Linda Stuhaug

6. desember 2021

Dei beste sukkerfrie pepperkakene!

Dei beste sukkerfrie pepperkakene!
Har du lyst å bake sukkerfrie, sprø og kjempegode pepperkaker i år? Då har eg oppskrifta til deg!
Det er ingen ny oppskrift, for eg har delt den før – første gang i 2014. Eg har dog ikkje laga desse pepperkakene på 5 år, og fant ut at eg måtte kvalitetssikre oppskrifta i år, og har med det tatt både steg-for-steg bilder og nye hovedbilder 🙂 Og då er det klart at pepperkakene fortjener ein ny bloggpost! Sukkerfrie, og kan lagast både melkefrie og glutenfrie:
Du trenger, ca. 2 brett: ♦ 80 g ekte meierismør* ♦ 30 g Sukrinsirup gold (eller anna sirup) ♦ 40 g Sukrin gold og 25 g Sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 90 g sukker. Anbefaler ikkje vanlig sukrin) ♦ 1/2 ts bakepulver ♦ 3 toppa ts pepperkakekrydder ♦ 1 egg ♦ ca. 180 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl*
Slik gjer du: 1. Smelt sammen smør, sirup, sukrin gold og sukrin+ på svak varme i en kjele eller mikroen. La blandinga avkjøle seg litt.
2. Tilsett bakepulver, krydder og egg. Bland godt før du rører inn mjølet til ein fast deig. Sett i kjøleskapet noken timer, eller i frysaren i 20-30 minutt til den er kald.
3. Deretter kjevler du tynt ut deiga, stikker ut ønskede former og fordeler på 2 stekebrett med bakepapir. Steik eit og eit brett, midt i ovnen på 175 grader, over-undervarme. Pepperkakene skal bli godt gylne og må steike 8-12 minutt.
4. La pepperkakene stå litt på steikebrettet før du tar dei over på en rist og avkjøler. Pynt som du ønsker (eller dropp pynten) og oppbevar i ein kakeboks i kjøkkenskapet 🙂
*Må du ha melkefri pepperkaker? Bytt ut smør med melkefri margarin.
*Må du ha glutenfrie pepperkaker? Av tilbakemeldinger fra lesere har mange lykkast med å bruke lyst jyttemjøl og/eller lys, glutenfri mjølblanding. Dei blir dog ikkje like sprø.
Vil du ha sukkerfri melispynt så kan du blande Sukrinmelis med vatn til riktig konsistens, men det blir mykje bedre om du blander Sukrinmelisen med litt Sukrinsiup + smelta kokosolje + evt. bittelita vatn. Bedre smak, bedre konsistens 🙂 Eg har brukt Atkins nonstop som sukkerfritt alternativ til nonstop, men pynten er heilt valgfri!
Nyt en pepperkake eller fire! Eit supert alternativ til dei som vil/må ha eit sukkerfritt og sunnare alternativ, eventuelt allergivennlig alternativ no i jula 🙂
Og du – gi meg gjerne en tilbakemelding/tag meg i bilder om du tester oppskrifta♥ Ha en fin dag!

Har du lyst å bake sukkerfrie, sprø og kjempegode pepperkaker i år? Då har eg oppskrifta til deg!

Det er ingen ny oppskrift, for eg har delt den før – første gang i 2014. Eg har dog ikkje laga desse pepperkakene på 5 år, og fant ut at eg måtte kvalitetssikre oppskrifta i år, og har med det tatt både steg-for-steg bilder og nye hovedbilder 🙂 Og då er det klart at pepperkakene fortjener ein ny bloggpost! Sukkerfrie, og kan lagast både melkefrie og glutenfrie:

Du trenger, ca. 2 brett:
♦ 80 g ekte meierismør*
♦ 30 g Sukrinsirup gold (eller anna sirup)
♦ 40 g Sukrin gold og 25 g Sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 90 g sukker. Anbefaler ikkje vanlig sukrin)
♦ 1/2 ts bakepulver
♦ 3 toppa ts pepperkakekrydder
♦ 1 egg
♦ ca. 180 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl*

Slik gjer du:
1. Smelt sammen smør, sirup, sukrin gold og sukrin+ på svak varme i en kjele eller mikroen. La blandinga avkjøle seg litt.

