Linda Stuhaug

10. mars 2015

«Alt-i-ovnen» laksemiddag

«Alt-i-ovnen» laksemiddag
Hei alle sammen!
Eg er stort fan av mat som lager seg sjølv i ovnen, ulike laksemiddager er perfekt til dette. Idag er det på tide å dele en middagsrett som står på bordet vårt kvar einaste veke – her er alt stekt i ovnen og ferdig på samme tid. Det er også lite oppvask og ingen kjeler som trenger å tas i bruk.
Middag på 30-40 minutter, ovnsbakt laks, grønnsaker og poteter –
«Alt-i-ovnen» laksemiddag, 4 personer 8-10 mellomstore poteter 8 store laksefilêter 1 langpanne med kutta grønnsaker Krydder
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Start med potetene som trenger lengst steiketid. Vask og og evt. skrell, kutt i skiver, båter, ruter eller det du måtte ønske. Strø over gode krydder – grillgrydder, grovkverna chilli og kvitløk blei brukt her – og sett i ovnen.
2. Fortsett med grønnsakene. Kutt dei grønnsakene du liker og ønsker i passelig store biter, bre over ei langpanne og ha over krydder om du vil det. Eg brukte blomkål, brokkoli, sopp, løk, rødløk, paprika og gulerøtter. Sett inn i ovnen sammen med potetene.
3. Til slutt er det laksen som skal klargjerast. Strø over valgfritt krydder, eg pleier å bruke grovkverna pepper og chilli, og sett inn i ovnen sammen med resten.
4. Når laksen er gjennomstekt er middagen klar, det vil ta ca. 15 minutter. Steik poteter eller grønnsaker noken minutter ekstra om det er ønskelig.
Server med en klatt rømme eller kesam som dip! Eventuelt kan du lage en fiskesaus medan maten står i ovnen, da anbefaler eg min krema fiskesaus som er nydelig til laks.
Sunt, godt, raskt og enkelt – ikkje minst en middag som passer like godt til en som heile familien.
Bytt gjerne poteter med søtpotet, laks med andre proteinkilder og varier grønnsakene. Det er ingen fasit på korleis man skal mikse og trikse «alt-i-ovnen» middager!
Velbekomme!

Hei alle sammen!

Eg er stort fan av mat som lager seg sjølv i ovnen, ulike laksemiddager er perfekt til dette. Idag er det på tide å dele en middagsrett som står på bordet vårt kvar einaste veke – her er alt stekt i ovnen og ferdig på samme tid. Det er også lite oppvask og ingen kjeler som trenger å tas i bruk.

Middag på 30-40 minutter, ovnsbakt laks, grønnsaker og poteter –

«Alt-i-ovnen» laksemiddag, 4 personer
8-10 mellomstore poteter
8 store laksefilêter
1 langpanne med kutta grønnsaker
Krydder

1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Start med potetene som trenger lengst steiketid. Vask og og evt. skrell, kutt i skiver, båter, ruter eller det du måtte ønske. Strø over gode krydder – grillgrydder, grovkverna chilli og kvitløk blei brukt her – og sett i ovnen.

2. Fortsett med grønnsakene. Kutt dei grønnsakene du liker og ønsker i passelig store biter, bre over ei langpanne og ha over krydder om du vil det. Eg brukte blomkål, brokkoli, sopp, løk, rødløk, paprika og gulerøtter. Sett inn i ovnen sammen med potetene.

3. Til slutt er det laksen som skal klargjerast. Strø over valgfritt krydder, eg pleier å bruke grovkverna pepper og chilli, og sett inn i ovnen sammen med resten.

4. Når laksen er gjennomstekt er middagen klar, det vil ta ca. 15 minutter. Steik poteter eller grønnsaker noken minutter ekstra om det er ønskelig.

Server med en klatt rømme eller kesam som dip!
Eventuelt kan du lage en fiskesaus medan maten står i ovnen, da anbefaler eg min krema fiskesaus som er nydelig til laks.

Sunt, godt, raskt og enkelt – ikkje minst en middag som passer like godt til en som heile familien.

Bytt gjerne poteter med søtpotet, laks med andre proteinkilder og varier grønnsakene.
Det er ingen fasit på korleis man skal mikse og trikse «alt-i-ovnen» middager!

Velbekomme!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg