Annonse
12. januar 2021
Crunchy banangranola med peanøttsmør
Heilt sida eg la ut oppskrift på banangranola for snart 3 år sidan her, så har banangranola vert min favorittgranola. Den er så utrulig crunchy, smakfull og god! Og ikkje minst så er det en perfekt måte å bruke opp brune bananer på. For er det noko eg støtt og stadig har i min fruktkorg, så er det nettopp brune bananer 🙂 Og det er fordi eg sparer på bananene så dei blir skikkelig overmodne, for då synes eg dei er best å bake med.
I helga så hadde eg tre bananer i fruktkorga som hadde låge litt for lenge. Dei hadde faktisk blitt (nesten) heilt svarte! Men det betydde ingenting, for når eg tok av skallet av bananene så var dei fortsatt fine inni. Litt ekstra søte berre 🙂
Så, av desse bananene lagde eg rett og slett banangranola! Eg pleier berre å lage det på slump, men denne gangen fant eg ut at eg skulle måle opp slik at eg kunne dele oppskrift med dåkke 🙂 Det er nemlig en ny vri på denne; banangranola med peanøttsmør. Denne varianten har eg laga noken ganger før, og den er skikkelig god!
Du trenger, en stor krukke:
♦ 3 overmodne bananer
♦ 150 g valgfri, flytande søtning (sukrinsirup, honning, agavesirup, lønnesirup…)
♦ 150 g peanøttsmør (eller anna nøttesmør)
♦ 400 g havregryn
♦ 50-100 g valgfrie nøtter eller kjerner (eg brukte usalta cashewnøtter)
♦ 1/2 ts salt
♦ 2 ts kanel
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Ha banan, søtning og peanøttsmør i en bolle. Kjør blandinga heilt glatt med stavmikser.
2. Ha havregryn, nøtter/kjerner, salt og kanel i bollen. Rør godt.
3. Fordel banangranolaen på eit steikebrett med bakepapir. Steik midt i ovnen i 10 minutter. Ta så brettet ut av ovnen og bruk ein steikespade til å «smuldre opp» banangranolaen til små biter. Sett granolaen tilbake i ovnen.
4. Rør i banangranolaen kvart 10-ende minutt til den er ferdig. Er det store klumper igjen, så bruker du steikespaden til å gjere desse mindre.
5. La banangranolaen steike til den er godt gyllen, hos meg tok dette 40 minutt. Avkjøl og ha over i ei glasskrukke.
Granolaen står seg i månedsvis i glasskrukke. Nyt over ei skål med melk, yoghurt eller cottage cheese, gjerne med litt friske bær/frukt♥
Banangranolaen er både glutenfri (bruk glutenfri havregryn) og melkefri. Den er også vegansk så lenge du ikkje bruker honning, og du bestemmer sjølv kva søtning du vil bruke ut fra det du liker 🙂
Eg har alltid ei eller fleire krukker med banangranola i kjøkkenskapet. Det er ein favoritt hos både meg og sambuaren min; for meg over ei skål med yoghurt og frukt/bær, og for sambuaren min over ei skål med melk og syltetøy 🙂
Lag denne neste gang du har overmodne bananer i fruktkorga! Ingen problem å justere ned mengden om du f.eks berre har 1 eller 2 bananer 🙂 Eit nydelig frukosttips til veka!
Annonse
20 Kommentarer
Stine
18. mars 2021

Linda Stuhaug
19. mars 2021
Rigmor
16. mars 2021

Linda Stuhaug
17. mars 2021
Nina Robertsenn
14. mars 2021

Linda Stuhaug
14. mars 2021
Nina Robertsenn
14. mars 2021

Linda Stuhaug
15. mars 2021
Thor Andre Fjellestad
23. februar 2021

Linda Stuhaug
23. februar 2021
Anita
22. januar 2021

Linda Stuhaug
23. januar 2021
Tone-Mari
20. januar 2021

Linda Stuhaug
20. januar 2021
Martine
15. januar 2021

Linda Stuhaug
15. januar 2021
Cathrine
13. januar 2021

Linda Stuhaug
13. januar 2021
Ingebjørg
15. februar 2022

Linda Stuhaug
15. februar 2022
SKRIV EN KOMMENTAR