Annonse
9. januar 2020
Enkel, knallgod tacopai med grov bunn
Det er torsdag, og det er snart helg!
På fredagsmenyen til mange står det ofte taco. Den tradisjonelle fredagstacoen er absolutt ein god start på helga, men kva med å prøve ein ny vri: enkel, nydelig tacopai med grov bunn? Dette er virkelig godt altså, og kan anbefalast til både barnefamilier, yngre og eldre – rett og slett alle som er glad i taco 🙂
Tacopaien har eg laga med grov bunn – og dette er min standard oppskrift på paibunn som eg har brukt i årevis. Den passer å fylle med det aller meste, også dette krema, digge tacofyllet 🙂 MEN, vil du ikkje ha grov bunn, så bytter du berre det grove mjølet med speltmjøl/kveitemjøl:
Tacopai med grov bunn, til ca. 4 personer
Paibunn, 28 cm paiform
75 g smør, romtemperert
75 g original kesam
1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl
1,5 dl havremjøl eller anna grovt mjøl
1/2 ts salt
Tacofyll
400 g karbonadedeig
2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pk tacokrydder
1 boks, 300 g creme fraiche
1/2-1 purreløk eller 1 bunt vårløk
1 paprika
1 boks mais
raspa ost
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig med hendene. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen i 15-20 minutt, til den er gyllen.
2. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig, tilsett deretter tacokrydder og creme fraiche. Bland inn grovhakka purreløk, paprika og mais. Legg fyllet i den forstekte paibunnen.
3. Topp paien med ost og steik midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen. La paien kvile litt før servering og server med en frisk salat og en klatt rømme eller guacamole. Nyt!
Tips og alternativer
♦ Bruk gjerne andre grønnsaker enn det eg har brukt ovenfor, det meste passer å bruke i ein pai. Men purreløk/vårløk, paprika og mais passer veldig godt i denne oppskrifta.
♦ Må du ha glutenfri paibunn? Bruk nøytral, glutenfri tørrvare istedenfor speltmjøl/kveitemjøl, i tillegg til (glutenfritt) havremjøl. Havremjøl kan du lage sjølv ved å finblende havregryn i ein blendar eller foodprosessor.
♦ Lyst på ein vegetarvariant? Bytt ut karbonadedeig med vegetarfarse, bønner eller en miks av ulike belgfrukter.
Tacopaien passer like godt kvardag som helg – ikkje berre som en ny vri på fredagstacoen!
Og du, har du lyst til å klargjere tacopaien dagen før? Då gjenstår kun dei siste minuttane i ovnen før tacopaien står på bordet:
→ Lag paibunnen og forsteik denne. Sett kjølig.
→ Lag klart tacofyllet. Dette har du i ein boks/beholdar for seg sjølv. Sett kjølig.
→ Når det nærma seg middagstid tar du fyllet i paibunnen og steiker den. Middag på 1-2-3!
Eg og alle andre rundt bordet synes vertfall dette var veldig godt, og det samme synes mange av dokke lesere 🙂 Nesten samme oppskrift er nemlig delt tidligare her!
Så, blir det tacopai iløpet av helga kanskje? Eg håper vertfall det ser fristande og godt ut 😀
Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂
Annonse
30 Kommentarer
Julie
13. mars 2021

Linda Stuhaug
14. mars 2021
Astrid Maria
27. februar 2021

Linda Stuhaug
28. februar 2021
Aase Aaler
31. januar 2021

Linda Stuhaug
1. februar 2021
Aase Aaler
31. januar 2021

Linda Stuhaug
1. februar 2021
Iselin
31. januar 2020

Linda Stuhaug
31. januar 2020
Anita
27. januar 2020

Linda Stuhaug
27. januar 2020
Siri
11. januar 2020

Linda Stuhaug
11. januar 2020
Christine
10. januar 2020

Linda Stuhaug
11. januar 2020
Christine
16. januar 2020

Linda Stuhaug
17. januar 2020
Lene
9. januar 2020

Linda Stuhaug
10. januar 2020
Lene
10. september 2020

Linda Stuhaug
11. september 2020
Malene
9. januar 2020

Linda Stuhaug
9. januar 2020
Gunn
3. september 2023

Linda Stuhaug
5. september 2023
Nina
13. mai 2022

Linda Stuhaug
14. mai 2022
NN
25. oktober 2024

Linda Stuhaug
26. oktober 2024
SKRIV EN KOMMENTAR