Linda Stuhaug

24. juli 2015

Asiatisk biffwok & sjokado

Asiatisk biffwok & sjokado
Wok med biff og asiatiske smaker – av og til må man prøve noke heile nytt!
La kjøttet trekke i marinaden medan du er på jobb eller gjer andre ting, så er middagen klar på få minutter. Sunt, godt, enkelt og smakfullt –
Asiatisk biffwok, 2 personer ca. 300 g biffstrimler 1 finhakka kvitløksfedd 1/2 – 1 ts finhakka chilli 1/2 lime, safta 1-2 ss oystersaus 4 ss soyasaus 2 store sjampinjong 1 rødløk 100 g sukkererter 1 spisspaprika nøytral olje
Bland sammen kvitløk, chilli, limesaft, oystersaus og soyasaus. Legg biffstrimlene i marinaden og la trekke ut mest mulig smak, helst minimum en time.
Kutt opp grønnsakene. Steik kjøttet eit par omganger i varm steikepanne med olje, tilsett grønnsakene og la alt frese noken minutter. Tilsett resten av marinaden fra kjøttet. Smak til med eventuelt meir saus, salt og pepper.
Dryss over sesamfrø og gjerne litt hakka koriander før servering. Kok gjerne ris eller nudler som tilbehør!
Bruk gjerne andre eller fleire grønnsaker enn dei som nevnt ovenfor. I wok kan man virkelig bruke alt, en perfekt måte å bruke opp grønnsaker og mikse forskjellige smaker og konsistenser.
Eg kaster ALDRI mat og finner alltid på måter å bruke opp frukt, grønnsaker, kjøtt, melkeprodukter og det det måtte vere for å unngå at det havner i boss om det begynner å bli dårlig, eg blir vekke over en lengre periode eller andre grunner.
Har du en avokado som trenger å blir brukt opp? Lag sjokado!
Det var først i mars i fjor eg posta oppskrift på sjokado første gangen, og som det står i innlegget er det fleire muligheter for variasjon. Avokdo er hovedingrediensen og kan kan bruke ekstra tilleggsingredienser som yoghurt, kokoskrem, banan for sødme og lignande. Bruker du en del banan kan det vere søtt nok og man trenger ingen ekstra søtning. Honning og andre søtninger kan fint brukes! I denne sjokadoen brukte eg:
1 avokado 2-3 ss philadelphia naturell 1/3 banan kakao sukrinmelis en klype salt
Mos alt sammen med en stavmikser, og smak deg fram med mengden kakao og søtning. Sjokado er godt som dessert aleine, sammen med frukt og bær, som pålegg i lomper, vafler eller pannekaker.
En fyldig sjokoladekrem som er naturlig sukkerfri, glutenfri, kan fint lages melkefri, mektig, blodsukkervennlig og full av vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Velbekomme!

Wok med biff og asiatiske smaker – av og til må man prøve noke heile nytt!

La kjøttet trekke i marinaden medan du er på jobb eller gjer andre ting, så er middagen klar på få minutter. Sunt, godt, enkelt og smakfullt –

Asiatisk biffwok, 2 personer
ca. 300 g biffstrimler
1 finhakka kvitløksfedd
1/2 – 1 ts finhakka chilli
1/2 lime, safta
1-2 ss oystersaus
4 ss soyasaus
2 store sjampinjong
1 rødløk
100 g sukkererter
1 spisspaprika
nøytral olje

Bland sammen kvitløk, chilli, limesaft, oystersaus og soyasaus. Legg biffstrimlene i marinaden og la trekke ut mest mulig smak, helst minimum en time.

Kutt opp grønnsakene. Steik kjøttet eit par omganger i varm steikepanne med olje, tilsett grønnsakene og la alt frese noken minutter. Tilsett resten av marinaden fra kjøttet. Smak til med eventuelt meir saus, salt og pepper.

Dryss over sesamfrø og gjerne litt hakka koriander før servering. Kok gjerne ris eller nudler som tilbehør!

Bruk gjerne andre eller fleire grønnsaker enn dei som nevnt ovenfor. I wok kan man virkelig bruke alt, en perfekt måte å bruke opp grønnsaker og mikse forskjellige smaker og konsistenser.

Eg kaster ALDRI mat og finner alltid på måter å bruke opp frukt, grønnsaker, kjøtt, melkeprodukter og det det måtte vere for å unngå at det havner i boss om det begynner å bli dårlig, eg blir vekke over en lengre periode eller andre grunner.

Har du en avokado som trenger å blir brukt opp? Lag sjokado!

Det var først i mars i fjor eg posta oppskrift på sjokado første gangen, og som det står i innlegget er det fleire muligheter for variasjon. Avokdo er hovedingrediensen og kan kan bruke ekstra tilleggsingredienser som yoghurt, kokoskrem, banan for sødme og lignande. Bruker du en del banan kan det vere søtt nok og man trenger ingen ekstra søtning. Honning og andre søtninger kan fint brukes! I denne sjokadoen brukte eg:

1 avokado
2-3 ss philadelphia naturell
1/3 banan
kakao
sukrinmelis
en klype salt

Mos alt sammen med en stavmikser, og smak deg fram med mengden kakao og søtning. Sjokado er godt som dessert aleine, sammen med frukt og bær, som pålegg i lomper, vafler eller pannekaker.

En fyldig sjokoladekrem som er naturlig sukkerfri, glutenfri, kan fint lages melkefri, mektig, blodsukkervennlig og full av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Velbekomme!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg