Annonse
21. mai 2019
Alt-i-ett pølsegryte med pasta & grønnsaker
Alt-i-ett, eller one pot, er heilt genialt til middag. Det er både lettvint, raskt, veldig godt og middagen lager seg nesten sjølv. Med riktige ingredienser blir det både eit sunt og næringsrikt middagsmåltid også!
Eg har laga ein slik alt-i-ett pølsegryte. Pølsene har høgt kjøttinnhold, pastaen er av den grovare typen og gryta inneholder massevis av gode grønnsaker. Heilt perfekt kvardagsmiddag som heile familien vil like!
Du trenger, 4 personer
500 g valgfri pølser, i biter*
150 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)*
1 løk, grovhakka
3 gulerøtter, i terninger
1 squash, i terninger
1 pose, 65 g babyspinat
1 ss finhakka, frisk oregano
6 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond
2 bokser, 800 g hakka tomater
1,5 dl matfløyte
100 g raspa ost
salt, pepper og grovkverna chili
revet parmesan til servering
Slik gjer du:
→ Ha kyllingkraft, hakka tomat og matfløyte i en stor gryte, deretter fyller du på med pølsebiter, pasta, løk, gulrot, squash, babyspinat og oregano.
→ Rør lett sammen. Kok opp og det småkoke i ca. 15 minutt, eller til pastaen er ferdig. Eg brukte lokk på gryta. Hugs å røre innimellom!
→ Tilsett raspa ost og vend godt, smak til med salt, pepper og grovkverna chili. Server straks med litt revet parmesan som topping!
Tips!
♦ Du bruker naturligvis dei pølsene du liker og foretrekker, men velg gjerne pølser med eit høgt kjøttinnhold. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt.
♦ For glutenfri gryte bruker du enkelt og greit glutenfri pasta. Pølsene må også vere glutenfri, naturligvis.
♦ Bytt gjerne grønnsakene med andre typer grønnsaker du liker og har tilgjengelig.
Og vil du det skal gå enda kjappare å få middagen på bordet, så kan du gjerne klargjere middagen kvelden i forvegen. Kutt klare alle ingrediensane, så er jobben gjort. Du kan også lage til heile gryta kvelden i forvegen, oppbevare den i kjøleskapet, så kan du berre sette gryta på plata når du kjem heim frå jobb. Etter ca. 15 minutter koking er middagen klar til servering!
Gryta har mykje smak, er krema og skikkelig god. Denne falt virkelig i smak i heimen, og det trur eg den vil gjere i din heim også 🙂
Velbekomme – håper det ser fristande ut!
Annonse
35 Kommentarer
Eline
5. april 2021
Linda Stuhaug
5. april 2021
Wenche
10. januar 2024
Linda Stuhaug
10. januar 2024
Kristin1
12. september 2019
Kristin1
12. september 2019
Linda Stuhaug
13. september 2019
Kristin
23. mai 2019
Linda Stuhaug
23. mai 2019
Elin
21. mai 2019
Linda Stuhaug
22. mai 2019
Arne Pedersen
9. mars 2022
Linda Stuhaug
10. mars 2022
Siri
21. mai 2019
Linda Stuhaug
22. mai 2019
Ane Øien Hølmo
21. mai 2019
Linda Stuhaug
22. mai 2019
Tiril
21. mai 2019
Linda Stuhaug
22. mai 2019
Astrid
21. mai 2019
Linda Stuhaug
22. mai 2019
Sarah
21. mai 2019
Linda Stuhaug
22. mai 2019
Tone
9. november 2023
Linda Stuhaug
14. november 2023
Sara
8. oktober 2024
Linda Stuhaug
8. oktober 2024
Marianne
23. mars 2022
Linda Stuhaug
24. mars 2022
Nina
21. oktober 2020
Linda Stuhaug
22. oktober 2020
Karine
28. mars 2022
Linda Stuhaug
29. mars 2022
Lisa Marie
29. mars 2022
Linda Stuhaug
31. mars 2022
SKRIV EN KOMMENTAR