Linda Stuhaug

Annonse

3. april 2024

Alt-i-ett middagsform med pestogratinert laks/ørret

Alt-i-ett middagsform med pestogratinert laks/ørret
Heisann! Igår lagde eg en veldig god alt-i-ett middagsform med pestogratinert laks, poteter og grønnsaker. Middagen var ferdig på ca 30-35 minutter og jobben var minimal. Eg fekk brukt opp litt rester i kjøleskapet etter påske, og det kan du også gjere
Eg brukte altså to småslappe rødløker, en purreløk og en skikkelig slapp paprika. Dette er grønnsaker som ikkje trenger så lang steiketid, men visst du bruker harde grønnsaker, baker du dei med potetene i starten. I tillegg hadde eg matredda småpoteter, matredda laks og litt rester av eit pestoglass. Perfekt for en god middag, med andre ord!
Du trenger, ca 3 personer: • 850 g småpoteter (eller vanlige poteter) • 2 rødløk • 1 purreløk • 1 paprika • 500 g laks/ørretfilet • 4 ts pesto • ost • litt olje, salt og pepper Slik gjer du: 1. Del poteter i to eller fire, alt etter kor store dei er. Legg i en ildfast form og ha over litt olje, salt og pepper. 2. Steik potetene midt i ovnen på 225 grader varmluft i ca 15-20 minutt, eller til dei begynner å bli godt møre. I mellomtida gjer du klare grønnsakene. 3. Del rødløk i strimler, grovhakk purreløken og del paprika i biter. Ha det i den ildfaste formen med litt ekstra olje og krydder. Vend godt. 4. Topp så med laks/ørretfilet, ha over eit lag pesto og til slutt ost. 5. Sett tilbake i ovnen og steik i ca 10-12 minutter.
Server, gjerne med en klatt rømme eller kesam😍

Heisann!

Igår lagde eg en veldig god alt-i-ett middagsform med pestogratinert laks, poteter og grønnsaker. Middagen var ferdig på ca 30-35 minutter og jobben var minimal. Eg fekk brukt opp litt rester i kjøleskapet etter påske, og det kan du også gjere

Eg brukte altså to småslappe rødløker, en purreløk og en skikkelig slapp paprika. Dette er grønnsaker som ikkje trenger så lang steiketid, men visst du bruker harde grønnsaker, baker du dei med potetene i starten. I tillegg hadde eg matredda småpoteter, matredda laks og litt rester av eit pestoglass. Perfekt for en god middag, med andre ord!

Du trenger, ca 3 personer:
• 850 g småpoteter (eller vanlige poteter)
• 2 rødløk
• 1 purreløk
• 1 paprika
• 500 g laks/ørretfilet
• 4 ts pesto
• ost
• litt olje, salt og pepper

Slik gjer du:
1. Del poteter i to eller fire, alt etter kor store dei er. Legg i en ildfast form og ha over litt olje, salt og pepper.
2. Steik potetene midt i ovnen på 225 grader varmluft i ca 15-20 minutt, eller til dei begynner å bli godt møre. I mellomtida gjer du klare grønnsakene.
3. Del rødløk i strimler, grovhakk purreløken og del paprika i biter. Ha det i den ildfaste formen med litt ekstra olje og krydder. Vend godt.
4. Topp så med laks/ørretfilet, ha over eit lag pesto og til slutt ost.
5. Sett tilbake i ovnen og steik i ca 10-12 minutter.

Server, gjerne med en klatt rømme eller kesam😍

Annonse

2 Kommentarer

M

Mia

11. april 2024

Hei - Dette ser godt ut :) Hvor lang blir steketiden i vanlig stekovn uten varmluft og hvis man lager retten uten poteter?

Linda Stuhaug

12. april 2024

Dte blir ca samme steiketid som punkt 4, men uten varmluft må den nok stå nokon minutter lengre. Her må du berre sjekke underveis :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg