Linda Stuhaug

19. november 2015

Bakt eple med rosiner og mandler

Bakt eple med rosiner og mandler
/innlegget inneholder annonselenker
God torsdag!
På tide med eit svært enkelt, men nydelig desserttips igjen. Bakt eple er en gjenganger hos meg, men denne gangen har eg fylt eple med litt ekstra godt! Rosiner og mandler som blir crispy og karamelliserte i det møre, søte eplet. Utrulig enkelt, raskt å lage, nydelig godt og mulighetane er mange for variasjon.
Bakte epler med rosiner og mandler, 4 porsjoner 4 epler 80 g rosiner 80 g mandler 2 ss romtemperert smør* 2-3 ss sukrin gold* valgfritt: 1/2 – 1 ts kanel
Slik gjer du: 1. Vaske eplene, skjær av topplokket og stikk ut kjernehusene. Legg i en ildfast form. 2. Hakk rosiner og nøtter. Bland sammen med sukrin gold og smør. Fyll i kjernehusene og legg resten på toppen av eplene. 3. Steik eplene midt i ovnen på 180 grader, ca. 25-30 minutter, eller til eplene er møre. Servers nystekte med for eksempel gresk yoghurt, vaniljekesam, vaniljeis eller lignande.
Tips og alternativer – Bytt gjerne smør med kokosfett for melkefri variant. Smør kan også droppes eller mengden halveres om du vil ha det magrere, men smøret gjer det ekstra godt og crunchy på toppen! – Sukrin gold kan byttes med anna type søtning. Prøv gjerne med honning eller brunt sukker om du foretrekker det.
Bytt gjerne mandler og rosiner med andre typer nøtter og tørka frukt/bær.
Dette anbefales på det sterkaste! En liten forsmak på jula, absolutt en dessert som kan passe i desember-måneden også 🙂
Ha en fin dag!

/innlegget inneholder annonselenker

God torsdag!

På tide med eit svært enkelt, men nydelig desserttips igjen. Bakt eple er en gjenganger hos meg, men denne gangen har eg fylt eple med litt ekstra godt! Rosiner og mandler som blir crispy og karamelliserte i det møre, søte eplet. Utrulig enkelt, raskt å lage, nydelig godt og mulighetane er mange for variasjon.


Bakte epler med rosiner og mandler, 4 porsjoner
4 epler
80 g rosiner
80 g mandler
2 ss romtemperert smør*
2-3 ss  sukrin gold*
valgfritt: 1/2 – 1 ts kanel

Slik gjer du:
1. Vaske eplene, skjær av topplokket og stikk ut kjernehusene. Legg i en ildfast form.
2. Hakk rosiner og nøtter. Bland sammen med sukrin gold og smør. Fyll i kjernehusene og legg resten på toppen av eplene.
3. Steik eplene midt i ovnen på 180 grader, ca. 25-30 minutter, eller til eplene er møre. Servers nystekte med for eksempel gresk yoghurt, vaniljekesam, vaniljeis eller lignande.


Tips og alternativer
– Bytt gjerne smør med kokosfett for melkefri variant. Smør kan også droppes eller mengden halveres om du vil ha det magrere, men smøret gjer det ekstra godt og crunchy på toppen!
– Sukrin gold kan byttes med anna type søtning. Prøv gjerne med honning eller brunt sukker om du foretrekker det.

Bytt gjerne mandler og rosiner med andre typer nøtter og tørka frukt/bær.


Dette anbefales på det sterkaste!
En liten forsmak på jula, absolutt en dessert som kan passe i desember-måneden også 🙂


Ha en fin dag!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg