Linda Stuhaug

9. desember 2015

Brune pinner uten sukker

Brune pinner uten sukker
Innlegget inneholder annonselenker
God onsdag!
Det er lillelørdag og en perfekt unnskyldning for å bake noke ekstra godt ikveld. Idag vil eg dele oppskrift på brune pinner, også kalla blant anna kolakaker. En julefavoritt hos mange har eg forstått, og en sukkerfri oppskrift har våre etterlyst!
Desse fekk en litt seig kjerne med sprøere utside. Ønsker du dei gjennomsprø kan du justere steiketida opp. Uten tilsatt sukker, og kan heilt fint lages glutenfri/melkefri:
Du trenger: 50 g smør 30 g fibersirup gold, evt. yaconsirup 1 ss sukrin gold 1 ss sukrin+ 60 g speltmel* 40 g havremel, evt. meir speltmel* 1,5 ts kanel 1/2 ts bakepulver 1/2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Ha smør, fibersirup, sukrin gold og sukrin+ i en liten bolle eller kjele, varm opp til smøret er smelta. 2. Vend inn tørrvarer til du får en smidig deig. Juster evt. med litt ekstra mel om nødvendig. 3. Form til rektangel på en langpanne med bakepapir. Strø gjerne over hakkede mandler og trykk lett nedi deiga. 4. Steik midt i ovnen ca. 10 minutter, til en gyllen farge. Skjær straks på skrå. La dei avkjøle seg litt på langpanna, deretter på rist. Oppbevar kakene i kakeboks.
Tips og alternativer* – Du kan bruke hvetemel framfor speltmel. – Eg har også laga desse i en glutenfri variant. Då bruke eg bokhvetemel istedenfor spelt, som fungerte veldig bra. Du kan prøve deg fram med andre meltyper også, men nokre meltyper kan gi ulikt resultat. – Bruk melkefri margarin eller kokosfett framfor smør for melkefri brune pinner.
Lurer du på ingrediensene? Les innlegget mitt: «her er ingrediensene du trenger for å lage sukkerfri julekaker!»
Håper dei faller i smak! Berre å spørre i kommentarfeltet om det er noko du lurer på 🙂 

Innlegget inneholder annonselenker

God onsdag!

Det er lillelørdag og en perfekt unnskyldning for å bake noke ekstra godt ikveld. Idag vil eg dele oppskrift på brune pinner, også kalla blant anna kolakaker. En julefavoritt hos mange har eg forstått, og en sukkerfri oppskrift har våre etterlyst!

Desse fekk en litt seig kjerne med sprøere utside. Ønsker du dei gjennomsprø kan du justere steiketida opp. Uten tilsatt sukker, og kan heilt fint lages glutenfri/melkefri:


Du trenger:
50 g smør
30 g fibersirup gold, evt. yaconsirup
1 ss sukrin gold
1 ss sukrin+
60 g speltmel*
40 g havremel, evt. meir speltmel*
1,5 ts kanel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Ha smør, fibersirup, sukrin gold og sukrin+ i en liten bolle eller kjele, varm opp til smøret er smelta.
2. Vend inn tørrvarer til du får en smidig deig. Juster evt. med litt ekstra mel om nødvendig.
3. Form til rektangel på en langpanne med bakepapir. Strø gjerne over hakkede mandler og trykk lett nedi deiga.
4. Steik midt i ovnen ca. 10 minutter, til en gyllen farge. Skjær straks på skrå. La dei avkjøle seg litt på langpanna, deretter på rist. Oppbevar kakene i kakeboks.


Tips og alternativer*
– Du kan bruke hvetemel framfor speltmel.
– Eg har også laga desse i en glutenfri variant. Då bruke eg bokhvetemel istedenfor spelt, som fungerte veldig bra. Du kan prøve deg fram med andre meltyper også, men nokre meltyper kan gi ulikt resultat.
– Bruk melkefri margarin eller kokosfett framfor smør for melkefri brune pinner.


Lurer du på ingrediensene?
Les innlegget mitt: « her er ingrediensene du trenger for å lage sukkerfri julekaker!»


Håper dei faller i smak!
Berre å spørre i kommentarfeltet om det er noko du lurer på 🙂 

4 Kommentarer

I

Ida

15. november 2019

Går på keto og lurer på om man kan bytte ut spelt/havremel med mandelmel eller noe annet?

Linda Stuhaug

17. november 2019

Hei! Eg har generelt dårlig erfaring med å bytte ut mjøl med lavkarbo-mjøl. Du kan alltids prøve, men eg kan ikkje garantere suksess 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg