Linda Stuhaug

Annonse

21. mai 2019

Alt-i-ett pølsegryte med pasta & grønnsaker

Alt-i-ett pølsegryte med pasta & grønnsaker
Alt-i-ett, eller one pot, er heilt genialt til middag. Det er både lettvint, raskt, veldig godt og middagen lager seg nesten sjølv. Med riktige ingredienser blir det både eit sunt og næringsrikt middagsmåltid også!
Eg har laga ein slik alt-i-ett pølsegryte. Pølsene har høgt kjøttinnhold, pastaen er av den grovare typen og gryta inneholder massevis av gode grønnsaker. Heilt perfekt kvardagsmiddag som heile familien vil like!
Du trenger, 4 personer 500 g valgfri pølser, i biter* 150 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)* 1 løk, grovhakka 3 gulerøtter, i terninger 1 squash, i terninger 1 pose, 65 g babyspinat 1 ss finhakka, frisk oregano 6 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond 2 bokser, 800 g hakka tomater 1,5 dl matfløyte 100 g raspa ost salt, pepper og grovkverna chili revet parmesan til servering
Slik gjer du: → Ha kyllingkraft, hakka tomat og matfløyte i en stor gryte, deretter fyller du på med pølsebiter, pasta, løk, gulrot, squash, babyspinat og oregano.
→ Rør lett sammen. Kok opp og det småkoke i ca. 15 minutt, eller til pastaen er ferdig. Eg brukte lokk på gryta. Hugs å røre innimellom!
→ Tilsett raspa ost og vend godt, smak til med salt, pepper og grovkverna chili. Server straks med litt revet parmesan som topping!
Tips! ♦ Du bruker naturligvis dei pølsene du liker og foretrekker, men velg gjerne pølser med eit høgt kjøttinnhold. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt.
♦ For glutenfri gryte bruker du enkelt og greit glutenfri pasta. Pølsene må også vere glutenfri, naturligvis.
♦ Bytt gjerne grønnsakene med andre typer grønnsaker du liker og har tilgjengelig.
Og vil du det skal gå enda kjappare å få middagen på bordet, så kan du gjerne klargjere middagen kvelden i forvegen. Kutt klare alle ingrediensane, så er jobben gjort. Du kan også lage til heile gryta kvelden i forvegen, oppbevare den i kjøleskapet, så kan du berre sette gryta på plata når du kjem heim frå jobb. Etter ca. 15 minutter koking er middagen klar til servering!
Gryta har mykje smak, er krema og skikkelig god. Denne falt virkelig i smak i heimen, og det trur eg den vil gjere i din heim også 🙂
Velbekomme – håper det ser fristande ut!

Alt-i-ett, eller one pot, er heilt genialt til middag. Det er både lettvint, raskt, veldig godt og middagen lager seg nesten sjølv. Med riktige ingredienser blir det både eit sunt og næringsrikt middagsmåltid også!

Eg har laga ein slik alt-i-ett pølsegryte. Pølsene har høgt kjøttinnhold, pastaen er av den grovare typen og gryta inneholder massevis av gode grønnsaker. Heilt perfekt kvardagsmiddag som heile familien vil like!

Du trenger, 4 personer
500 g valgfri pølser, i biter*
150 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)*
1 løk, grovhakka
3 gulerøtter, i terninger
1 squash, i terninger
1 pose, 65 g babyspinat
1 ss finhakka, frisk oregano
6 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond
2 bokser, 800 g hakka tomater
1,5 dl matfløyte
100 g raspa ost
salt, pepper og grovkverna chili
revet parmesan til servering

Slik gjer du:
→ Ha kyllingkraft, hakka tomat og matfløyte i en stor gryte, deretter fyller du på med pølsebiter, pasta, løk, gulrot, squash, babyspinat og oregano.

→ Rør lett sammen. Kok opp og det småkoke i ca. 15 minutt, eller til pastaen er ferdig. Eg brukte lokk på gryta. Hugs å røre innimellom!

→ Tilsett raspa ost og vend godt, smak til med salt, pepper og grovkverna chili. Server straks med litt revet parmesan som topping!

Tips!
♦ Du bruker naturligvis dei pølsene du liker og foretrekker, men velg gjerne pølser med eit høgt kjøttinnhold. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt.

♦ For glutenfri gryte bruker du enkelt og greit glutenfri pasta. Pølsene må også vere glutenfri, naturligvis.

♦ Bytt gjerne grønnsakene med andre typer grønnsaker du liker og har tilgjengelig.

Og vil du det skal gå enda kjappare å få middagen på bordet, så kan du gjerne klargjere middagen kvelden i forvegen. Kutt klare alle ingrediensane, så er jobben gjort. Du kan også lage til heile gryta kvelden i forvegen, oppbevare den i kjøleskapet, så kan du berre sette gryta på plata når du kjem heim frå jobb. Etter ca. 15 minutter koking er middagen klar til servering!

Gryta har mykje smak, er krema og skikkelig god. Denne falt virkelig i smak i heimen, og det trur eg den vil gjere i din heim også 🙂

Velbekomme – håper det ser fristande ut!

Annonse

35 Kommentarer

E

Eline

5. april 2021

Kjempegod oppskrift, takk!! Digger middagene dine, enkle, sunne og gode!

Linda Stuhaug

5. april 2021

Så hyggelig å lese, Eline 😀

W

Wenche

10. januar 2024

Vil smaken bli den samme om jeg bruker oksebuljong istedefor kyllingbuljong?

Linda Stuhaug

10. januar 2024

Det blir ikkje veldig stor forskjell, går fint det😃

K

Kristin1

12. september 2019

Har philadelphia jeg gjerne skulle brukt opp, og ingen fløte. Kan jeg bruke philadelphia?

K

Kristin1

12. september 2019

Jeg svarer meg selv – det gikk veldig fint! Brukte 150 g philadelphia (laktosefri). Jeg byttet forøvrig ut gulrøtter og squash med kidneybønner – man tar det man har – som ble kjempegodt. Takk for veldig god oppskrift!

Linda Stuhaug

13. september 2019

Ja, det funker som regel heilt fint å «ta det man har» 🙂 Kjekt oppskrifta falt i smak 😀

K

Kristin

23. mai 2019

Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂

Linda Stuhaug

23. mai 2019

Håper den smaker, Kristin 😀

E

Elin

21. mai 2019

Uten om innlegget : Har du kjennskap til quinoa? Finnes det fullkorns variant også eller er det bare en type?

Linda Stuhaug

22. mai 2019

Hei! Ja, eg bruker veldig mykje quinoa og har mange oppskrifter på bloggen også med quinoa 🙂 Quinoa er eit frø, og ikkje ein type korn. Så det finnes ingen fullkornsvariant, men quinoa er veldig sunt og næringsrikt i seg sjølv 🙂

A

Arne Pedersen

9. mars 2022

Quinoa er ypperlig å bruke som alternativ til kjøtt. Bare bruk den lettkokt, gjerne blandet med litt tomat og salt. Jeg har brukt denne med "spaghetti" laget av rå squash, Du savner ikke kjøttet, bare lag en tomatsaus og bland med den kokte quinoaen. Squashen luner du litt i en stekepanne.Smaker nydelig!

Linda Stuhaug

10. mars 2022

Supert tips :)

S

Siri

21. mai 2019

Denne skal desidert prøves! Men….. Kan vel bruke kremfløte? Har sett såpass mye på kokkeprogram der matfløte er bannlyst 🙂 Også klør jeg meg litt i hode, grovkvernet chili?

Linda Stuhaug

22. mai 2019

Jaja, bruk kremfløyte du 🙂 Grovkverna chili får du på alle matbutikker. Du kan også bruke vanlig chilikrydder, men eg lika grovkverna bedre – så derfor eg bruker det 🙂

A

Ane Øien Hølmo

21. mai 2019

Kan denne gryten fryses ned evt?

Linda Stuhaug

22. mai 2019

Alt kan frysast, men eg trur kanskje ikkje denne gryta smaker aller best etter en runde i frysaren, pastaen vil nok bli litt dvask. Men du kan jo alltids prøve 🙂

T

Tiril

21. mai 2019

Har du tips til noe man kan erstatte matfløten med om man ikke har det i kjøleskapet? Kan den eventuelt lages uten matfløte?

Linda Stuhaug

22. mai 2019

Kremfløyte, kokosmelk, creme fraiche, rømme osv. Eg ville bruke eit eller anna for å kreme gryta for best smak 🙂

A

Astrid

21. mai 2019

Hvor får du kjøpt disse pølsene? Er det noen som bare selges der du bor? 🙂

Linda Stuhaug

22. mai 2019

Nei, det trur eg ikkje. Eg kjøper pølsene på coop extra 🙂 Sjekk ut heimesida til Ringdal, kanskje det står noko der? 😀

S

Sarah

21. mai 2019

Nam! Akkurat den type oppskrift jeg var på utkikk etter. Skal på en lengre campingtur i sommer og tenkte at one-pot var perfekt turmat! Så denne må jeg teste. Gleder meg! Takk 😀 Hvis du har tips til mat på primus så hadde det vært utrolig kjekt med et innlegg om det før sommerferien <3 Klem fast leser

Linda Stuhaug

22. mai 2019

Så kjekt å lese, Sarah 😀 Håper denne gryta faller i smak hos deg! Eg bruker berre ein enkel gassbrennar på tur til oppkok av vatn, ein lignande slik type; https://www.fjellsport.no/jetboil-micromo-carbon.html?___store=fjellsport_no_nb&refSrc=626237&nosto=nosto-page-product1 Synes den er heilt genial – tar liten plass, lett å bære, koker opp en halvliter med vatn på ca. 2 minutt 😀 Anbefalast! Klem tilbake til deg!

T

Tone

9. november 2023

Veldig god oppskrift🤩🤩💯💯

Linda Stuhaug

14. november 2023

Herlig❤️

S

Sara

8. oktober 2024

Noen problem å koke pastaen utenom og hive den oppi hver for seg? Har glutenallergiker.

Linda Stuhaug

8. oktober 2024

Då må du nok redusere væskemengden, for pastaen trekker til seg en del væske :)

M

Marianne

23. mars 2022

Spiser dette nå faktisk, smaker utrolig godt, og alt-i-ett gryter er helt genialt etter jobb!

Linda Stuhaug

24. mars 2022

Ikkje sant! Kjekt oppskrifta smaker😃

N

Nina

21. oktober 2020

Æ bare digge sånne gryta. Kjæmpegodt hva d. Bli å lage denne mang gang. Tusen takk for alle de flotte oppskriftan du dele me oss.

Linda Stuhaug

22. oktober 2020

Så hyggelig tilbakemelding, tusen takk Nina 😀

K

Karine

28. mars 2022

Prøvde denne i dag. Knallgod! Elsker alt-i-ett grytene dine😍

Linda Stuhaug

29. mars 2022

Så hyggelig å lese😍

L

Lisa Marie

29. mars 2022

Hei! Går det ann å kutte ut pastaen, men heller erstatte den med poteter ved siden av?

Linda Stuhaug

31. mars 2022

Då vil eg heller anbefale deg å lage den andre pølsegryta mi, for denne oppskrifta her er laga med utgangspunkt i pasta i gryta :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg