Linda Stuhaug

17. juni 2016

Cheddar burger

Cheddar burger
Hei! Helga er rett rundt hjørnet og dagens oppskrift passer perfekt som fredagsmiddag. En skikkelig saftig, heimelaga burger med burgerbrød, cheddarost, bacon og grønnsaker, selfølgelig i en sunnare vri:
Burgerbrødet er basert på mine tidligere, populære oppskrifter på proteinrikt havrebrød, havrebriks og havrerundstykker som er laga i fleire varianter. Dette passa virkelig heilt perfekt som hamburgerbrød og lages på 1-2-3! Burgeren er og rask og enkel, kan steikast sammen med hamburgerbrødene og måltidet er klart på samme tid. Sunt, godt, raskt og enkelt:
Proteinrike hamburgerbrød, 4-5 stk 2 egg 150 g cottage cheese 100 g kesam 150 g havregryn 100 g havremel 2 ts bakepulver 1/2 ts salt
Cheddar burger, 4-5 stk 400 g karbonadedeig 1 egg 2 fedd kvitløk, finhakka 1/4 chili, finhakka 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper 4-5 skiver cheddar ost
Slik gjer du: 1. Start med hamburgerbrødene. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt. Til slutt vender du inn havregryn og havremel.
2. La deiga stå eit par minutter før du former til 4-5 hamburgerbrød med litt vatn mellom hendene. Strø gjerne over litt sesamfrø og steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til brødene har fått en gyllen farge.
3. Bland sammen ingrediensene til burgerene. Form til 4-5 burgere og steik gylne på middels varme i steikepanna, eller i ovnen. Eg foretrekker sistnevnte, da bruker eg 180 grader og burgerene er ferdigstekt på ca. 10 minutter. Ta på cheddar ost dei siste minuttane og la den smelte.
Så er det berre å stable opp! Eg brukte smurte bunnen med kvitløksdressing og brukte salatmiks, agurk, tomat, rødløk og toppa det heile med bacon:
Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig og nyt et festmåltid uten like 🙂
Då vil eg ønske dere alle en riktig god helg!



Hei!

Helga er rett rundt hjørnet og dagens oppskrift passer perfekt som fredagsmiddag. En skikkelig saftig, heimelaga burger med burgerbrød, cheddarost, bacon og grønnsaker, selfølgelig i en sunnare vri:


Burgerbrødet er basert på mine tidligere, populære oppskrifter på proteinrikt havrebrød, havrebriks og havrerundstykker som er laga i fleire varianter. Dette passa virkelig heilt perfekt som hamburgerbrød og lages på 1-2-3! Burgeren er og rask og enkel, kan steikast sammen med hamburgerbrødene og måltidet er klart på samme tid. Sunt, godt, raskt og enkelt:

Proteinrike hamburgerbrød, 4-5 stk
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
150 g havregryn
100 g havremel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Cheddar burger, 4-5 stk
400 g karbonadedeig
1 egg
2 fedd kvitløk, finhakka
1/4 chili, finhakka
1/2 ts salt, 1/2 ts pepper
4-5 skiver cheddar ost


Slik gjer du:
1. Start med hamburgerbrødene. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt. Til slutt vender du inn havregryn og havremel.

2. La deiga stå eit par minutter før du former til 4-5 hamburgerbrød med litt vatn mellom hendene. Strø gjerne over litt sesamfrø og steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til brødene har fått en gyllen farge.

3. Bland sammen ingrediensene til burgerene. Form til 4-5 burgere og steik gylne på middels varme i steikepanna, eller i ovnen. Eg foretrekker sistnevnte, da bruker eg 180 grader og burgerene er ferdigstekt på ca. 10 minutter. Ta på cheddar ost dei siste minuttane og la den smelte.


Så er det berre å stable opp! Eg brukte smurte bunnen med kvitløksdressing og brukte salatmiks, agurk, tomat, rødløk og toppa det heile med bacon:


Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig og nyt et festmåltid uten like 🙂


Då vil eg ønske dere alle en riktig god helg!

Annonse

8 Kommentarer

k

kristina

24. januar 2020

Elsker alt ved disse burgerne!

Linda Stuhaug

27. januar 2020

Fantastisk 😀

k

kristin

5. november 2019

kan man kun bruke havregryn istedet for mel? 🙂

Linda Stuhaug

6. november 2019

Du får mykje tyngre og mindre luftige burgerbrød ved bruk av havregryn istedenfor havremjøl, men kjør på 🙂

k

kristin

6. november 2019

takk for svar, då brukte eg sammalt rugmel istedefor havren då eg ikje e så veldig gla i havremel 🙂

Linda Stuhaug

7. november 2019

Den er god 🙂

S

Sanja

2. juni 2022

Åssen kan jeg lage detta brøde uten cotta chees:)?

Linda Stuhaug

3. juni 2022

Kva er grunnen til at du ikkje kan/vil bruke det?☺️

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg