Linda Stuhaug

Annonse

24. februar 2023

Eltefrie frukostrundstykker - skikkelig luftige og saftige!

Eltefrie frukostrundstykker - skikkelig luftige og saftige!
Dette er kanskje dei luftigaste og saftigaste rundstykka eg har laga! Passa og midt i blinken at det er den eltefrie bakemetoden, så er dei ekstra lettvinte å lage for alle😀
Rør sammen ingrediensane kvelden før, og nyt nystekte rundstykker innen 30 minutter til frukost, lunsj eller brunsj neste dag❤️
Du trenger, 9-10 stk: • 250 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl(4dl) • 150 g sammalt kveitemjøl eller speltmjøl (2,5dl) • 150 g havregryn eller havremjøl (3,5dl/3dl) • 3 ss sesamfrø (eller andre frø/kjerner) • 3 ss solsikkekjerner (eller andre frø/kjerner) • 1 ts salt • 1 ts tørrgjær • 5,5 dl lunka vatn
Slik gjer du, dag 1: Rør sammen ingrediensane med en slikkepott, dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken natta over. Eller mellom 10-20 timer, alt etter kva som passa deg best!
Slik gjer du, dag 2: Sett ovnen på 225 grader over-undervarme. Form rundstykker med to store skeier, strø gjerne over litt frø/kjerner. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til dei er lett gylne. Ha dei over på rist og rundstykka er klare til å nytast!
Perfekt å lage til både kvardag og helg, og kan fint frysast❤️ Håpe fleire vil lage desse!

Dette er kanskje dei luftigaste og saftigaste rundstykka eg har laga! Passa og midt i blinken at det er den eltefrie bakemetoden, så er dei ekstra lettvinte å lage for alle😀

Rør sammen ingrediensane kvelden før, og nyt nystekte rundstykker innen 30 minutter til frukost, lunsj eller brunsj neste dag❤️

Du trenger, 9-10 stk:
• 250 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl(4dl)
• 150 g sammalt kveitemjøl eller speltmjøl (2,5dl)
• 150 g havregryn eller havremjøl (3,5dl/3dl)
• 3 ss sesamfrø (eller andre frø/kjerner)
• 3 ss solsikkekjerner (eller andre frø/kjerner)
• 1 ts salt
• 1 ts tørrgjær
• 5,5 dl lunka vatn

Slik gjer du, dag 1:
Rør sammen ingrediensane med en slikkepott, dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken natta over. Eller mellom 10-20 timer, alt etter kva som passa deg best!

Slik gjer du, dag 2:
Sett ovnen på 225 grader over-undervarme. Form rundstykker med to store skeier, strø gjerne over litt frø/kjerner. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til dei er lett gylne. Ha dei over på rist og rundstykka er klare til å nytast!

Perfekt å lage til både kvardag og helg, og kan fint frysast❤️ Håpe fleire vil lage desse!

Annonse

138 Kommentarer

J

Julia

13. november 2023

Det er min absolutt favoritt oppskrift på rundstykker. De smaker veldig godt og er så lettvint at jeg baker de på hverdager for å legge i matpakka til sønnen min❤️

Linda Stuhaug

14. november 2023

Så hyggelig! Det er veldig kjekt å lese❤️

C

Cathrine

23. juli 2024

Eg steikte i pizzaovn til frukost. Det føltes skikkelig luksus og var kjempegode! Brukte fullkorn steinmalt brødmiks fra manna, blei luftige sjøl om de er grove 🤩

Linda Stuhaug

24. juli 2024

Så kjekt oppskrifta smakte🤩

A

Anne Lise

7. april 2024

Hei Skal de ikke etterheves når de er satt på platen?

Linda Stuhaug

7. april 2024

Nei:)

A

Anette

25. februar 2023

Hei! Kan det funke med cottage cheece i denne oppskrifta?

Linda Stuhaug

26. februar 2023

Nja, det ville ikkje eg personlig brukt her :)

E

Elena Christin

5. september 2024

Hei, jeg har satt deig i dag og firedobblet posjonen, men synes egentlig det virker veldig bløt, har riktig nok brukt spelt mel, burde jeg redusert litt på mel mengden, har satt den i kjøleskapet over natten.

Linda Stuhaug

6. september 2024

Deiga skal vere litt blaut, men ikkje rennende :)

J

Jenny

8. januar 2025

Hei :) Knallgode oppskrift :D Korleis varmar ein dei best ifrå fryst tilstand om morgonen?

Linda Stuhaug

8. januar 2025

Eg hadde sikkert varma dei skånsomt i mikroen eller ovnen :)

R

Rita Hella

10. november 2023

Hei, ser fristende ut eltefrie rundstykkene, hvilke andre frø enn solsikkefrø kan du nevne for meg? Takker,,

Linda Stuhaug

14. november 2023

Solsikkekjerner, gresskarkjerner, linfrø, sesamfrø, chiafrø.. :)

M

Marianne

20. november 2024

Hei 😊 rundstykkene ble veldig gode på smak 😊 men som andre skriver, så blir mine flate og ikke så store og luftige. Har ikke byttet ut noen meltyper, og brukt korrekt mengde tørrgjær og vann.. har du noe forslag til endringer? Kjedelig med paddeflate rundstykker..

Linda Stuhaug

21. november 2024

Prøv med bittelitt mindre vatn, deiga er nok litt for laus om dei flyter veldig utover. Eg har dog laga desse sikkert 30 ganger og dei har aldri blitt flate🙈

M

Marianne

22. november 2024

Nei så da kan man jo lure på hva problemet er.. synes ikke oppskriften er vanskelig å følge meg på noen måte, så ikke vet jeg. Idag ble de enda mer paddeflate enn før (er på ferie så håpet å ha luksusrundstykker på bordet hver morgen..). Men om jeg lager de igjen så skal jeg prøve å ha mindre vann i..

Linda Stuhaug

23. november 2024

Du får gjer det :)

U

Ulla-Britt

28. februar 2023

Ikke behov for etterheving etter at de er satt på brett?

Linda Stuhaug

28. februar 2023

Nei:)

M

Marie

9. mars 2023

Disse ble gode, jeg har lagd det to ganger. Jeg brukte lunkent vann første gang, men da hevet deigen seg for fort, og jeg måtte sette deigen i kjøleskapet. De ble vel så bra med kaldt vann. Tips: Start med vannet og rør ut gjær, salt og frø først, så blir dette jevnt fordelt i deigen.

Linda Stuhaug

10. mars 2023

Kjekt oppskrifta smakte🤩

T

Torunn Paulsen

25. februar 2023

Lurer og på om temp på vannet ved langtidshevinga?

Linda Stuhaug

26. februar 2023

Eg måler ikkje tempen, bruker passe lunka vatn :)

L

Line

10. mars 2025

De beste sunne rundstykkene 😍 knallgode og ikke minst enkle og raske å lage. Lurte på ,går det an å lage brød også av deigen? Bare legge i brødform eller gryte🤔 tusen takk for kjempegod oppskrift 😃

Linda Stuhaug

10. mars 2025

Hei! Så hyggelig! Eg har gjerne litt andre mengdeforhold når det kjem ti brød. Har maaange eltefrie brød her på bloggen også :) Men du må gjerne prøve!

L

Linn

4. mai 2023

Du har hår på pissen.

B

Blender

4. mai 2024

..men det har helt sikkert ikke du😁

R

Ragnhild

5. november 2023

Bruker denne oppskriften flere ganger i uka, kjempegode 🥰

Linda Stuhaug

5. november 2023

Fantastisk🥰

E

Eva

13. februar 2025

Jeg er ikke særlig dreven på kjøkkenet, men dette ble en suksess! Deilige rundstykker og så enkelt! Dette blir ikke siste gang! Takk!

Linda Stuhaug

13. februar 2025

Så hyggelig <3

A

Anonym

29. september 2023

Hei, jeg har prøvd å lage disse to ganger men mine blir veldig fuktige innvendig. Jeg bruker store havregryn, ellers følger jeg oppskriften (ikke spelt). Jeg er usikker på om jeg kanskje lager de for store? Denne gangen stekte jeg de lenger enn 20 minutt siden de ble så fuktige inni forrige gang, men de er fortsatt langt ifra like "luftige" inni som dine.

Linda Stuhaug

1. oktober 2023

Hei! Eg lager 9-10 stk av denne. Kor mange fikk du?😊 Ellers kan det hende du skal heve deiga litt lengre?

A

Anonym

25. oktober 2023

Jeg lagde like mange som deg. Kanskje jeg skal prøve å heve deigen lengre. Får bare prøve meg frem, for jeg liker smaken på de. :)

M

Mariell

8. februar 2024

Jeg fikk de også klissete i starten, men har lagt til 30 min avkjøling på rist etter steking så løste det seg fint! Nå blir ikke kniven full av kliss ☺️

Linda Stuhaug

11. februar 2024

Ja, bakst vil alltid vere litt klissete når det kjem rett fra ovnen med en gang😀

Linda Stuhaug

25. oktober 2023

Gjer det😃

M

Merethe Eliassen

7. mai 2023

Dette har blidd en søndagfrokost favoritt 😍

Linda Stuhaug

8. mai 2023

Fantastisk😍

K

Kristina

22. mai 2024

Hei. Prøvde å lage rundstykka no men eg følte deiga lukta litt «surt» eller gjæraktig? Et det vanlig at det er litt spessiel lukt sidan det er gjærbakst? Er ikkje så erfaren med bakst. deiga stod vertfall i ca 20t på kjøkkenbenken. Har eg gjort noke feil eller tenker du det går fint?

Linda Stuhaug

22. mai 2024

Hei! Det er ikkje unormalt, den lukta pleier å forsvinne etter steiking😊

B

Bente Sørensen

17. mai 2023

Disse ble gode til 17. maifrokost i dag ♥️

Linda Stuhaug

18. mai 2023

Fantastisk❤️

E

Emanuela

13. oktober 2024

Gledet meg til å lage disse rundstykkene, men de ble veldig flate. Jeg følgte oppskriften men brukte fullkorn spelt istedet for sammalt spelt. Røren stod 14 timer på kjøkkenbenk og var veldig bløt. Måtte tilsette en del mel men røren spredte seg flat på stekebrett. For mye vann? Litt skuffende men de smakte godt.

Linda Stuhaug

13. oktober 2024

Eg har laga desse sikkert 20 ganger, aldri flate - så det skal ikkje dere for mykje vatn egentlig. Sikker på at det ikkje har vert en feil på gram en plass? Ellers er det mjøltypen du har bytta ut som har betydning :)

M

Martina

1. mars 2023

Tusen takk for at du deler. Har brukt oppskrifta di hver dag i vinterferien nå!

Linda Stuhaug

4. mars 2023

Så kjekt å lese🤩

L

Linda

7. desember 2023

Hei. Laga dei med glutenfritt mjøl i dag. Knallgode👍

Linda Stuhaug

11. desember 2023

Oi! Så bra! Kva typer glutenfritt mjøl brukte du?😃

L

Liv

10. april 2024

Lagar ofte brøda slik. Nomed glutenfritt mjøl

Linda Stuhaug

11. april 2024

Blir det bra altså? :)

G

Geir

4. februar 2025

Takk for oppskrift på supre rundstykker! Lager trippel porsjon og baker ut 18 litt store rundstykker. Disse frysers ned to og to. Tar opp en pakke på morgenen og har til lunsj for meg og samboeren min. Dette er skikkelig gode saker som gir kroppen noe å gå på utover dagen. Tommel opp! :-)

Linda Stuhaug

4. februar 2025

Så kjekt å lese, Geir😃

R

Randi

12. januar 2025

Kan jeg bruke bare hvetemel?

Linda Stuhaug

14. januar 2025

Du kan prøve :)

K

Kristin

8. september 2023

Da skal disse testes. Gleder meg til ftokost imorgen :-)

Linda Stuhaug

10. september 2023

Håper dei smakte😍

A

Anne-Marie

21. april 2024

Skikkelig gode 😃 Lurer på alternativer mel. Kan jeg dels bytte det grove med rugmel?

Linda Stuhaug

22. april 2024

Det går sikkert fint😊

T

Torill

23. mai 2023

Enkle og kjempegode rundstykker 😁

Linda Stuhaug

24. mai 2023

Så kjekt du synes det😁

D

Diana

25. januar 2025

Desse rundstykkene er så utrolig gode!😋🙌🏼 Lager dei omtrent fast i helgene, sånn at eg har utover veka👌🏼 Berre knallgode, og ikkje minst enkle å lage. 10/10.

Linda Stuhaug

25. januar 2025

Så hyggelig å lese, Diana <3

T

Tove

27. februar 2023

Jeg lager disse rundstykkene nå..👌. Gleder meg til frokost med lettvinte ferske rundstykker! Jeg brukte kaldt vann. Deigen var veldig grei å jobbe ut med to spiseskjeer. Takk for spennende oppskrift!

Linda Stuhaug

28. februar 2023

Så kjekt oppskrifta smakte, Tove🤩

B

Beate

29. september 2024

Utrulig gode, enkle å lage, anbefalast på det varmaste 🫶❤️

Linda Stuhaug

29. september 2024

Så hyggelig🫶

K

Kirsten

6. mars 2023

Helt super oppskrift - tusen takk! Har du prøvd å lage den også med mer/bare fint mel (og frø)?

Linda Stuhaug

6. mars 2023

Det har eg ikkje, men det skal nok gå heilt fint! Kanskje redusere litt på væskemengda :)

K

Kirsten

9. mars 2023

Det skal jeg prøve, takk for svar!

N

Nina

26. februar 2023

Kjempegode rundstykker👌🏻god oppskrift og så greit med langtidsheving. Skal helt klart lages flere av disse rundstykkene👍🏻

Linda Stuhaug

28. februar 2023

Takk for hyggelig tilbakemelding, Nina🤩

M

Marie

17. mars 2024

Utrolig gode! Når det kommer til frysing av disse, bør man steke de ferdig eller kjøre en halvstekt variant? Klem fra hyppig bruker av oppskriftene dine

Linda Stuhaug

19. mars 2024

Eg steiker dei alltid ferdige! Så hyggelig <3

L

Lene Marie Dale Haugen

19. mars 2024

Hei, om eg ikkje bruker opp heile deigen med ein gong, kan eg «spare» resten av deigen til dagen etterpå? Evt på benken eller i kjøleskapet?

Linda Stuhaug

20. mars 2024

Det kan du! Ha deigen i kjøleskapet😃

C

Christine

5. februar 2025

Lagar desse fleire gangar i veka med alle variantar av mjøl og frø som eg har tilgjengelig. Supert resultat kvar gang! 👌

Linda Stuhaug

9. februar 2025

Fantastisk 😍

J

Jeanette

3. mars 2025

Hvor mye gjær ville du brukt om jeg bare har tid til å heve den i 2-3 timer? Digger disse rundstykkene, bakt de mange ganger!

Linda Stuhaug

3. mars 2025

Hm, 1/2 pk kanskje :) Så hyggelig!

R

Rita Engan

23. mai 2024

Prøver denne oppskriften for første gang. Doblet oppskriften. Brukte mengden hvetemel som anbefalt, halverte mengden speltmel og tilsatte tilsvarende grovt sammalt hvete. 2 ts gjær. ca 1 ss honning. Chiafrø, gresskarfrø og noen ss 5-kornsblanding,samt litt hakket valnøtter. Brukte litt mindre vann. Hevet i ca. 10 timer. Baksten ble perfekt og smakte nydelig😀.

Linda Stuhaug

26. mai 2024

Så kjekt å lese, Rita🤩

L

Lovise

10. mars 2023

Disse var veldig gode! Takk for oppskrift. Mine ble dessverre ikke like luftige som på bilde…

Linda Stuhaug

10. mars 2023

Kjekt dei smakte vertfall🤩

M

Marianne Tvedt

12. august 2023

Fantastisk gode rundstykker! De er blitt en favoritt her i huset, og utrolig enkle å lage🥰

Linda Stuhaug

13. august 2023

Så kjekt å lese😍

S

Stine

5. april 2023

Lagde disse i dag😀 Beste rundstykkene jeg har smakt😀 Har du brukt denne deigen i vanlig brødform?🙂

Linda Stuhaug

8. april 2023

Fantastisk! Nei, ikkje akkurat denne😊

B

Borgny

13. januar 2024

Desse er SÅÅÅ gode! Varierer med ulike frø og no også ulike typar mjøl. Bakar no fleire gongar i veka, brød har vi ikkje hatt sidan før jul 😂

Linda Stuhaug

14. januar 2024

Såå kjekt å lese🤩

C

Christine

1. april 2023

Bakt flere ganger og helt enig at de er skikkelig digge!

Linda Stuhaug

4. april 2023

Så hyggelig😍

A

Anne-Kristin Larsen

21. november 2023

Må man ha salt i

Linda Stuhaug

21. november 2023

Det anbefalast for smaken sin del :)

L

Lisa

15. mai 2024

Hei! Jeg doblet oppskriften, og tok i farta 2 ts gjær. Nettopp satt til heving, kommer det til å smake gjær om den står i 20 timer?

Linda Stuhaug

19. mai 2024

Såg ikkje denne før no. Korleis gjekk det? Ville ikkje latt den stå 20 timer med 2 ts gjær, hadde nok holdt med rundt 10 :)

E

Elisabeth Høgtorp

11. april 2024

Baker de hver uke, utrolig gode 🤩

Linda Stuhaug

12. april 2024

Fantastisk <3

K

Karin

25. februar 2023

Skal/må vannet være lunka selv om deigen skal heve så lenge på benk?

Linda Stuhaug

26. februar 2023

Eg bruker passe lunk vatn :) Prøv gjerne med kaldt om du vil, men det burde ikkje dere iskaldt!

G

Gerd

15. april 2024

Har prøvd denne flere ganger, så lettvint og godt. Jeg bruker kaldt vann og liten knert fersk gjær, og bitte litt sukker 🙈Tusen takk😘

Linda Stuhaug

16. april 2024

Så hyggelig🥰

M

Malene

23. desember 2024

Hei! Lagde disse i dag, på lille julaften, dette er de flotteste eltefrie rundstykkene jeg har lagd! Byttet ut noen av frøene med hakkede mandler og la til en revet gulrot, knallgodt! Skal sette en deig nå i kveld, så det blir ferske rundstykker til julelunsjen i morgen. Riktig god jul til deg og det lille nye familiemedlemmer deres!

Linda Stuhaug

28. desember 2024

Så hyggelig! Takk for tilbakemelding🥰 tusen takk og fortsatt god jul❤️

J

Jorunn

28. juli 2023

Set du rundstykke i kald omn? Eller skal omnen vere 225 grader før du set inn brettet med rundstykke?

Linda Stuhaug

29. juli 2023

Ovnen skal dere oppvarma :)

K

Kathrine

24. mars 2024

Tusen takk for oppskrift på superenkle og veldig gode rundstykker som falt i smak hos hele familien! Har allerede satt my deig til i morgen.

Linda Stuhaug

25. mars 2024

Så hyggelig, Kathrine! Kjekt dei falt i smak🤩

E

Elise

18. februar 2025

Så gode de ble, så lettvint å lage! Tok iskremscooper rett fra bakebollen til brettet, mistet ikke noe fluff og de ble veldig bra! Skjærte de i 2 før jeg frøs de som ble igjen etter frokost og de tiner da fint og fort! Barna likte de veldig godt!!

Linda Stuhaug

18. februar 2025

Så kjekt å lese, Elise🤩

I

Ingunn

3. desember 2024

Tusen takk for super oppskrift! Digger deg og bloggen din, Linda. Jeg pleier å lage 16 stk. i stedenfor 9-10, da er det lettere å få de luftige for min del. :)

Linda Stuhaug

3. desember 2024

Så hyggelig å lese, takk Ingunn🤩

E

Eva B.

26. mai 2023

Hei Linda, jeg er skikkelig takknemlig for denne oppskriften, rundstykkene blir helt utrolig digge! Har bakt dem sikkert 20 ganger - og alltid i Cosori Airfryer, De blir knasende gode utvendig og akkurat passe fuktige innvendig. Har fulgt mange eltefrie oppskrifter, men denne er den jeg syns er aller mest lettving OG best å spise. Hjertelig takk til deg!

Linda Stuhaug

29. mai 2023

Så utrulig hyggelig å lese, Eva! Takk for tilbakemelding🤩

A

Anni

15. juni 2024

Kan jeg spørre deg hvor mange grader og hvor lenge du steker de i airfryeren?

S

Stine

12. oktober 2023

Fantastisk god oppskrift! Har laget den flere ganger og de blir kjempe gode og saftige hver gang 😀 Har du tips til hvordan jeg kan erstatte tørrgjæren med surdeigsstarter istedenfor?

Linda Stuhaug

12. oktober 2023

Absolutt! Berre å bruke 2 ss boblande surdeigsstarter istedenfor😃 Kjekt oppskrifta smaker <3

H

Heidi

2. april 2024

Hei Skal man bruke lettkokt havregryn eller store havregryn? Kan jeg bruke grovmalt sammalt hvete ?

Linda Stuhaug

3. april 2024

Hei! Du kan bruke begge deler :) Ja, det kan du!

K

Kirsti

18. mars 2023

Hei! Eg laga desse rundstykka i dag, og dei blei bra. Eg steikte på 225 gr og i 20 minutt. Eg synest likevel det er vanskeleg å få brød og rundstykke med speltmjøl til å bli godt nok steikte. Dei blir på ein måte for "fuktige". Har du nokon tips?

Linda Stuhaug

21. mars 2023

Hm nei, eg har aldri tenkt over at spelt Ikkje blir godt nok stekte🤔

S

Siv

25. mars 2023

Har laget denne tre ganger nå - veldig fornøyd! Ved forming bruker jeg én skje som jeg dypper i kaldt vann mellom hver bolle. Gleder meg til å smake på de med valnøtter i i dag :)

Linda Stuhaug

26. mars 2023

Kjekt dei smaker🤩

S

Sigrun

26. februar 2023

Eg har alltid brukt kaldt vatn til lang heving . Alltid luftig å fin dagen etter 🥐🥨🥖

Linda Stuhaug

28. februar 2023

Så bra :)

H

Hildegunn

8. mai 2024

Kjempe gode!

Linda Stuhaug

9. mai 2024

Så kjekt å lese😃

J

Julie

25. februar 2023

Ser nydelig ut! Tenkte jeg skulle prøve ut denne i barnehagen jeg jobber i! Så hvis jeg skal doble denne oppskriften, det er kanskje fortsatt bare 1 ts tørrgjær når det skal heve opp til 20 timer? Eller ville du tatt 2? :)

Linda Stuhaug

25. februar 2023

Så kjekt å lese! Tja, eg ville vell kanskje holdt meg til 1 ts sida det er langtidsheving😃 heller bruke ei litt god teskei👌🏻 håpe oppskrifta faller i smak!

R

Ragnhild

23. februar 2025

Har lagd disse mage ganger, nå sist så hadde jeg ca 75 gram revet ost i deigen, og tillegg ost på toppen før steking, det ble kjempegodt 🥰

Linda Stuhaug

24. februar 2025

Nam😍

C

Camilla

26. februar 2023

Tusen takk for ei nydelig oppskrift! Så lettvint og godt!😋

Linda Stuhaug

28. februar 2023

Så kjekt å lese🤩

M

Margit Berg

11. april 2024

Ny frokostfavoritt!! Helt klart :)

Linda Stuhaug

12. april 2024

Så hyggelig <3

J

Jane

13. februar 2024

Å, de var skikkelig gode! Bor i Canada og bruker alltid norske oppskrifter når jeg baker og denne skal brukes ofte. Ikke alltid sikker på om jeg bruker rett mel, men uansett så smakte disse veldig godt!

Linda Stuhaug

14. februar 2024

Så hyggelig å lese😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg