Annonse
11. januar 2015
Fylt laks med ovnsbakte grønnsaker
God søndag!
Først og fremst må eg sei tusen hjertelig takk til alle som har stemt på meg i VIXEN Blog Awards. På fredag fekk eg vite at eg er i finalen sammen med fire andre matbloggere! Det er så utrulig kjekt å bli stemt vidare, og det er takka vere dere 🙂 Fantastisk! Det går ikkje lenger an å stemme, det er opp til dommerpanel kven som vinner.
Over til dagens oppskrift. Det er søndag og en god dag å ha fisk til middag, så eg tenkte å dele en nydelig lakserett som passer like godt til en person eller heile familien!
Fylt laksefilêt med ovnsbakte grønnsaker –
Du trenger (ca. 4 personer)
8 laksefilêter
1-2 bokser kremost urter
Krydder
2 mellomstore søtpoteter
Diverse grønnsaker etter ønske,
eg hadde gulerøtter, kålrabi, gul og rød paprika, squash, sopp, løk og reddiker
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.
2. Vask grønnsakene og skrell dei som trenger det. Skjær i staver/båter, ha gjerne over en slant olje og krydre dei godt – eg brukte litt urtesalt, grovkverna chili, pepper og kvitløk. Spre over en langpanne med bakepapir og sett i ovnen.
3. Visp opp kremost i en bolle. Snitt laksefilêten på midten og fyll godt med kremosten. Ha gjerne over litt krydder og fersk gressløk eller dill på toppen om du ønsker det. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene når dei har stått i 10-15 minutter.
4. La det stå i ovnen til laksen er gjennomstekt, ca- 15 minutter. Server straks!
Med søtpotet blant dei ovnsbakte grønnsakene så trenger man ikkje nokre ekstra tibehør, men server gjerne med ris, poteter eller lignande om du ønsker det i tillegg.
Mange gode smaker med forskjellige konsistenser, utrulig godt!
Så er det berre å variere etter kva grønnsaker man liker og har tilgjengelig, og gjerne bytte kremost urter med andre typer.
God middag!
Annonse
4 Kommentarer
Torill Hansen
28. mars 2019

Linda Stuhaug
29. mars 2019
Kaisa
23. februar 2018

Linda Stuhaug
23. februar 2018
SKRIV EN KOMMENTAR