Linda Stuhaug

28. juli 2015

Bakt laks med rekesaus

Bakt laks med rekesaus
Ovnsbakt laks med baconostsaus har våre en slager lenge. Å presse en tubeost over laksen før steiking kan høres merkelig ut, men det er virkelig godt, og eg veit fleire av dere har fått suksess med det etter tidligare blogginnlegg!
Tubeosten smelter og stivner lett på toppen av laksen. Ekstra saus eller dressing er ikkje nødvendig når man lager laksen slik, og smaksopplevelsen blir heilt noko anna. Denne gangen har eg gått for rekeostsaus og ferskpillede reker på toppen –
Bakt laks med rekesaus 4 laksefilêter 1/2 rekeost på tube salt & pepper ferskpillede reker
Vurder antall laksefilêter etter kor mange og kem som skal spise. Dryss salt & pepper over laksen, fordel tubeost over og ferskpillede reker på toppen. Steik på 180 grader i 10-15 minutter, eller til osten er godt smelta og gyllen.
Prinsippet er det samme med andre smaker tubeost, men reker bruker eg kun med rekeost.
Server med det tilbehøret du ønsker! Her falt valget enkelt på nypoteter og en frisk salat.
Tips: Laksen kan gjerne grilles også! Da anbefaler eg å ta folie over.
Håper det frister og at fleire vil prøve seg! Bruk din favorittsmak av tubeost og lag en ny vri på laksemiddagen neste gang. Eg er sikker på det faller i smak hos store som små 🙂

Ovnsbakt laks med baconostsaus har våre en slager lenge. Å presse en tubeost over laksen før steiking kan høres merkelig ut, men det er virkelig godt, og eg veit fleire av dere har fått suksess med det etter tidligare blogginnlegg!

Tubeosten smelter og stivner lett på toppen av laksen. Ekstra saus eller dressing er ikkje nødvendig når man lager laksen slik, og smaksopplevelsen blir heilt noko anna. Denne gangen har eg gått for rekeostsaus og ferskpillede reker på toppen –

Bakt laks med rekesaus
4 laksefilêter
1/2 rekeost på tube
salt & pepper
ferskpillede reker

Vurder antall laksefilêter etter kor mange og kem som skal spise. Dryss salt & pepper over laksen, fordel tubeost over og ferskpillede reker på toppen. Steik på 180 grader i 10-15 minutter, eller til osten er godt smelta og gyllen.

Prinsippet er det samme med andre smaker tubeost, men reker bruker eg kun med rekeost.

Server med det tilbehøret du ønsker! Her falt valget enkelt på nypoteter og en frisk salat.

Tips:
Laksen kan gjerne grilles også! Da anbefaler eg å ta folie over.

Håper det frister og at fleire vil prøve seg! Bruk din favorittsmak av tubeost og lag en ny vri på laksemiddagen neste gang. Eg er sikker på det faller i smak hos store som små 🙂


SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg