Linda Stuhaug

17. september 2018

Chili sin carne med søtpotet

Chili sin carne med søtpotet
God morgon!
Eg er tidlig påan idag – eg skal nemlig straks ut døra for ei treningsøkt før turen går tilbake til Oslo… igjen. Imorgon er det overtagelse på leiligheta, så eg flyr ned igjen eins ærend for å sjå leiligheta mi for ein siste gang, og ikkje minst overlevere nøklane til dei nye eigarane. Så rart, men samtidig så godt!
Uansett, det er kjøttfri mandag igjen, og idag har eg en skikkelig smakfull oppskrift å dele med dåkke 🙂 Chili sin carne med søtpotet er ein mektig, næringsrik og superdigg middag som passer for heile familien (les tips lengre nede…). Kjøttfri middag på sitt beste? Det er vertfall ikkje langt ifra – nam!!
Du treng, 3-4 personer ♦ 1 mellomstor søtpotet (ca. 300 g), terninger ♦ 2 gulrøtter, terninger ♦ 1 paprika, biter ♦ 1 bunt vårløk, grovhakka ♦ 1/2 løk, grovhakka ♦ 1-2 stk chili, finhakka ♦ 2-3 fedd kvitløk, finhakka ♦ krydder: 2 ts spisskummin, 2 ts paprikakrydder, 2 ts oregano og evt. litt ekstra chilikrydder om nødvendig ♦ 3 ss tomatpure ♦ 400 g hakka tomater ♦ 2,5 dl grønnsakskraft/buljong ♦ 2 kartonger svarte bønner/kidneybønner (350 g drenert vekt) ♦ salt og pepper ♦ litt limesaft ♦ olje til steiking
Slik gjer du: Start med å kutte klare alle grønnsakene. Finn fram ei stor steikepanne og start med søtpotet og gulrot. Hell litt vatn i steikepanna og la søtpotet og gulrot steike/koke i vatnet til det begynner å bli mørt. Fyll på med vatn underveis.
Ha deretter i 1-2 ss olje i steikepanna, etterfulgt av resten av grønnsakene (paprika, vårløk, løk, chili, kvitløk). La det surre til løken er blank. Tilsett krydder og tomatpure, og la det surre eit par minutt til.
Ha i hakka tomater, grønnsakskraft og bønner. Kok opp og la det småkoke eit par minutt. Smak til med salt, pepper og limesaft til slutt. Bruk eventuelt litt ekstra chilikrydder om nødvendig. Server med valgfritt tilbehør♥
Ha gjerne over hakka, frisk koriander før servering – eg er dessverre ein av dei som virkelig ikkje kan fordra smaken av koriander…. Derfor brukte eg heller litt vårløk og avokadobiter 🙂
Som ekstra tilbehør hadde eg ei skål med meir avokadobiter og kokt quinoa. En mettande, digg kombinasjon på tallerken. Istedenfor quinoa er ris, bulgur eller couscous gode tibehøralternativer også!
En litt spicy, skikkelig smakfull gryte som passer perfekt som ein kjøttfri middag no om høsten. Den treng absolutt ikkje vere så sterk heller, altså. Nokon er ikkje så glad i sterk mat, andre har barn rundt bordet. Mitt tips er då å bruke 0,5- 1 chili i heile oppskrifta, legge til sides litt gryte på slutten, og heller smakstilsette resten av gryta med ekstra chilikrydder for dei som vil ha det litt sterkare 🙂
Virkelig ein av dei bedre veganske middagane eg har ete i det siste. Også er jo det så enkelt å lage, og en super måte å bruke opp litt diverse grønnsaksrester på 🙂
God kjøttfri mandag♥

God morgon!

Eg er tidlig påan idag – eg skal nemlig straks ut døra for ei treningsøkt før turen går tilbake til Oslo… igjen. Imorgon er det overtagelse på leiligheta, så eg flyr ned igjen eins ærend for å sjå leiligheta mi for ein siste gang, og ikkje minst overlevere nøklane til dei nye eigarane. Så rart, men samtidig så godt!

Uansett, det er kjøttfri mandag igjen, og idag har eg en skikkelig smakfull oppskrift å dele med dåkke 🙂 Chili sin carne med søtpotet er ein mektig, næringsrik og superdigg middag som passer for heile familien (les tips lengre nede…). Kjøttfri middag på sitt beste? Det er vertfall ikkje langt ifra – nam!!

Du treng, 3-4 personer
♦ 1 mellomstor søtpotet (ca. 300 g), terninger
♦ 2 gulrøtter, terninger
♦ 1 paprika, biter
♦ 1 bunt vårløk, grovhakka
♦ 1/2 løk, grovhakka
♦ 1-2 stk chili, finhakka
♦ 2-3 fedd kvitløk, finhakka
♦ krydder: 2 ts spisskummin, 2 ts paprikakrydder, 2 ts oregano og evt. litt ekstra chilikrydder om nødvendig
♦ 3 ss tomatpure
♦ 400 g hakka tomater
♦ 2,5 dl grønnsakskraft/buljong
♦ 2 kartonger svarte bønner/kidneybønner (350 g drenert vekt)
♦ salt og pepper
♦ litt limesaft
♦ olje til steiking

Slik gjer du:
Start med å kutte klare alle grønnsakene. Finn fram ei stor steikepanne og start med søtpotet og gulrot. Hell litt vatn i steikepanna og la søtpotet og gulrot steike/koke i vatnet til det begynner å bli mørt. Fyll på med vatn underveis.

Ha deretter i 1-2 ss olje i steikepanna, etterfulgt av resten av grønnsakene (paprika, vårløk, løk, chili, kvitløk). La det surre til løken er blank. Tilsett krydder og tomatpure, og la det surre eit par minutt til.

Ha i hakka tomater, grønnsakskraft og bønner. Kok opp og la det småkoke eit par minutt. Smak til med salt, pepper og limesaft til slutt. Bruk eventuelt litt ekstra chilikrydder om nødvendig. Server med valgfritt tilbehør♥

Ha gjerne over hakka, frisk koriander før servering – eg er dessverre ein av dei som virkelig ikkje kan fordra smaken av koriander…. Derfor brukte eg heller litt vårløk og avokadobiter 🙂

Som ekstra tilbehør hadde eg ei skål med meir avokadobiter og kokt quinoa. En mettande, digg kombinasjon på tallerken. Istedenfor quinoa er ris, bulgur eller couscous gode tibehøralternativer også!

En litt spicy, skikkelig smakfull gryte som passer perfekt som ein kjøttfri middag no om høsten. Den treng absolutt ikkje vere så sterk heller, altså. Nokon er ikkje så glad i sterk mat, andre har barn rundt bordet. Mitt tips er då å bruke 0,5- 1 chili i heile oppskrifta, legge til sides litt gryte på slutten, og heller smakstilsette resten av gryta med ekstra chilikrydder for dei som vil ha det litt sterkare 🙂

Virkelig ein av dei bedre veganske middagane eg har ete i det siste. Også er jo det så enkelt å lage, og en super måte å bruke opp litt diverse grønnsaksrester på 🙂

God kjøttfri mandag♥

6 Kommentarer

F

Frøken M

4. januar 2019

Hei på du! Laga denne ein dag. Vart favoritt her i heimen:) Godt nytt år forresten. Og god helg! Her blir det boblevin og tomatpanna di med bønner og mozarella. Bra fredag!

Linda Stuhaug

5. januar 2019

Heisann du 😀 Så hyggelig å lese! Denne skal eg ta å lage til middag ein dag også – prøver å få sambuaren min med på litt meir vegeetarmiddager, men det er ikkje alltid så lett 😉 Høyres ut som du har en knakande start på helga! Nyt den vidare, og riktig godt nytt år <3

L

Linda

16. februar 2019

Denne har vi ofte i løpet av en måned. Fin måte å bruke opp restegrønnsaker også 🙂 fikk boka di til jul, bruker den hver uke for middagstips! Digger nettsiden din!

Linda Stuhaug

17. februar 2019

Så hyggelig å lese, Linda 😀 Det er veldig stas!!

T

Tove Rossland

18. september 2018

Har du gitt ut kokebok ? Er veldig fan av oppskriftene dine….

Linda Stuhaug

18. september 2018

Jepp 🙂 Har en egen «kokebok» kategori i menyen! Den kan bestillast her: https://www.friskforlag.no/produkt/opptur-sunn-mat/ Ellers er den å finne i dei fleste bokhandlere <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg