Annonse
18. september 2020
Eltefri speltfocaccia
God fredag!
Tidligare denne veka prøvde eg meg på eltefri speltfocaccia for første gang. Eg har nokon oppskrifter på focaccia i arkivet, men ingen som er eltefri og langtidsheva. Og det blei virkelig stor suksess!
Den eltefrie bakemetoden går ut på å røre lett sammen ingrediensane, så skal deigen berre stå på kjøkkenbenken i 12-24 timer. Ingen elting, ingen kjøkkenmaskin, minimalt med jobb og garantert bra resultat!
Eg lagde focacciaen med speltmjøl, men det er ingenting i veien for å bruke kveitemjøl om du heller vil det. Eg lagde også ein lys variant fordi det var det eg ville prøve meg på denne dagen 🙂 Neste prosjekt ut blir ein grovare variant, men vil du prøve deg, så bruk gjerne 50/50 med fint og grovt mjøl, resultatet blir heilt sikkert like bra!
Du trenger:
500 g sikta speltmjøl (eller kveitemjøl)
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær
3,5 dl lunka vatn
Topping
2 ss olivenolje
flaksalt
gjerne litt ferske urter
→ Du kan sjølvsagt toppe focacciaen med akkurat det du ønsker! Ulike typer urter, fetaost, oliven, soltørka tomat også vidare gir god smak. Eg ville ha ein nøytral variant og bruke derfor kun flaksalt og urter 🙂
Slik gjer du:
Dag 1: rør sammen mjøl, salt og gjær. Tilsett vatn og vend rundt med ein slikkepott til en jevn deig. Dekk til bakebollen og la den stå på kjøkkenbenken i 12-24 timer.
Dag 2: deiga er no litt flytande, og det er meininga. Hell deiga ned i ein liten langpanne med bakepapir (min var 20×30 cm) og trykk den ut til alle kanter med litt olje på fingrane. La den etterheve i 45 minutt.
Deretter fordeler du 2 ss olivenolje på toppen av focacciaen, trykker fingrane lett nedi og fordeler over flaksalt og urter (eller den toppingen du vil ha). Steik på over-undervarme, 200 grader i 20-25 minutt.
Eg trur aldri eg har laga ein så luftig og saftig focaccia før! Den eltefrie bakemetoden gir altså så godt resultat – gang på gang 🙂 No har eg baka mest brød og rundstykker eltefritt, og no blir det focaccia og heilt sikkert enda fleire bakverk framover. Får blod på tann når eg først begynner 😉
Focaccia passer perfekt som tilbehør til suppe, gryte, lasagne, gratenger, grillmat, koldtbord eller tapasbord m.m♥
Det krever kanskje litt planlegging i og med at deiga må settast nokon timer i forveien, men det er minimalt med jobb og focacciaen lager seg nesten sjølv 🙂 Prøv du også!!
Annonse
21 Kommentarer
Oda
29. september 2020

Linda Stuhaug
29. september 2020
Oda
1. oktober 2020

Linda Stuhaug
2. oktober 2020
Oda
29. september 2020

Linda Stuhaug
30. september 2020
Linn
12. mars 2024

Linda Stuhaug
12. mars 2024
Nancy
28. juni 2021
Live
12. mai 2022

Linda Stuhaug
13. mai 2022
Sigrid
18. mai 2022

Linda Stuhaug
19. mai 2022
Elin
28. april 2023

Linda Stuhaug
2. mai 2023
Martine
21. november 2022

Linda Stuhaug
21. november 2022
Trude
31. mars 2023

Linda Stuhaug
4. april 2023
Hanne-Kine
15. mai 2022

Linda Stuhaug
16. mai 2022
SKRIV EN KOMMENTAR