Eltefrie frukostrundstykker - skikkelig luftige og saftige!
Dette er kanskje dei luftigaste og saftigaste rundstykka eg har laga! Passa og midt i blinken at det er den eltefrie bakemetoden, så er dei ekstra lettvinte å lage for alle😀
Rør sammen ingrediensane kvelden før, og nyt nystekte rundstykker innen 30 minutter til frukost, lunsj eller brunsj neste dag❤️
Du trenger, 9-10 stk:
• 250 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl(4dl)
• 150 g sammalt kveitemjøl eller speltmjøl (2,5dl)
• 150 g havregryn eller havremjøl (3,5dl/3dl)
• 3 ss sesamfrø (eller andre frø/kjerner)
• 3 ss solsikkekjerner (eller andre frø/kjerner)
• 1 ts salt
• 1 ts tørrgjær
• 5,5 dl lunka vatn
Slik gjer du, dag 1:
Rør sammen ingrediensane med en slikkepott, dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken natta over. Eller mellom 10-20 timer, alt etter kva som passa deg best!
Slik gjer du, dag 2:
Sett ovnen på 225 grader over-undervarme. Form rundstykker med to store skeier, strø gjerne over litt frø/kjerner. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til dei er lett gylne. Ha dei over på rist og rundstykka er klare til å nytast!
Perfekt å lage til både kvardag og helg, og kan fint frysast❤️ Håpe fleire vil lage desse!
Dette er kanskje dei luftigaste og saftigaste rundstykka eg har laga! Passa og midt i blinken at det er den eltefrie bakemetoden, så er dei ekstra lettvinte å lage for alle😀
Rør sammen ingrediensane kvelden før, og nyt nystekte rundstykker innen 30 minutter til frukost, lunsj eller brunsj neste dag❤️
Du trenger, 9-10 stk: • 250 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl(4dl) • 150 g sammalt kveitemjøl eller speltmjøl (2,5dl) • 150 g havregryn eller havremjøl (3,5dl/3dl) • 3 ss sesamfrø (eller andre frø/kjerner) • 3 ss solsikkekjerner (eller andre frø/kjerner) • 1 ts salt • 1 ts tørrgjær • 5,5 dl lunka vatn
Slik gjer du, dag 1: Rør sammen ingrediensane med en slikkepott, dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken natta over. Eller mellom 10-20 timer, alt etter kva som passa deg best!
Slik gjer du, dag 2: Sett ovnen på 225 grader over-undervarme. Form rundstykker med to store skeier, strø gjerne over litt frø/kjerner. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til dei er lett gylne. Ha dei over på rist og rundstykka er klare til å nytast!
Perfekt å lage til både kvardag og helg, og kan fint frysast❤️ Håpe fleire vil lage desse!
Annonse
138 Kommentarer
J
Julia
13. november 2023
Det er min absolutt favoritt oppskrift på rundstykker. De smaker veldig godt og er så lettvint at jeg baker de på hverdager for å legge i matpakka til sønnen min❤️
Linda Stuhaug
14. november 2023
Så hyggelig! Det er veldig kjekt å lese❤️
C
Cathrine
23. juli 2024
Eg steikte i pizzaovn til frukost. Det føltes skikkelig luksus og var kjempegode! Brukte fullkorn steinmalt brødmiks fra manna, blei luftige sjøl om de er grove 🤩
Linda Stuhaug
24. juli 2024
Så kjekt oppskrifta smakte🤩
A
Anne Lise
7. april 2024
Hei
Skal de ikke etterheves når de er satt på platen?
Linda Stuhaug
7. april 2024
Nei:)
A
Anette
25. februar 2023
Hei! Kan det funke med cottage cheece i denne oppskrifta?
Linda Stuhaug
26. februar 2023
Nja, det ville ikkje eg personlig brukt her :)
E
Elena Christin
5. september 2024
Hei, jeg har satt deig i dag og firedobblet posjonen, men synes egentlig det virker veldig bløt, har riktig nok brukt spelt mel, burde jeg redusert litt på mel mengden, har satt den i kjøleskapet over natten.
Linda Stuhaug
6. september 2024
Deiga skal vere litt blaut, men ikkje rennende :)
J
Jenny
8. januar 2025
Hei :)
Knallgode oppskrift :D Korleis varmar ein dei best ifrå fryst tilstand om morgonen?
Linda Stuhaug
8. januar 2025
Eg hadde sikkert varma dei skånsomt i mikroen eller ovnen :)
R
Rita Hella
10. november 2023
Hei, ser fristende ut eltefrie rundstykkene, hvilke andre frø enn solsikkefrø kan du nevne for meg? Takker,,
Hei 😊 rundstykkene ble veldig gode på smak 😊 men som andre skriver, så blir mine flate og ikke så store og luftige. Har ikke byttet ut noen meltyper, og brukt korrekt mengde tørrgjær og vann.. har du noe forslag til endringer? Kjedelig med paddeflate rundstykker..
Linda Stuhaug
21. november 2024
Prøv med bittelitt mindre vatn, deiga er nok litt for laus om dei flyter veldig utover. Eg har dog laga desse sikkert 30 ganger og dei har aldri blitt flate🙈
M
Marianne
22. november 2024
Nei så da kan man jo lure på hva problemet er.. synes ikke oppskriften er vanskelig å følge meg på noen måte, så ikke vet jeg. Idag ble de enda mer paddeflate enn før (er på ferie så håpet å ha luksusrundstykker på bordet hver morgen..). Men om jeg lager de igjen så skal jeg prøve å ha mindre vann i..
Linda Stuhaug
23. november 2024
Du får gjer det :)
U
Ulla-Britt
28. februar 2023
Ikke behov for etterheving etter at de er satt på brett?
Linda Stuhaug
28. februar 2023
Nei:)
M
Marie
9. mars 2023
Disse ble gode, jeg har lagd det to ganger. Jeg brukte lunkent vann første gang, men da hevet deigen seg for fort, og jeg måtte sette deigen i kjøleskapet. De ble vel så bra med kaldt vann.
Tips: Start med vannet og rør ut gjær, salt og frø først, så blir dette jevnt fordelt i deigen.
Linda Stuhaug
10. mars 2023
Kjekt oppskrifta smakte🤩
T
Torunn Paulsen
25. februar 2023
Lurer og på om temp på vannet ved langtidshevinga?
Linda Stuhaug
26. februar 2023
Eg måler ikkje tempen, bruker passe lunka vatn :)
L
Line
10. mars 2025
De beste sunne rundstykkene 😍 knallgode og ikke minst enkle og raske å lage.
Lurte på ,går det an å lage brød også av deigen? Bare legge i brødform eller gryte🤔 tusen takk for kjempegod oppskrift 😃
Linda Stuhaug
10. mars 2025
Hei! Så hyggelig! Eg har gjerne litt andre mengdeforhold når det kjem ti brød. Har maaange eltefrie brød her på bloggen også :) Men du må gjerne prøve!
L
Linn
4. mai 2023
Du har hår på pissen.
B
Blender
4. mai 2024
..men det har helt sikkert ikke du😁
R
Ragnhild
5. november 2023
Bruker denne oppskriften flere ganger i uka, kjempegode 🥰
Linda Stuhaug
5. november 2023
Fantastisk🥰
E
Eva
13. februar 2025
Jeg er ikke særlig dreven på kjøkkenet, men dette ble en suksess! Deilige rundstykker og så enkelt! Dette blir ikke siste gang! Takk!
Linda Stuhaug
13. februar 2025
Så hyggelig <3
A
Anonym
29. september 2023
Hei, jeg har prøvd å lage disse to ganger men mine blir veldig fuktige innvendig. Jeg bruker store havregryn, ellers følger jeg oppskriften (ikke spelt). Jeg er usikker på om jeg kanskje lager de for store? Denne gangen stekte jeg de lenger enn 20 minutt siden de ble så fuktige inni forrige gang, men de er fortsatt langt ifra like "luftige" inni som dine.
Linda Stuhaug
1. oktober 2023
Hei! Eg lager 9-10 stk av denne. Kor mange fikk du?😊 Ellers kan det hende du skal heve deiga litt lengre?
A
Anonym
25. oktober 2023
Jeg lagde like mange som deg. Kanskje jeg skal prøve å heve deigen lengre. Får bare prøve meg frem, for jeg liker smaken på de. :)
M
Mariell
8. februar 2024
Jeg fikk de også klissete i starten, men har lagt til 30 min avkjøling på rist etter steking så løste det seg fint! Nå blir ikke kniven full av kliss ☺️
Linda Stuhaug
11. februar 2024
Ja, bakst vil alltid vere litt klissete når det kjem rett fra ovnen med en gang😀
Linda Stuhaug
25. oktober 2023
Gjer det😃
M
Merethe Eliassen
7. mai 2023
Dette har blidd en søndagfrokost favoritt 😍
Linda Stuhaug
8. mai 2023
Fantastisk😍
K
Kristina
22. mai 2024
Hei. Prøvde å lage rundstykka no men eg følte deiga lukta litt «surt» eller gjæraktig? Et det vanlig at det er litt spessiel lukt sidan det er gjærbakst? Er ikkje så erfaren med bakst. deiga stod vertfall i ca 20t på kjøkkenbenken. Har eg gjort noke feil eller tenker du det går fint?
Linda Stuhaug
22. mai 2024
Hei! Det er ikkje unormalt, den lukta pleier å forsvinne etter steiking😊
B
Bente Sørensen
17. mai 2023
Disse ble gode til
17. maifrokost i dag ♥️
Linda Stuhaug
18. mai 2023
Fantastisk❤️
E
Emanuela
13. oktober 2024
Gledet meg til å lage disse rundstykkene, men de ble veldig flate. Jeg følgte oppskriften men brukte fullkorn spelt istedet for sammalt spelt. Røren stod 14 timer på kjøkkenbenk og var veldig bløt. Måtte tilsette en del mel men røren spredte seg flat på stekebrett. For mye vann? Litt skuffende men de smakte godt.
Linda Stuhaug
13. oktober 2024
Eg har laga desse sikkert 20 ganger, aldri flate - så det skal ikkje dere for mykje vatn egentlig. Sikker på at det ikkje har vert en feil på gram en plass? Ellers er det mjøltypen du har bytta ut som har betydning :)
M
Martina
1. mars 2023
Tusen takk for at du deler. Har brukt oppskrifta di hver dag i vinterferien nå!
Linda Stuhaug
4. mars 2023
Så kjekt å lese🤩
L
Linda
7. desember 2023
Hei. Laga dei med glutenfritt mjøl i dag. Knallgode👍
Linda Stuhaug
11. desember 2023
Oi! Så bra! Kva typer glutenfritt mjøl brukte du?😃
L
Liv
10. april 2024
Lagar ofte brøda slik.
Nomed glutenfritt mjøl
Linda Stuhaug
11. april 2024
Blir det bra altså? :)
G
Geir
4. februar 2025
Takk for oppskrift på supre rundstykker! Lager trippel porsjon og baker ut 18 litt store rundstykker. Disse frysers ned to og to. Tar opp en pakke på morgenen og har til lunsj for meg og samboeren min. Dette er skikkelig gode saker som gir kroppen noe å gå på utover dagen. Tommel opp! :-)
Linda Stuhaug
4. februar 2025
Så kjekt å lese, Geir😃
R
Randi
12. januar 2025
Kan jeg bruke bare hvetemel?
Linda Stuhaug
14. januar 2025
Du kan prøve :)
K
Kristin
8. september 2023
Da skal disse testes. Gleder meg til ftokost imorgen :-)
Linda Stuhaug
10. september 2023
Håper dei smakte😍
A
Anne-Marie
21. april 2024
Skikkelig gode 😃
Lurer på alternativer mel. Kan jeg dels bytte det grove med rugmel?
Linda Stuhaug
22. april 2024
Det går sikkert fint😊
T
Torill
23. mai 2023
Enkle og kjempegode rundstykker 😁
Linda Stuhaug
24. mai 2023
Så kjekt du synes det😁
D
Diana
25. januar 2025
Desse rundstykkene er så utrolig gode!😋🙌🏼 Lager dei omtrent fast i helgene, sånn at eg har utover veka👌🏼 Berre knallgode, og ikkje minst enkle å lage. 10/10.
Linda Stuhaug
25. januar 2025
Så hyggelig å lese, Diana <3
T
Tove
27. februar 2023
Jeg lager disse rundstykkene nå..👌. Gleder meg til frokost med lettvinte ferske rundstykker! Jeg brukte kaldt vann. Deigen var veldig grei å jobbe ut med to spiseskjeer. Takk for spennende oppskrift!
Linda Stuhaug
28. februar 2023
Så kjekt oppskrifta smakte, Tove🤩
B
Beate
29. september 2024
Utrulig gode, enkle å lage, anbefalast på det varmaste 🫶❤️
Linda Stuhaug
29. september 2024
Så hyggelig🫶
K
Kirsten
6. mars 2023
Helt super oppskrift - tusen takk! Har du prøvd å lage den også med mer/bare fint mel (og frø)?
Linda Stuhaug
6. mars 2023
Det har eg ikkje, men det skal nok gå heilt fint! Kanskje redusere litt på væskemengda :)
K
Kirsten
9. mars 2023
Det skal jeg prøve, takk for svar!
N
Nina
26. februar 2023
Kjempegode rundstykker👌🏻god oppskrift og så greit med langtidsheving. Skal helt klart lages flere av disse rundstykkene👍🏻
Linda Stuhaug
28. februar 2023
Takk for hyggelig tilbakemelding, Nina🤩
M
Marie
17. mars 2024
Utrolig gode! Når det kommer til frysing av disse, bør man steke de ferdig eller kjøre en halvstekt variant?
Klem fra hyppig bruker av oppskriftene dine
Linda Stuhaug
19. mars 2024
Eg steiker dei alltid ferdige! Så hyggelig <3
L
Lene Marie Dale Haugen
19. mars 2024
Hei, om eg ikkje bruker opp heile deigen med ein gong, kan eg «spare» resten av deigen til dagen etterpå? Evt på benken eller i kjøleskapet?
Linda Stuhaug
20. mars 2024
Det kan du! Ha deigen i kjøleskapet😃
C
Christine
5. februar 2025
Lagar desse fleire gangar i veka med alle variantar av mjøl og frø som eg har tilgjengelig. Supert resultat kvar gang! 👌
Linda Stuhaug
9. februar 2025
Fantastisk 😍
J
Jeanette
3. mars 2025
Hvor mye gjær ville du brukt om jeg bare har tid til å heve den i 2-3 timer? Digger disse rundstykkene, bakt de mange ganger!
Linda Stuhaug
3. mars 2025
Hm, 1/2 pk kanskje :) Så hyggelig!
R
Rita Engan
23. mai 2024
Prøver denne oppskriften for første gang. Doblet oppskriften. Brukte mengden hvetemel som anbefalt, halverte mengden speltmel og tilsatte tilsvarende grovt sammalt hvete. 2 ts gjær. ca 1 ss honning. Chiafrø, gresskarfrø og noen ss 5-kornsblanding,samt litt hakket valnøtter. Brukte litt mindre vann. Hevet i ca. 10 timer. Baksten ble perfekt og smakte nydelig😀.
Linda Stuhaug
26. mai 2024
Så kjekt å lese, Rita🤩
L
Lovise
10. mars 2023
Disse var veldig gode! Takk for oppskrift. Mine ble dessverre ikke like luftige som på bilde…
Linda Stuhaug
10. mars 2023
Kjekt dei smakte vertfall🤩
M
Marianne Tvedt
12. august 2023
Fantastisk gode rundstykker! De er blitt en favoritt her i huset, og utrolig enkle å lage🥰
Linda Stuhaug
13. august 2023
Så kjekt å lese😍
S
Stine
5. april 2023
Lagde disse i dag😀 Beste rundstykkene jeg har smakt😀 Har du brukt denne deigen i vanlig brødform?🙂
Linda Stuhaug
8. april 2023
Fantastisk! Nei, ikkje akkurat denne😊
B
Borgny
13. januar 2024
Desse er SÅÅÅ gode!
Varierer med ulike frø og no også ulike typar mjøl. Bakar no fleire gongar i veka, brød har vi ikkje hatt sidan før jul 😂
Linda Stuhaug
14. januar 2024
Såå kjekt å lese🤩
C
Christine
1. april 2023
Bakt flere ganger og helt enig at de er skikkelig digge!
Linda Stuhaug
4. april 2023
Så hyggelig😍
A
Anne-Kristin Larsen
21. november 2023
Må man ha salt i
Linda Stuhaug
21. november 2023
Det anbefalast for smaken sin del :)
L
Lisa
15. mai 2024
Hei! Jeg doblet oppskriften, og tok i farta 2 ts gjær. Nettopp satt til heving, kommer det til å smake gjær om den står i 20 timer?
Linda Stuhaug
19. mai 2024
Såg ikkje denne før no. Korleis gjekk det? Ville ikkje latt den stå 20 timer med 2 ts gjær, hadde nok holdt med rundt 10 :)
E
Elisabeth Høgtorp
11. april 2024
Baker de hver uke, utrolig gode 🤩
Linda Stuhaug
12. april 2024
Fantastisk <3
K
Karin
25. februar 2023
Skal/må vannet være lunka selv om deigen skal heve så lenge på benk?
Linda Stuhaug
26. februar 2023
Eg bruker passe lunk vatn :) Prøv gjerne med kaldt om du vil, men det burde ikkje dere iskaldt!
G
Gerd
15. april 2024
Har prøvd denne flere ganger, så lettvint og godt.
Jeg bruker kaldt vann og liten knert fersk gjær, og bitte litt sukker 🙈Tusen takk😘
Linda Stuhaug
16. april 2024
Så hyggelig🥰
M
Malene
23. desember 2024
Hei! Lagde disse i dag, på lille julaften, dette er de flotteste eltefrie rundstykkene jeg har lagd! Byttet ut noen av frøene med hakkede mandler og la til en revet gulrot, knallgodt! Skal sette en deig nå i kveld, så det blir ferske rundstykker til julelunsjen i morgen. Riktig god jul til deg og det lille nye familiemedlemmer deres!
Linda Stuhaug
28. desember 2024
Så hyggelig! Takk for tilbakemelding🥰 tusen takk og fortsatt god jul❤️
J
Jorunn
28. juli 2023
Set du rundstykke i kald omn? Eller skal omnen vere 225 grader før du set inn brettet med rundstykke?
Linda Stuhaug
29. juli 2023
Ovnen skal dere oppvarma :)
K
Kathrine
24. mars 2024
Tusen takk for oppskrift på superenkle og veldig gode rundstykker som falt i smak hos hele familien! Har allerede satt my deig til i morgen.
Linda Stuhaug
25. mars 2024
Så hyggelig, Kathrine! Kjekt dei falt i smak🤩
E
Elise
18. februar 2025
Så gode de ble, så lettvint å lage! Tok iskremscooper rett fra bakebollen til brettet, mistet ikke noe fluff og de ble veldig bra! Skjærte de i 2 før jeg frøs de som ble igjen etter frokost og de tiner da fint og fort! Barna likte de veldig godt!!
Linda Stuhaug
18. februar 2025
Så kjekt å lese, Elise🤩
I
Ingunn
3. desember 2024
Tusen takk for super oppskrift! Digger deg og bloggen din, Linda.
Jeg pleier å lage 16 stk. i stedenfor 9-10, da er det lettere å få de luftige for min del. :)
Linda Stuhaug
3. desember 2024
Så hyggelig å lese, takk Ingunn🤩
E
Eva B.
26. mai 2023
Hei Linda, jeg er skikkelig takknemlig for denne oppskriften, rundstykkene blir helt utrolig digge! Har bakt dem sikkert 20 ganger - og alltid i Cosori Airfryer, De blir knasende gode utvendig og akkurat passe fuktige innvendig. Har fulgt mange eltefrie oppskrifter, men denne er den jeg syns er aller mest lettving OG best å spise. Hjertelig takk til deg!
Linda Stuhaug
29. mai 2023
Så utrulig hyggelig å lese, Eva! Takk for tilbakemelding🤩
A
Anni
15. juni 2024
Kan jeg spørre deg hvor mange grader og hvor lenge du steker de i airfryeren?
S
Stine
12. oktober 2023
Fantastisk god oppskrift! Har laget den flere ganger og de blir kjempe gode og saftige hver gang 😀 Har du tips til hvordan jeg kan erstatte tørrgjæren med surdeigsstarter istedenfor?
Linda Stuhaug
12. oktober 2023
Absolutt! Berre å bruke 2 ss boblande surdeigsstarter istedenfor😃 Kjekt oppskrifta smaker <3
H
Heidi
2. april 2024
Hei
Skal man bruke lettkokt havregryn eller store havregryn?
Kan jeg bruke grovmalt sammalt hvete ?
Linda Stuhaug
3. april 2024
Hei! Du kan bruke begge deler :) Ja, det kan du!
K
Kirsti
18. mars 2023
Hei! Eg laga desse rundstykka i dag, og dei blei bra. Eg steikte på 225 gr og i 20 minutt. Eg synest likevel det er vanskeleg å få brød og rundstykke med speltmjøl til å bli godt nok steikte. Dei blir på ein måte for "fuktige". Har du nokon tips?
Linda Stuhaug
21. mars 2023
Hm nei, eg har aldri tenkt over at spelt Ikkje blir godt nok stekte🤔
S
Siv
25. mars 2023
Har laget denne tre ganger nå - veldig fornøyd! Ved forming bruker jeg én skje som jeg dypper i kaldt vann mellom hver bolle. Gleder meg til å smake på de med valnøtter i i dag :)
Linda Stuhaug
26. mars 2023
Kjekt dei smaker🤩
S
Sigrun
26. februar 2023
Eg har alltid brukt kaldt vatn til lang heving . Alltid luftig å fin dagen etter 🥐🥨🥖
Linda Stuhaug
28. februar 2023
Så bra :)
H
Hildegunn
8. mai 2024
Kjempe gode!
Linda Stuhaug
9. mai 2024
Så kjekt å lese😃
J
Julie
25. februar 2023
Ser nydelig ut! Tenkte jeg skulle prøve ut denne i barnehagen jeg jobber i! Så hvis jeg skal doble denne oppskriften, det er kanskje fortsatt bare 1 ts tørrgjær når det skal heve opp til 20 timer? Eller ville du tatt 2? :)
Linda Stuhaug
25. februar 2023
Så kjekt å lese! Tja, eg ville vell kanskje holdt meg til 1 ts sida det er langtidsheving😃 heller bruke ei litt god teskei👌🏻 håpe oppskrifta faller i smak!
R
Ragnhild
23. februar 2025
Har lagd disse mage ganger, nå sist så hadde jeg ca 75 gram revet ost i deigen, og tillegg ost på toppen før steking, det ble kjempegodt 🥰
Linda Stuhaug
24. februar 2025
Nam😍
C
Camilla
26. februar 2023
Tusen takk for ei nydelig oppskrift!
Så lettvint og godt!😋
Linda Stuhaug
28. februar 2023
Så kjekt å lese🤩
M
Margit Berg
11. april 2024
Ny frokostfavoritt!! Helt klart :)
Linda Stuhaug
12. april 2024
Så hyggelig <3
J
Jane
13. februar 2024
Å, de var skikkelig gode! Bor i Canada og bruker alltid norske oppskrifter når jeg baker og denne skal brukes ofte. Ikke alltid sikker på om jeg bruker rett mel, men uansett så smakte disse veldig godt!