Linda Stuhaug

Greske kjøttboller med rotmos & tzatziki

Greske kjøttboller med rotmos & tzatziki
Kva står på middagsplanen din idag?
Er du innom for middagstips har eg en ny og knallgod oppskrift til dokke, greskinspirerte kjøttboller med fetaost og oregano, servert med rotmos og tzatziki. En komplett middag med mange gode smaker, som også er veldig enkel å lage;
Rotmos 500 g søtpotet 250 g gulrot
Del opp i passelige biter og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser, smak gjerne til med salt og pepper.
Greske kjøttboller med fetaost 400 g karbonadedeig 1 egg 2 fedd kvitløk, finhakka 1/3 rød chilli uten frø, finhakka 1/2 rødløk, hakka Frisk oregano, en liten håndfull hakka 80 g fetaost Salt&pepper
Miks sammen karbonadedeig og egg, vend inn kvitløk, chilli, oregano og rødløk. Smuldre fetasten eller skjær opp i mindre biter og vend inn til slutt sammen med salt og pepper. Fetaosten kan sløyfes om du ikkje vil ha det, men det blei veldig godt! Steik gjerne en prøvebolle for å kjenne etter om det er nok smak.
Form til kjøttboller og steik på 180 grader i 10-15 minutter, eller i litt smør/olje i steikepanne på alle sider.
Tzatziki 1/2 agurk 200 g kesam 1-2 fedd pressa kvitløk 1 liten ts sukrinmelis Salt&pepper
Riv agurken grovt på eit rivjern. La den ligge nokre omganger kaffefilter eller mengder med papir for trekke ut mest mulig væske. Bland deretter sammen resten av ingrediensene, juster mengden kesam om du ønsker konsistensen annleis. Smak til med salt&pepper.
Håper det frister!
PS! Greske kjøttboller aleine passer utmerket på tapasbordet! Like gode kalde som varme!

Kva står på middagsplanen din idag?

Er du innom for middagstips har eg en ny og knallgod oppskrift til dokke, greskinspirerte kjøttboller med fetaost og oregano, servert med rotmos og tzatziki. En komplett middag med mange gode smaker, som også er veldig enkel å lage;

Rotmos
500 g søtpotet
250 g gulrot

Del opp i passelige biter og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser, smak gjerne til med salt og pepper.

Greske kjøttboller med fetaost
400 g karbonadedeig
1 egg
2 fedd kvitløk, finhakka
1/3 rød chilli uten frø, finhakka
1/2 rødløk, hakka
Frisk oregano, en liten håndfull hakka
80 g fetaost
Salt&pepper

Miks sammen karbonadedeig og egg, vend inn kvitløk, chilli, oregano og rødløk. Smuldre fetasten eller skjær opp i mindre biter og vend inn til slutt sammen med salt og pepper. Fetaosten kan sløyfes om du ikkje vil ha det, men det blei veldig godt! Steik gjerne en prøvebolle for å kjenne etter om det er nok smak.

Form til kjøttboller og steik på 180 grader i 10-15 minutter, eller i litt smør/olje i steikepanne på alle sider.

Tzatziki
1/2 agurk
200 g kesam
1-2 fedd pressa kvitløk
1 liten ts sukrinmelis
Salt&pepper

Riv agurken grovt på eit rivjern. La den ligge nokre omganger kaffefilter eller mengder med papir for trekke ut mest mulig væske. Bland deretter sammen resten av ingrediensene, juster mengden kesam om du ønsker konsistensen annleis. Smak til med salt&pepper.

Håper det frister!

PS! Greske kjøttboller aleine passer utmerket på tapasbordet! Like gode kalde som varme!

12 Kommentarer

E

Else Anita Blakstad

3. april 2022

Del agurken på langs og fjern det bløte i midten. Så kan resten raspes og kaffefilter blir spart😄

Linda Stuhaug

5. april 2022

Fleire måter å gjere det på :) Eg er meir opptatt av å bruke alt personlig😀

R

Randi

4. april 2022

Kan man bruke lett fetaost?

Linda Stuhaug

5. april 2022

Ja :)

K

Kine

25. februar 2018

Kan man erstatte sukrinmelis med noe annet? Har ikke det her.

Linda Stuhaug

25. februar 2018

Ja, bruk anna søtning du foretrekker, du 🙂

C

Cecilie Mari Dahl

4. april 2022

Hei Cecilie

Linda Stuhaug

5. april 2022

Noke du lurte på? :)

M

Mina

3. april 2022

Kan fetaost sløyfes ?

Linda Stuhaug

3. april 2022

Ja :)

7. april 2022

Kan man erstatte tzatsiki med noe annet?

Linda Stuhaug

7. april 2022

Sjølvssgt. Berre bruk det tilbehøret du vil :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg