Linda Stuhaug

Annonse

29. august 2024

Grove, saftige pizzasnurrer med kjøttfyll

Grove, saftige pizzasnurrer med kjøttfyll
Hei alle sammen! Det er kvardag, og matpakken er en realitet for veldig mange. Desse grove, saftige pizzasnurrane passer perfekt til det! Lag opp en stor, gjerne dobbel porsjon, og frys ned - så er det berre å ta ut etter behov🤩 Passer også perfekt som turmat eller lettvint middag! PS! Dette er luksussnurrer med MASSE fyll! Vil du ha mindre fyll kan du doble deiga men bruke samme oppskrift på kjøttfyllet.
Deig: 50 g smør 3 dl melk 1/2 pk tørrgjær 1/2 ts salt 1 ts sukker/honning 175 g havremjøl eller anna grovt mjøl 200-225 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl Slik gjer du: Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett mjølet, men hold litt tilbake på det sikta mjølet og tilsett heller litt underveis. Elt i 5-10 minutt til en glatt og smidig deig. Etterhev til dobbel størrelse, 1-2 timer. I mellomtida kan du lage klart fyllet!
Pizzafyll 400 g kjøttdeig/karbonadedeig 1 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 100 g sjampoinjong, hakka (kan sløyfast) 1 boks, 400 ml hakka tomater 2 ss tomatpurê oregano, chili, pepper og paprikakrydder (eller andre krydder/urter du liker) + salt og pepper 150-200 g raspa ost Slik gjer du: Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og sjampinjong. Tilset hakka tomater, tomatpurê og la det småputre til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder til slutt. Avkjøl fyllet.
Når deiga har heva: Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Eg liker mykje fyll og mindre deig, og kjevla deiga relativt tynt. Fordel over fyllet og raspa ost. Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20-30 minutter. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Ha litt ost på toppen og steik snurrane midt i ovnen i 15-20 minutt, til dei er gylne. Avkjøl på rist.
Desse står seg lenge i frysaren, og er gode både varme og kalde!
PS! Dette er i utgangspunktet ein oppskrift fra arkivet, men eg har gjort nokon justeringer og bytta ut oppskrifta på deiga til en langt bedre oppskrift :) Håper dei smaker!

Hei alle sammen!

Det er kvardag, og matpakken er en realitet for veldig mange. Desse grove, saftige pizzasnurrane passer perfekt til det! Lag opp en stor, gjerne dobbel porsjon, og frys ned - så er det berre å ta ut etter behov🤩 Passer også perfekt som turmat eller lettvint middag!

PS! Dette er luksussnurrer med MASSE fyll! Vil du ha mindre fyll kan du doble deiga men bruke samme oppskrift på kjøttfyllet.

Deig:
50 g smør
3 dl melk
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts salt
1 ts sukker/honning
175 g havremjøl eller anna grovt mjøl
200-225 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl

Slik gjer du:
Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett mjølet, men hold litt tilbake på det sikta mjølet og tilsett heller litt underveis. Elt i 5-10 minutt til en glatt og smidig deig. Etterhev til dobbel størrelse, 1-2 timer.

I mellomtida kan du lage klart fyllet!

Pizzafyll
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
100 g sjampoinjong, hakka (kan sløyfast)
1 boks, 400 ml hakka tomater
2 ss tomatpurê
oregano, chili, pepper og paprikakrydder (eller andre krydder/urter du liker) + salt og pepper
150-200 g raspa ost

Slik gjer du:

Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og sjampinjong. Tilset hakka tomater, tomatpurê og la det småputre til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder til slutt. Avkjøl fyllet.

Når deiga har heva:
Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Eg liker mykje fyll og mindre deig, og kjevla deiga relativt tynt. Fordel over fyllet og raspa ost.

Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20-30 minutter.

Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Ha litt ost på toppen og steik snurrane midt i ovnen i 15-20 minutt, til dei er gylne. Avkjøl på rist.

Desse står seg lenge i frysaren, og er gode både varme og kalde!

PS! Dette er i utgangspunktet ein oppskrift fra arkivet, men eg har gjort nokon justeringer og bytta ut oppskrifta på deiga til en langt bedre oppskrift :)

Håper dei smaker!


Annonse

2 Kommentarer

M

Malin

3. juni 2025

Hei! Er det viktig at denne deigen eltes og ikke bare røres sammen for hånd? Kjøkkenmaskin er foreløpig mangelvare her i huset :) Ser at deigoppskriften i arkivet ikke skal eltes, men når du skriver at denne deigoppskriften er langt bedre så får man jo lyst til å prøve den her versjonen, hehe :)

Linda Stuhaug

4. juni 2025

Ja, det er i utgangspunktet viktig at deiga blir elta! Du kan jo kan godt og lenge for hand og :) ellers går det nok alltids uten, men kan ikkje forvente heilt det samme resultat🥰

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg