Annonse
12. august 2019
Grove søtpotet scones – med kun 4 ingredienser
I 2013 fekk eg smaken på søtpotet, og i heile 2013 og 2014 eksprimenterte eg mykje med ulike oppskrifter, og fant opp veldig mange ulike oppskrifter med søtpotet som hovedingrediens. Vi snakker alt fra (søtpotet)vafler, (søtpotet)pannekaker, (søtpotet)lomper, (søtpotet)polarbrød – til (søtpotet)pizzabunn, (søtpotet)nachos, (søtpotet)moussaka,(søtpotet)lasagne
(søtpotet)pai og mykje, mykje meir…
Søtpotet scones var også ein av oppskriftene, og den blei for første gang delt i 2014 her. Ei oppskrift som veldig fort blei populær blant mange 🙂
Er du glad i smaken av søtpotet, så kjem du virkelig til å elske desse! Du treng kun 4 ingredienser, og sconesa blir supersaftige og skikkelig smakfulle. Dei kan nytast både med og uten pålegg til frukost, lunsj, turmat, kveldsmat, tilbehør til middagen m.m.
Søtpotet sconesa holder seg saftige og gode i fleire dager, men er også fine å fryse. Anbefaler derfor å doble oppskrifta når du først er i gang – eventuelt triple også!
Du treng, 5 stk
1 søtpotet på ca. 400 g
150 g havremjøl
2 ts bakepulver
½ ts salt
Slik gjer du
1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Del søtpoteta i 3–4 bitar og bak i mikrobølgeovnen i 5–10 minutt, eller til den er mør. Søtpoteta kan også bakast i ovnen (heil eller i biter), men det tar lengre tid. Avkjøl litt.
2. Fjern skalet på søtpoteta og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensane og bland godt til ei jevn deig.
3. Del deiga i 5 emne og form til scones med våte hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Pensle overflata med vatn, melk eller egg – og dryss over litt frø/kjerner.
4. Steik midt i ovnen i 12-15 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Ser du kor enkelt det er å lage desse? Dette kan alle få til!
Søtpotet sconesa er uten gluten (bruk glutenfritt havremjøl), melk og egg – veit det er mange som sliter med allergier og intoleranser, så desse er midt i blinken for fleire 🙂
Eg elsker virkelig denne oppskrifta, og synes dei passer like godt med både salt & søtt pålegg. Smaken av søtpotet passer jo til det meste – alt fra sjokolade til ost, egg og grønnsaker. Prøv for eksempel med eit slags sjokoladepålegg, brunost, egg eller ost&skinke 🙂
Håper du har lyst å prøve! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen!
Annonse
16 Kommentarer
Marte
5. februar 2021

Linda Stuhaug
6. februar 2021
Camilla
4. september 2019

Linda Stuhaug
5. september 2019
Kine
12. august 2019

Linda Stuhaug
14. august 2019
Aina
11. februar 2020

Linda Stuhaug
11. februar 2020
Julie
15. januar 2020

Linda Stuhaug
16. januar 2020
Siri
5. januar 2020

Linda Stuhaug
5. januar 2020
Nina Eilén
18. mars 2025

Linda Stuhaug
19. mars 2025
Anita
17. mars 2025

Linda Stuhaug
18. mars 2025
SKRIV EN KOMMENTAR