Linda Stuhaug

6. juni 2013

Fylte grønnsaker med frisk salat

Fylte grønnsaker med frisk salat
God kveld ? Dagens middag blei fylte grønnsaker med karbonadedeig stekt i tomatsaus. Om du syns det ser eller høres avansert ut, så er det absolutt ikkje det! Det er også en rask og sunn middag, og en enkel måte å få i seg ekstra grønnsaker på –
Servert med frisk salat og selfølgelig mager kesam.
Du trenger Grønnsaker du kan fylle – eg brukte squash og paprika, men anbefaler også sopp 400 g karbonadedeig – eller anna kjøttdeigtype Hermetisk grovthakkede tomater med kvitløk – ca en halv boks Tomatpure – ca 2 ss Masse krydder – eg brukte grovkverna chilli, pepper og kvitløk, paprika, grillkrydder, urtesalt. 1 løk – finhakka Ost til topping Frisk salat etter ønske
Framgangsmetode Sett steikeovnen på 200 grader. Om du bruke squash, deler du denne i to, og skraper ut innmaten så den får et fyllhull. Om du bruker sopp, fjerner du stilken, renser ut litt innmat med en teskei. Paprika renser du berre for frø og stilk. Steik kjøttdeigen sammen med løk og all innmaten fra grønnsakene. Når dette er ferdigstekt kjører du på med hakkede tomater, tomatpure, masse krydder og en skvett vatn. La det putre og godgjere seg, og smak deretter til med evt. meir hakkede tomater, tomatpure og krydder. Det skal smake som klassisk pizzafyll. Fyll deretter grønnsakene med blandinga, over med litt ost, og sett litt over midten av ovnen til osten er smelta og gyllen. I mellomtida kan du kutte en frisk salat!
Frisk salat av isberg, cherrytomater, rødløk, agurk, rød, oransje og gul paprika ?
Den fylte paprikaen fekk ikkje plass i magen, gitt.
Dessert/kaffikos lagde eg også – Sunn bringeær- panna cotta med "vaniljekrem" og friske bær! Heilt herlig ?
Middag og dessert falt i smak hos både mor og bror, og selføgelig meg sjølv 🙂 Med middagen fekk eg litt pizza-feeling med tanke på fyllet og smelta ost. Hadde eg hatt sopp hadde eg uten tvil brukt dette også, det er kanongodt! En snadder middag som skal lagast igjen om ikkje så alt for lenge, en ny ide dukka plutselig opp – og den må prøvast!
HAR DU SMAKT FYLTE GRØNNSAKER FØR? KUNNE DU TENKE DEG Å PRØVE DET?

God kveld ?
Dagens middag blei fylte grønnsaker med karbonadedeig stekt i tomatsaus. Om du syns det ser eller høres avansert ut, så er det absolutt ikkje det! Det er også en rask og sunn middag, og en enkel måte å få i seg ekstra grønnsaker på –


Servert med frisk salat og selfølgelig mager kesam.

Du trenger
Grønnsaker du kan fylle – eg brukte squash og paprika, men anbefaler også sopp
400 g karbonadedeig – eller anna kjøttdeigtype
Hermetisk grovthakkede tomater med kvitløk – ca en halv boks
Tomatpure – ca 2 ss
Masse krydder – eg brukte grovkverna chilli, pepper og kvitløk, paprika, grillkrydder, urtesalt.
1 løk – finhakka
Ost til topping
Frisk salat etter ønske

Framgangsmetode
Sett steikeovnen på 200 grader. Om du bruke squash, deler du denne i to, og skraper ut innmaten så den får et fyllhull. Om du bruker sopp, fjerner du stilken, renser ut litt innmat med en teskei. Paprika renser du berre for frø og stilk. Steik kjøttdeigen sammen med løk og all innmaten fra grønnsakene. Når dette er ferdigstekt kjører du på med hakkede tomater, tomatpure, masse krydder og en skvett vatn. La det putre og godgjere seg, og smak deretter til med evt. meir hakkede tomater, tomatpure og krydder. Det skal smake som klassisk pizzafyll. Fyll deretter grønnsakene med blandinga, over med litt ost, og sett litt over midten av ovnen til osten er smelta og gyllen. I mellomtida kan du kutte en frisk salat!


Frisk salat av isberg, cherrytomater, rødløk, agurk, rød, oransje og gul paprika ?


Den fylte paprikaen fekk ikkje plass i magen, gitt.


Dessert/kaffikos lagde eg også –


Sunn bringeær- panna cotta med "vaniljekrem" og friske bær! Heilt herlig ?


Middag og dessert falt i smak hos både mor og bror, og selføgelig meg sjølv 🙂 Med middagen fekk eg litt pizza-feeling med tanke på fyllet og smelta ost. Hadde eg hatt sopp hadde eg uten tvil brukt dette også, det er kanongodt! En snadder middag som skal lagast igjen om ikkje så alt for lenge, en ny ide dukka plutselig opp – og den må prøvast!

HAR DU SMAKT FYLTE GRØNNSAKER FØR?
KUNNE DU TENKE DEG Å PRØVE DET?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg