Linda Stuhaug

Grove søtpotet scones – med kun 4 ingredienser

Grove søtpotet scones – med kun 4 ingredienser
I 2013 fekk eg smaken på søtpotet, og i heile 2013 og 2014 eksprimenterte eg mykje med ulike oppskrifter, og fant opp veldig mange ulike oppskrifter med søtpotet som hovedingrediens. Vi snakker alt fra (søtpotet)vafler, (søtpotet)pannekaker, (søtpotet)lomper, (søtpotet)polarbrød – til (søtpotet)pizzabunn, (søtpotet)nachos, (søtpotet)moussaka, (søtpotet)lasagne (søtpotet)pai og mykje, mykje meir…
Søtpotet scones var også ein av oppskriftene, og den blei for første gang delt i 2014 her. Ei oppskrift som veldig fort blei populær blant mange 🙂
Er du glad i smaken av søtpotet, så kjem du virkelig til å elske desse! Du treng kun 4 ingredienser, og sconesa blir supersaftige og skikkelig smakfulle. Dei kan nytast både med og uten pålegg til frukost, lunsj, turmat, kveldsmat, tilbehør til middagen m.m.
Søtpotet sconesa holder seg saftige og gode i fleire dager, men er også fine å fryse. Anbefaler derfor å doble oppskrifta når du først er i gang – eventuelt triple også!
Du treng, 5 stk 1 søtpotet på ca. 400 g 150 g havremjøl 2 ts bakepulver ½ ts salt
Slik gjer du 1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Del søtpoteta i 3–4 bitar og bak i mikrobølgeovnen i 5–10 minutt, eller til den er mør. Søtpoteta kan også bakast i ovnen (heil eller i biter), men det tar lengre tid. Avkjøl litt.
2. Fjern skalet på søtpoteta og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensane og bland godt til ei jevn deig.
3. Del deiga i 5 emne og form til scones med våte hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Pensle overflata med vatn, melk eller egg – og dryss over litt frø/kjerner.
4. Steik midt i ovnen i 12-15 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Ser du kor enkelt det er å lage desse? Dette kan alle få til!
Søtpotet sconesa er uten gluten (bruk glutenfritt havremjøl), melk og egg – veit det er mange som sliter med allergier og intoleranser, så desse er midt i blinken for fleire 🙂
Eg elsker virkelig denne oppskrifta, og synes dei passer like godt med både salt & søtt pålegg. Smaken av søtpotet passer jo til det meste – alt fra sjokolade til ost, egg og grønnsaker. Prøv for eksempel med eit slags sjokoladepålegg, brunost, egg eller ost&skinke 🙂
Håper du har lyst å prøve! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen!

I 2013 fekk eg smaken på søtpotet, og i heile 2013 og 2014 eksprimenterte eg mykje med ulike oppskrifter, og fant opp veldig mange ulike oppskrifter med søtpotet som hovedingrediens. Vi snakker alt fra (søtpotet)vafler, (søtpotet)pannekaker, (søtpotet)lomper, (søtpotet)polarbrød – til (søtpotet)pizzabunn, (søtpotet)nachos, (søtpotet)moussaka, (søtpotet)lasagne (søtpotet)pai og mykje, mykje meir…

Søtpotet scones var også ein av oppskriftene, og den blei for første gang delt i 2014 her. Ei oppskrift som veldig fort blei populær blant mange 🙂

Er du glad i smaken av søtpotet, så kjem du virkelig til å elske desse! Du treng kun 4 ingredienser, og sconesa blir supersaftige og skikkelig smakfulle. Dei kan nytast både med og uten pålegg til frukost, lunsj, turmat, kveldsmat, tilbehør til middagen m.m.

Søtpotet sconesa holder seg saftige og gode i fleire dager, men er også fine å fryse. Anbefaler derfor å doble oppskrifta når du først er i gang – eventuelt triple også!

Du treng, 5 stk
1 søtpotet på ca. 400 g
150 g havremjøl
2 ts bakepulver
½ ts salt

Slik gjer du
1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Del søtpoteta i 3–4 bitar og bak i mikrobølgeovnen i 5–10 minutt, eller til den er mør. Søtpoteta kan også bakast i ovnen (heil eller i biter), men det tar lengre tid. Avkjøl litt.

2. Fjern skalet på søtpoteta og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensane og bland godt til ei jevn deig.

3. Del deiga i 5 emne og form til scones med våte hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Pensle overflata med vatn, melk eller egg – og dryss over litt frø/kjerner.

4. Steik midt i ovnen i 12-15 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Ser du kor enkelt det er å lage desse? Dette kan alle få til!

Søtpotet sconesa er uten gluten (bruk glutenfritt havremjøl), melk og egg – veit det er mange som sliter med allergier og intoleranser, så desse er midt i blinken for fleire 🙂

Eg elsker virkelig denne oppskrifta, og synes dei passer like godt med både salt & søtt pålegg. Smaken av søtpotet passer jo til det meste – alt fra sjokolade til ost, egg og grønnsaker. Prøv for eksempel med eit slags sjokoladepålegg, brunost, egg eller ost&skinke 🙂

Håper du har lyst å prøve! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen!

12 Kommentarer

M

Marte

5. februar 2021

Himmel og halloi!!! Dissa var gode bakte for å ha med meg på fjelltur, godt jeg frøys dem ned før jeg smakte. Takk for digg oppskrift!!

Linda Stuhaug

6. februar 2021

Fantastisk! Kjekt dei falt i smak 😀

C

Camilla

4. september 2019

Lager du havremelet selv?

Linda Stuhaug

5. september 2019

Innimellom. Brukte det her, men det kjem an på kva oppskrift eg lager 🙂

K

Kine

12. august 2019

Hei! Dei såg skikkelig gode ut, men trur du det går an å bytte ut havremjøl med mandelmel? Blir alltid inspirert av oppskriftene dine, både eg og sambuar har skrytt mang ein gang over middagar me har funne på denne sida! 😀

Linda Stuhaug

14. august 2019

Hei! Eg har generelt dårlig erfaring med å kun bruke mandelmjøl i oppskrifter. Du kan alltids prøve, men resultatet vil ikkje bli heilt det samme altså 🙂 Veldig hyggelig å vere til inspirasjon, det er kjekt å lese <3

A

Aina

11. februar 2020

Disse er nydelige! Kan brukes til alt! Jeg bruker de som regel som rundstykker eller hamburgerbrød. Liker å alltid noen tilgjengelig i frysa. Du har gode oppskrifter!

Linda Stuhaug

11. februar 2020

Heilt enig – desse passer til så mykje! Kjekt du liker oppskriftene mine, Aina <3

J

Julie

15. januar 2020

Hei! Kan søtpoteten kokes og deretter moses istede for å bakes?

Linda Stuhaug

16. januar 2020

Hei! Eg anbefaler virkelig å koke den for å bevare smaken, stivelsen og konsistensen 🙂 Du KAN koke og, men du mister mykje smak, søtpoteta trekker til seg væske du må sannsynligvis ha meir tørrvare (som og gir hardare scones).

S

Siri

5. januar 2020

Hvis man skal bruke stekovn i stedet for micro, hvor lenge må søtpoteter stekes da? og lønner det seg å skrelle den først og dele opp i små biter?

Linda Stuhaug

5. januar 2020

30 min-2 timer, alt etter kor stor stor søtpoteta er. Eg anbefaler å bake den med skallet på, og heller dele i grove biter slik som eg har gjort her 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg