Linda Stuhaug

Grove polarbrød på 1-2-3

Grove polarbrød på 1-2-3
Vi snakka heimelaga, grove polarbrød i ekspressfart!
Polarbrød lagast vanligvis av med gjærdeig, men når eg ville ha polarbrød som tilbehør til middagen for ei stund tilbake, så hadde eg ikkje tid eller tålmodighet til elting og heving. Då var løysinga ganske så enkel; lage polarbrød slik som ein lager scones med bakepulver som hevemiddel…
Kort forklart er prosessen slik; 1) Rør saman ingrediensane 2) Form til polarbrød med det samme 3) Steik polarbrød 4) Ferdig resultat; luftige, saftige og grove polarbrød på 1-2-3.
Eg har laga desse grova polarbrøda med havre og spelt, men her kan du mikse og trikse med andre typer tørrvarer som du liker/tåler. Bruk gjerne sammalt og sikta kveitemjøl framfor speltmjøl, kombiner med rugmjøl eller andre mjøltyper…
For glutenfri polarbrød kan du for eksempel bruke 170 g (glutenfritt) havremjøl og 200 g valgfri, lys glutenfri mjøltype.
For laktosefri polarbrød bruker du enkelt og greit laktosefri melk, og for melkefri polarbrød bruker du alternativ melk og melkefri margarin istedenfor smør.
Grove ekspress polarbrød, 10 stk 120 g havremjøl 100 g sammalt speltmjøl 150 g sikta speltmjøl 50 g smør, smelta 2 dl melk 2 ts bakepulver 1/2 ts salt
Slik gjer du: Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Bland saman tørrvarene, tilsett deretter smelta smør og melk. Bland saman til en deig. Juster eventuelt med litt meir tørrvare om nødvendig.
Del deiga opp i 10 emner. Rull til boller og bruk deretter ei kjevle til å kjevle dei runde og flate (ca. 0,5-1 cm tjukke). Bruk gjerne litt mjøl på kjøkkenbenken. Legg emnene på eit steikebrett med bakepapir og prikk dei med en spisepinne eller lignande.
Steik polarbrøda midt i ovnen i 6-8 minutt, eller til polarbrøda er lett gylne under. Pass på å ikkje steike for lenge, då blir dei tørre. Avkjøl på rist.
Polarbrøda er definitivt best ganske så ferske, men kan oppbevarast eit par dager i plast. Utover dette anbefaler eg å fryse polarbrøda og heller ta opp etterkvart 🙂 Tin dei gjerne litt i ovnen eller brødristaren, så smaker dei som nybakte♥
Nyt polarbrød til frukost, lunsj, i matpakken eller som turmat med både salt og søtt pålegg. Polarbrød passer også som tilbehør til suppe og salater med smør eller kremost. Vil du lage en rask og enkel pizza er også polarbrød supert å bruke som pizzabunn, og toppe med det du måtte ønske 🙂
Frista til å prøve? Eg håper det!
Fortell meg gjerne kva du liker best å bruke polarbrød til 🙂

Vi snakka heimelaga, grove polarbrød i ekspressfart!

Polarbrød lagast vanligvis av med gjærdeig, men når eg ville ha polarbrød som tilbehør til middagen for ei stund tilbake, så hadde eg ikkje tid eller tålmodighet til elting og heving. Då var løysinga ganske så enkel; lage polarbrød slik som ein lager scones med bakepulver som hevemiddel…

Kort forklart er prosessen slik;
1) Rør saman ingrediensane
2) Form til polarbrød med det samme
3) Steik polarbrød
4) Ferdig resultat; luftige, saftige og grove polarbrød på 1-2-3.

Eg har laga desse grova polarbrøda med havre og spelt, men her kan du mikse og trikse med andre typer tørrvarer som du liker/tåler. Bruk gjerne sammalt og sikta kveitemjøl framfor speltmjøl, kombiner med rugmjøl eller andre mjøltyper…

For glutenfri polarbrød kan du for eksempel bruke 170 g (glutenfritt) havremjøl og 200 g valgfri, lys glutenfri mjøltype.

For laktosefri polarbrød bruker du enkelt og greit laktosefri melk, og for melkefri polarbrød bruker du alternativ melk og melkefri margarin istedenfor smør.

Grove ekspress polarbrød, 10 stk
120 g havremjøl
100 g sammalt speltmjøl
150 g sikta speltmjøl
50 g smør, smelta
2 dl melk
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Bland saman tørrvarene, tilsett deretter smelta smør og melk. Bland saman til en deig. Juster eventuelt med litt meir tørrvare om nødvendig.

Del deiga opp i 10 emner. Rull til boller og bruk deretter ei kjevle til å kjevle dei runde og flate (ca. 0,5-1 cm tjukke). Bruk gjerne litt mjøl på kjøkkenbenken. Legg emnene på eit steikebrett med bakepapir og prikk dei med en spisepinne eller lignande.

Steik polarbrøda midt i ovnen i 6-8 minutt, eller til polarbrøda er lett gylne under. Pass på å ikkje steike for lenge, då blir dei tørre. Avkjøl på rist.

Polarbrøda er definitivt best ganske så ferske, men kan oppbevarast eit par dager i plast. Utover dette anbefaler eg å fryse polarbrøda og heller ta opp etterkvart 🙂 Tin dei gjerne litt i ovnen eller brødristaren, så smaker dei som nybakte♥

Nyt polarbrød til frukost, lunsj, i matpakken eller som turmat med både salt og søtt pålegg. Polarbrød passer også som tilbehør til suppe og salater med smør eller kremost. Vil du lage en rask og enkel pizza er også polarbrød supert å bruke som pizzabunn, og toppe med det du måtte ønske 🙂

Frista til å prøve? Eg håper det!

Fortell meg gjerne kva du liker best å bruke polarbrød til 🙂

Annonse

61 Kommentarer

M

Madeleine

16. mai 2021

Elsker disse polarbrødene! I dag hadde jeg også i en revet gulrot i deigen, og det ble supergodt:)

Linda Stuhaug

17. mai 2021

Så bra! Høyres godt ut 😀

R

Renate

21. april 2021

Disse ser veldig gode ut Kan man bruke vann i stedet for melk?

Linda Stuhaug

21. april 2021

Det går nok fint ja 😀 Håper den smaker!

J

Jenny

25. mars 2021

Kan du skrive hvor mange dl du bruker istedenfor g?

Linda Stuhaug

25. mars 2021

Eg har ikkje slike mål i hode, dessverre 🙂 Foretrekker å bruke gram då f.eks 120 g ikkje er like enkelt å måle i desiliter. Det koster 99 kroner for en digital kjøkkenvekt på Clas Ohlson, så anbefaler egentlig å skaffe en slik om du skal følge oppskriftene mine 🙂

E

Elin

17. april 2019

Disse var syyyykt gode, lagte en porsjon igår, å skal lage en til nå

Linda Stuhaug

17. april 2019

Fantastisk! Det er kjekt å lese, Elin 😀

J

Janne Kristine

4. april 2019

Kan man bytte ut hele eller deler av smøret med kesam?

Linda Stuhaug

5. april 2019

Du kan jo prøve 🙂

J

Julia

1. april 2019

Har du noen tips til å få de litt saftigere?

Linda Stuhaug

2. april 2019

Brukte du mjøltypane i ingredienslista?

J

Julia

8. april 2019

Ja, havremel, sammalt speltmel og siktet speltmel? 🙂

Linda Stuhaug

8. april 2019

Kanskje du har steikt dei litt for lenge? Det gjorde eg første gangen 🙂

M

Maiken

27. mars 2019

Hvilke melk bruker du? Lettmelk (1% eller 0.5%)? Helmelk? Gleder meg til å lage disse, så kjempegode ut!

Linda Stuhaug

27. mars 2019

Vanlig lettmelk (1%). Men det har ingenting å bety kva melk du bruker, om det er skumma melk eller heilmelk 😉 Håper dei smaker 🙂

M

Maiken

27. mars 2019

Tusen takk for svar Første gang jeg er innom å kikker her hos deg! Tror jeg blir en gjenganger! Så mye herlig sunn mat!

Linda Stuhaug

28. mars 2019

Takk for det, så hyggelig å lese 😀

E

Else

24. mars 2019

Kjempe goe søndags frokost i dag her.

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Fantastisk Else 😀 Kjekt med tilbakemelding!

K

Katrine

22. mars 2019

Disse var kjempegode, hadde en nydelig lunsj idag. Kommer til å lage dette flere ganger

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Så kjekt å lese, Katrine 😀

M

Mia

21. mars 2019

Ah, elsker de! Mye bedre en knekkebrød eller vanlig brød. Rask å enkelt. 😀

Linda Stuhaug

21. mars 2019

Hurra! Kjekt med tilbakemelding, Mia!! 🙂

R

Ragnhild

20. mars 2019

Disse ble kjempegode! Mums

Linda Stuhaug

21. mars 2019

Så kjekt dei falt i smak, Ragnhild!! 🙂

A

Astrid

19. mars 2019

Bruker du varmluft? Mine var langt fra ferdige på 8 min på 200 grader. Brukte minst dobbelt så lang tid.

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Nei, brukte ikkje varmluft.

S

Sølvi

19. mars 2019

Har nettopp bakt de og de var kjempegode.

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Det er hyggelig å lese, Sølvi 😀

N

Nina

19. mars 2019

Dæm hva vældig go. Også enkle å lage da.

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Ikkje sant! Kjekt dei falt i smak, Nina 😀

M

Monika

18. mars 2019

Skal prøvast! Skal melka vere varm?

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Nei 🙂 Håper du liker dei, Monika!

H

Henriette

18. mars 2019

Digg!! Eg kjem til å bake dei og ha dei med som niste på skulen supert studentmat!

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Høyres lurt ut, Henriette 😀

K

Kristine

18. mars 2019

Såå fine! Godt med litt inspirasjon til uka Takk❤️

Linda Stuhaug

18. mars 2019

En glede å inspiere, Kristine 🙂 <3

V

Vilde

25. januar 2021

Nam! Disse var utrolig gode – takk for oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

26. januar 2021

Kjekt dei smakte 😀

C

Celine

17. september 2019

Lagde di her nettopp, og for å være helt ærlig så hadde eg ikkje så store forhåpninger, men fy søren så gode dei blei! Anbefales virkelig!

Linda Stuhaug

18. september 2019

Bra du likte dei Celine 😀 Kan eg få spørre kvifor du ikkje hadde så store forhåpninger? Haha 🙂

T

Therese

15. september 2019

Fantastisk gode og så enkle å lage. De forsvant fort og jeg fikk tydelig beskjed av døtrene om å lage fler med en gang

Linda Stuhaug

16. september 2019

Fantastisk Therese 😀

A

Aina

1. september 2019

Kan jeg bytte ut smør med olje?

Linda Stuhaug

1. september 2019

Det går nok sikkert fint 🙂

M

Mona

19. juni 2019

De polarbrødene skulle jeg visst hvor mange kalorier det er i?

A

Anonym

17. september 2019

Ca 170

Linda Stuhaug

20. juni 2019

Kalorier rekner eg ikkje på, det må man gjere sjølv om det er nødvendig 🙂

A

Annika

2. februar 2020

Disse var supergode!

Linda Stuhaug

2. februar 2020

Så kjekt å lese, Annika 😀

K

Karianne

19. januar 2020

Eg har prøvd fleire gonger, men dei vil ikkje heve seg… kva gjer eg galt?

Linda Stuhaug

19. januar 2020

Dei skal ikkje heve seg så veldig mykje altså. Følger du oppskrifta gjer du nok ingenting gale 🙂

D

Dagrun Hausberg

28. oktober 2019

Har nå bakt polarbrød flere ganger. Så lettvint og så gode. Prøvde også den glutenfrie varianten, men den deigen ble litt vanskelig å jobbe med, men de også ble gode. Er de sunne?

Linda Stuhaug

29. oktober 2019

Polarbrøda er grove og eit sunt alternativ, ja.

B

Berit Vårvok-Kvemi

15. juli 2022

Har bakt disse Polarbrødene to ganger nå. Begge gangene på hytta uten strøm og stekovn. Stekte de i stekepanna, noe som fungerer utmerket! TIPS til andre også dette!

Linda Stuhaug

15. juli 2022

Supert tips🤩

O

Oddny

25. mai 2020

Desse er supergode og enkle og lage Eg lagar dei melkefri pga allergi og er ein tier her i huset

Linda Stuhaug

25. mai 2020

Så kjekt å lese, Oddny 😀

9. mars 2022

Kan man butte ut speltmel, med hvetemel og sammalt fint og siktet?

Linda Stuhaug

10. mars 2022

Ja, det står i innlegget😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg