Annonse
4. november 2025
Eltefri, halvgrov focaccia

Hei!
Her kjem en ny oppskrift på focaccia fra meg: en eltefri, halvgrov variant! Saftig, kjempegod og perfekt tilbehør til f.eks supper og salater😍

Eltefri, halvgrov focaccia
300 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
250 g sammalt speltmjøl eller kveitemjøl
1/2 ts tørrgjær
1 ts salt
4,5 dl kaldt vatn

Slik gjer du:
1. Rør sammen ingrediensane med en slikkepott, dekk til og la stå på kjøkkenbenken i 12-15 timer.
2. Dagen etterpå heller du deiga over i en form med bakepapir. Ha over 2ss olivenolje og klapp deiga ut til kantane med hendene. Dekk til og la etterheve i 30 min - 2 timer.
3. Før steiking: ha over den toppingen du ønsker. Eg hadde enkelt og greit rosmarin og maldonsalt.
4. Steik midt i ovnen, over-undervarme på 250 grader i ca 15 minutt. Avkjøl på rist og nyt!

Eg serverte focaccia med honningvispa smør, oppskrift på det deler eg imorgon😍
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR