Linda Stuhaug

23. februar 2014

Havrekjeks med sjokoladebiter – sukkerfri, glutenfri, melkefri

Havrekjeks med sjokoladebiter – sukkerfri, glutenfri, melkefri
Havrekjeks som er sprø på utsiden, mjuke inni, med store sjokoladebiter ? Passer perfekt sammen med Søndagskaffien! Det er trossalt Søndag og bakedag for mange – denne oppskriften er både enkel og rask å slenge sammen fra start til slutt. Eg delte røra i to, og tilsatte kakaopulver i eine halvdelen – men overraskande nok var det den nøytrale versjonen som absolutt var best. Det har nok sammenheng med sjokoladebitene som som blei en god kombinasjon med kjeksen 🙂
Dette er en oppskrift eg laga for en måneds tid siden – som dere sikkert ser på "profilbildet" mitt så holder eg ett fat med cookies på. Det stemmer, det er desse nydelige havrekjeksene! Mange har etterspurt oppskriften, så her får dere den –
Sukkerfri og glutenfri om du bruker glutenfrie havregryn. Dei er også melkefrie om du bruker melkefritt smør og sjokolade 🙂
Oppskrift på 8 cookies 25 g smør 20 g sukrin gold 10 g sukrin+ 1 egg 1 dl havregryn 2 ts havremel – malt havregryn 1/2 ts bakepulver 1/2 ts ekte vaniljepulver – evt vaniljeessens eller steviadråper Ett dryss kanel og kardemomme En klype salt Sukkerfri sjokoladebiter
Miks smør og sukrin gold sammen med en handmikser, så det blir til en luftigere "smørkrem". Bland inn egg, bakepulver, kanel, kardemomme og salt og miks videre. Deretter vender du inn havremel og havregryn med en slikkepott så alt blir godt blanda. Her delte eg deiga i to og tilsatte 2 ts kakao i halve, men eg likte best nøytral versjon. Bruk en spiseskei for å forme cookies på en bakepapirkledd langpanne, trykk nedi store sjokoladebiter (ta gjerne mange, det er så godt!) – og steik midt i ovnen på 200 grader i 8 minutter – følg med, for steiketida kan variere. Avkjøl på rist og oppbevar i romtemperatur i tett boks.
Juster evt. med meir tørrvare, søtning, en skvett væske eller det som må til for å få riktig konsistens på røren / søtere smak. Som du ser ovenfor skal røren kunne formes på bakepapiret. Du kan også bytte ingredienser om du foretrekker å bruke noke anna – eksempel cococa med smør, sukrinmelis med sukring gold etc….
For min del blei det havrekjeks som dessert etter frukosten en Lørdagsmorgen ? Har man lyst, har man lov!
Eg har bakt veldig masse i helga, men ser ikkje bort ifra at eg tar meg ei runde på kjøkkenet seinare idag 🙂 Først er det trening som står på planen! Ha en fortreffelig dag, nyt den og lad opp til ei ny uke ?
Fortell meg gjerne om søndagens (bake?) planer du har idag!

Havrekjeks som er sprø på utsiden, mjuke inni, med store sjokoladebiter ?
Passer perfekt sammen med Søndagskaffien! Det er trossalt Søndag og bakedag for mange – denne oppskriften er både enkel og rask å
slenge sammen fra start til slutt. Eg delte røra i to, og tilsatte kakaopulver i eine halvdelen – men overraskande nok var det den nøytrale versjonen
som absolutt var best. Det har nok sammenheng med sjokoladebitene som som blei en god kombinasjon med kjeksen 🙂

Dette er en oppskrift eg laga for en måneds tid siden – som dere sikkert ser på "profilbildet" mitt så holder eg ett fat med cookies på. Det stemmer,
det er desse nydelige havrekjeksene! Mange har etterspurt oppskriften, så her får dere den –

Sukkerfri og glutenfri om du bruker glutenfrie havregryn. Dei er også melkefrie om du bruker melkefritt smør og sjokolade 🙂

Oppskrift på 8 cookies
25 g smør
20 g sukrin gold
10 g sukrin+
1 egg
1 dl havregryn
2 ts havremel – malt havregryn
1/2 ts bakepulver
1/2 ts ekte vaniljepulver – evt vaniljeessens eller steviadråper
Ett dryss kanel og kardemomme
En klype salt
Sukkerfri sjokoladebiter

Miks smør og sukrin gold sammen med en handmikser, så det blir til en luftigere "smørkrem". Bland inn egg, bakepulver, kanel, kardemomme og salt og miks videre. Deretter vender du inn havremel og havregryn med en slikkepott så alt blir godt blanda. Her delte eg deiga i to og tilsatte 2 ts kakao i halve, men eg likte best nøytral versjon. Bruk en spiseskei for å forme cookies på en bakepapirkledd langpanne, trykk nedi store sjokoladebiter (ta gjerne mange, det er så godt!) – og steik midt i ovnen på 200 grader i 8 minutter – følg med, for steiketida kan variere. Avkjøl på rist og oppbevar i romtemperatur i tett boks.

Juster evt. med meir tørrvare, søtning, en skvett væske eller det som må til for å få riktig konsistens på røren / søtere smak. Som du ser ovenfor skal røren kunne
formes på bakepapiret. Du kan også bytte ingredienser om du foretrekker å bruke noke anna – eksempel cococa med smør, sukrinmelis med sukring gold etc….

For min del blei det havrekjeks som dessert etter frukosten en Lørdagsmorgen ? Har man lyst, har man lov!

Eg har bakt veldig masse i helga, men ser ikkje bort ifra at eg tar meg ei runde på kjøkkenet seinare idag 🙂 Først er det trening som står på planen!
Ha en fortreffelig dag, nyt den og lad opp til ei ny uke ?

Fortell meg gjerne om søndagens (bake?) planer du har idag!

2 Kommentarer

W

Wenche

24. mai 2018

Hei. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men firedoblet. Når jeg pisket inn eggene då skilte smørkremen seg. Klarte ikke binde den godt sammen når jeg hadde i havregryn/mel. Kakene fløt utover og ble myk, liksom litt gummiaktig i konsistens. Hva kan ha gått galt?

Linda Stuhaug

26. mai 2018

Hei! Eg veit egentlig ikkje heilt kva som kna ha gått galt her. Aldri opplevd dette sjølv, men det har vell sannsynligvis noko med temperaturen å gjere? 😉 Uansett – håper kjeksa var etande iallefall 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg