Annonse
3. mars 2022
Fylt, bakt potet med laks
- 4 bakepoteter
- 250-400 g laksefilet/ørretfilet
- Smør
- Litt bladsalat, 1/2 avokado, litt finhakka rødløk og 100 fetaost
- Stikk bakepotetene med en gaffel. Ha aluminiumsfolie rundt visst det ikkje allerede er det, og steik på 225 grader, midt i ovnen i ca 1 time, eller til potetene er møre.
- Sett laksen inn i ovnen dei siste 10-minuttane, eventuelt lengre visst laksen er fryst.
- Skjær potetene på langs, ha oppi en klatt smør i kvar potet og fyll på med fyllet.
- Server med ein frisk salat og god dressing :)
God torsdag!
Eg har lenge hatt skikkelig lyst på fylt, bakt potet til middag, og når eg fant 4 bakepoteter i datohylla denne veka var det ingen tvil om kva eg skulle lage🤩 Ei fylt, bakt potet kan lagast på mange måter, men mitt valg falt på å fylle den med laks og diverse rester eg hadde heime:
Du trenger, 4 porsjoner:
4 bakepoteter
250-400 g laksefilet/ørretfilet
Smør
Litt bladsalat, 1/2 avokado, litt finhakka rødløk og 100 fetaost
→ eller dei ekstraingrediensane du liker/har heime!
Slik gjer du:
Stikk bakepotetene med en gaffel. Ha aluminiumsfolie rundt visst det ikkje allerede er det, og steik på 225 grader, midt i ovnen i ca 1 time, eller til potetene er møre.
Sett laksen inn i ovnen dei siste 10-minuttane, eventuelt lengre visst laksen er fryst.
Skjær potetene på langs, ha oppi en klatt smør i kvar potet og fyll på med fyllet.
Server med ein frisk salat og god dressing :)
Eg synes dette var skikkelig godt, og skal definitivt lage meg meir bakt potet til middag framover! Då blir det å variere med ulikt fyll og ulike varianter😊
Har du ein favorittoppskrift, eit fyll du digger eller en måte du liker å lage bakt potet på? Del gjerne i kommentarfeltet!
Annonse
4 Kommentarer
Rita Hella
13. mars 2022

Linda Stuhaug
13. mars 2022
Anita
3. april 2022

Linda Stuhaug
5. april 2022
SKRIV EN KOMMENTAR