2. Tilsett bakepulver, krydder og egg. Bland godt før du rører inn mjølet til ein fast deig. Sett i kjøleskapet noken timer, eller i frysaren i 20-30 minutt til den er kald.

3. Deretter kjevler du tynt ut deiga, stikker ut ønskede former og fordeler på 2 stekebrett med bakepapir. Steik eit og eit brett, midt i ovnen på 175 grader, over-undervarme. Pepperkakene skal bli godt gylne og må steike 8-12 minutt.

4. La pepperkakene stå litt på steikebrettet før du tar dei over på en rist og avkjøler. Pynt som du ønsker (eller dropp pynten) og oppbevar i ein kakeboks i kjøkkenskapet 🙂

*Må du ha melkefri pepperkaker? Bytt ut smør med melkefri margarin.

*Må du ha glutenfrie pepperkaker? Av tilbakemeldinger fra lesere har mange lykkast med å bruke lyst jyttemjøl og/eller lys, glutenfri mjølblanding. Dei blir dog ikkje like sprø.

Vil du ha sukkerfri melispynt så kan du blande Sukrinmelis med vatn til riktig konsistens, men det blir mykje bedre om du blander Sukrinmelisen med litt Sukrinsiup + smelta kokosolje + evt. bittelita vatn. Bedre smak, bedre konsistens 🙂 Eg har brukt Atkins nonstop som sukkerfritt alternativ til nonstop, men pynten er heilt valgfri!

Nyt en pepperkake eller fire! Eit supert alternativ til dei som vil/må ha eit sukkerfritt og sunnare alternativ, eventuelt allergivennlig alternativ no i jula 🙂

Og du – gi meg gjerne en tilbakemelding/tag meg i bilder om du tester oppskrifta♥ Ha en fin dag!

12 Kommentarer

E

Elin

13. desember 2021

Slettet du kommentaren min? Jeg lurte på om du hadde hatt flere innlegg etter dette innlegget? Får ikke opp isåfall .

Linda Stuhaug

14. desember 2021

Nei, eg har ikkje sletta noken kommentar 😉 Eg har posta 4 innlegg etter desse pepperkakene. Aner ikkje kvifor du ikkje får dei opp…

E

Elin

14. desember 2021

Får de ikke opp 🙁 veldig rart !

Linda Stuhaug

15. desember 2021

Så utrulig merkelig! Prøv direkte på linken her: https://www.lindastuhaug.no

E

Elin

13. desember 2021

Har du delt noen flere innlegg etter dette? Får opp dette innlegget som siste ?

Linda Stuhaug

13. desember 2021

Kva meiner du? Fleire innlegg av pepperkaker eller fleire innlegg på bloggen? 🙂 Dette er ikkje mitt siste innlegg på bloggen!

E

Elin

13. desember 2021

Takk for svar. Flere innlegg etter pepperkakene ? Har du lagt ut flere matpppskrifter etter pepperkakene ? Hvis ja så får jeg de ikke opp.

Linda Stuhaug

14. desember 2021

Ja, det har eg. Prøv denne linken: https://www.lindastuhaug.no Mulig at dataen/mobilen din henger på pepperkakene 🙂

T

Tonje Orrestad

10. desember 2021

Kan dan stå i kjøleskapet natta over?

Linda Stuhaug

12. desember 2021

Jaja 🙂

L

Linn

8. desember 2021

Hei😊 gleder meg til å prøve disse. Hvor lenge må deigen stå i kjøleskap før bruk?

Linda Stuhaug

9. desember 2021

Til den er er skikkelig kald. Usikker på kor lang tid det tar, eg tok berre min en halvtime i frysaren 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg