Linda Stuhaug

8. desember 2015

Fylt appelsin – frisk og enkel dessert!

Fylt appelsin – frisk og enkel dessert!
Hei!
Her her dere en dessert som egentlig passer godt no i desember. Fylte appelsiner toppa med krem, hakkede mandler og mørk sjokolade. Veldig enkelt, raskt, sunt og bedre enn det høres ut som, for denne kombinasjonen var knallgod!
Planen var egentlig å bruke klementiner, men det blei litt for smått og porsjonane blei mikroskopiske. Men for litt ekstra julestemning på det heile kan jo fruktkjøtt fra klementiner fylles i tillegg til appelsinen 🙂
Perfekt porsjonsstørrelse og en litt ny vri på serveringa, ekstra stas å både lage og spise:
Fylt appelsin, 2 porsjoner 2 appelsiner 1 dl kremfløte – evt. vaniljeyoghurt, kokoskrem eller lignande en liten neve hakkede mandler en bit mørk sjokolade, 70%
Skjær av 1/3 av toppen på appelsinene og skjær ut fruktkjøttet. Del så fruktkjøttet i terninger, og fyll inn i dei uthulede appelsinene.
Pisk kremfløte til krem (bruk gjerne litt søtning om du ønsker det). Topp appelsinene med kremen, deretter hakkede nøtter og revet sjokolade. Server straks!
Tips! Fyll gjerne appelsinene opp med andre frukter i tillegg. Eple, banan, druer, klementin… Mulighetane er mange!
Prøv å server til barna 😉 Å spise frukt på en litt meir kreativ måte er gjerne meir fristande for dei også!
God tirsdag vidare – her er det fullt kjør med eksamen fram til fredag, så er det heim til jul!

Hei!

Her her dere en dessert som egentlig passer godt no i desember. Fylte appelsiner toppa med krem, hakkede mandler og mørk sjokolade. Veldig enkelt, raskt, sunt og bedre enn det høres ut som, for denne kombinasjonen var knallgod!

Planen var egentlig å bruke klementiner, men det blei litt for smått og porsjonane blei mikroskopiske. Men for litt ekstra julestemning på det heile kan jo fruktkjøtt fra klementiner fylles i tillegg til appelsinen 🙂

Perfekt porsjonsstørrelse og en litt ny vri på serveringa, ekstra stas å både lage og spise:


Fylt appelsin, 2 porsjoner
2 appelsiner
1 dl kremfløte – evt. vaniljeyoghurt, kokoskrem eller lignande
en liten neve hakkede mandler
en bit mørk sjokolade, 70%

Skjær av 1/3 av toppen på appelsinene og skjær ut fruktkjøttet. Del så fruktkjøttet i terninger, og fyll inn i dei uthulede appelsinene.

Pisk kremfløte til krem (bruk gjerne litt søtning om du ønsker det). Topp appelsinene med kremen, deretter hakkede nøtter og revet sjokolade. Server straks!


Tips!
Fyll gjerne appelsinene opp med andre frukter i tillegg. Eple, banan, druer, klementin… Mulighetane er mange!


Prøv å server til barna 😉
Å spise frukt på en litt meir kreativ måte er gjerne meir fristande for dei også!

God tirsdag vidare – her er det fullt kjør med eksamen fram til fredag, så er det heim til jul!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg