la den stå til osten er smelta og gyllen, ca 5 minutt.
Server gjerne med rin neve ruccola og ein klatt rømme på sida! Eventuelt lage ein god salat😃 Velbekomme!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR