Linda Stuhaug

Annonse

21. mai 2019

Alt-i-ett pølsegryte med pasta & grønnsaker

Alt-i-ett pølsegryte med pasta & grønnsaker
Alt-i-ett, eller one pot, er heilt genialt til middag. Det er både lettvint, raskt, veldig godt og middagen lager seg nesten sjølv. Med riktige ingredienser blir det både eit sunt og næringsrikt middagsmåltid også!
Eg har laga ein slik alt-i-ett pølsegryte. Pølsene har høgt kjøttinnhold, pastaen er av den grovare typen og gryta inneholder massevis av gode grønnsaker. Heilt perfekt kvardagsmiddag som heile familien vil like!
Du trenger, 4 personer 500 g valgfri pølser, i biter* 150 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)* 1 løk, grovhakka 3 gulerøtter, i terninger 1 squash, i terninger 1 pose, 65 g babyspinat 1 ss finhakka, frisk oregano 6 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond 2 bokser, 800 g hakka tomater 1,5 dl matfløyte 100 g raspa ost salt, pepper og grovkverna chili revet parmesan til servering
Slik gjer du: → Ha kyllingkraft, hakka tomat og matfløyte i en stor gryte, deretter fyller du på med pølsebiter, pasta, løk, gulrot, squash, babyspinat og oregano.
→ Rør lett sammen. Kok opp og det småkoke i ca. 15 minutt, eller til pastaen er ferdig. Eg brukte lokk på gryta. Hugs å røre innimellom!
→ Tilsett raspa ost og vend godt, smak til med salt, pepper og grovkverna chili. Server straks med litt revet parmesan som topping!
Tips! ♦ Du bruker naturligvis dei pølsene du liker og foretrekker, men velg gjerne pølser med eit høgt kjøttinnhold. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt.
♦ For glutenfri gryte bruker du enkelt og greit glutenfri pasta. Pølsene må også vere glutenfri, naturligvis.
♦ Bytt gjerne grønnsakene med andre typer grønnsaker du liker og har tilgjengelig.
Og vil du det skal gå enda kjappare å få middagen på bordet, så kan du gjerne klargjere middagen kvelden i forvegen. Kutt klare alle ingrediensane, så er jobben gjort. Du kan også lage til heile gryta kvelden i forvegen, oppbevare den i kjøleskapet, så kan du berre sette gryta på plata når du kjem heim frå jobb. Etter ca. 15 minutter koking er middagen klar til servering!
Gryta har mykje smak, er krema og skikkelig god. Denne falt virkelig i smak i heimen, og det trur eg den vil gjere i din heim også 🙂
Velbekomme – håper det ser fristande ut!

Alt-i-ett, eller one pot, er heilt genialt til middag. Det er både lettvint, raskt, veldig godt og middagen lager seg nesten sjølv. Med riktige ingredienser blir det både eit sunt og næringsrikt middagsmåltid også!

Eg har laga ein slik alt-i-ett pølsegryte. Pølsene har høgt kjøttinnhold, pastaen er av den grovare typen og gryta inneholder massevis av gode grønnsaker. Heilt perfekt kvardagsmiddag som heile familien vil like!

Sanity Image

Du trenger, 4 personer
500 g valgfri pølser, i biter*
150 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)*
1 løk, grovhakka
3 gulerøtter, i terninger
1 squash, i terninger
1 pose, 65 g babyspinat
1 ss finhakka, frisk oregano
6 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond
2 bokser, 800 g hakka tomater
1,5 dl matfløyte
100 g raspa ost
salt, pepper og grovkverna chili
revet parmesan til servering

Slik gjer du:
→ Ha kyllingkraft, hakka tomat og matfløyte i en stor gryte, deretter fyller du på med pølsebiter, pasta, løk, gulrot, squash, babyspinat og oregano.

→ Rør lett sammen. Kok opp og det småkoke i ca. 15 minutt, eller til pastaen er ferdig. Eg brukte lokk på gryta. Hugs å røre innimellom!

→ Tilsett raspa ost og vend godt, smak til med salt, pepper og grovkverna chili. Server straks med litt revet parmesan som topping!

Sanity Image

Tips!
♦ Du bruker naturligvis dei pølsene du liker og foretrekker, men velg gjerne pølser med eit høgt kjøttinnhold. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt.

♦ For glutenfri gryte bruker du enkelt og greit glutenfri pasta. Pølsene må også vere glutenfri, naturligvis.

♦ Bytt gjerne grønnsakene med andre typer grønnsaker du liker og har tilgjengelig.

Sanity Image

Og vil du det skal gå enda kjappare å få middagen på bordet, så kan du gjerne klargjere middagen kvelden i forvegen. Kutt klare alle ingrediensane, så er jobben gjort. Du kan også lage til heile gryta kvelden i forvegen, oppbevare den i kjøleskapet, så kan du berre sette gryta på plata når du kjem heim frå jobb. Etter ca. 15 minutter koking er middagen klar til servering!

Sanity Image

Gryta har mykje smak, er krema og skikkelig god. Denne falt virkelig i smak i heimen, og det trur eg den vil gjere i din heim også 🙂

Sanity Image

Velbekomme – håper det ser fristande ut!

Annonse