Linda Stuhaug

8. februar 2016

Aubergine fylt med cheddarost

Aubergine fylt med cheddarost
Hei alle sammen, og god mandag til dere 🙂 Blei det bollefest i går på fastelaven? Håper dere som prøve oppskrifta mi blei fornøgd med resultatet, og at bollene blei luftige og gode!
Det er starten av ei ny veke som betyr kjøttfritt på bloggen, idag har eg ei fantastisk god oppskrift med auberine til dere: cheddarfylte aubergineskiver!
Du trenger, 1 porsjon 1/2 stor aubergine 4-6 skiver cheddarost 1 tomat spinat 1 fedd kvitløk litt tomatpurê / ketsjup salt, pepper, grillkrydder
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær auberigine på langs så du får 4-6 lange aubergineskiver på 0,5-1 cm.
2. Steik midt i ovnen i 10-15 minutter til aubergineskivene er mjuke og formbare.
3. Fyll fremste halvdelen med tomatpurê/ketsjup, finhakka kvitløk, spinat, tomatskiver, krydder og til slutt osten. Brett over og hold den sammen med en tannpirker. For ekstra smak kan toppen av auberginen også få litt ost!
4. Steik vidare 10-15 minutter, til osten er godt smelta og gyllen. La det kvile 5 minutt før servering.
Fyll auberginen med det du liker av grønnsaker og diverse! Friske urter, chili, bønner, fetaost, cottage cheese er noken forslag eg trur ville smakt veldig godt.
Cheddarost har en utprega smak og gjorde heile retten komplett. Fantastisk god ost eg har brukt meir i det siste, så oppskrifter med den vil etterkvart dukke opp på bloggen 🙂
God kjøttfri mandag alle sammen!

Hei alle sammen, og god mandag til dere 🙂
Blei det bollefest i går på fastelaven? Håper dere som prøve oppskrifta mi blei fornøgd med resultatet, og at bollene blei luftige og gode!

Det er starten av ei ny veke som betyr kjøttfritt på bloggen, idag har eg ei fantastisk god oppskrift med auberine til dere: cheddarfylte aubergineskiver!

Du trenger, 1 porsjon
1/2 stor aubergine
4-6 skiver cheddarost
1 tomat
spinat
1 fedd kvitløk
litt tomatpurê / ketsjup
salt, pepper, grillkrydder

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær auberigine på langs så du får 4-6 lange aubergineskiver på 0,5-1 cm.

2. Steik midt i ovnen i 10-15 minutter til aubergineskivene er mjuke og formbare.

3. Fyll fremste halvdelen med tomatpurê/ketsjup, finhakka kvitløk, spinat, tomatskiver, krydder og til slutt osten. Brett over og hold den sammen med en tannpirker. For ekstra smak kan toppen av auberginen også få litt ost!

4. Steik vidare 10-15 minutter, til osten er godt smelta og gyllen. La det kvile 5 minutt før servering.

Fyll auberginen med det du liker av grønnsaker og diverse! Friske urter, chili, bønner, fetaost, cottage cheese er noken forslag eg trur ville smakt veldig godt.

Cheddarost har en utprega smak og gjorde heile retten komplett. Fantastisk god ost eg har brukt meir i det siste, så oppskrifter med den vil etterkvart dukke opp på bloggen 🙂


God kjøttfri mandag alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg