Linda Stuhaug

5. mars 2016

Havreknekkebrød med maldonsalt

Havreknekkebrød med maldonsalt
Heisann 🙂 Håper alle har fått en god start på helga! Eg er komt meg heimatt til bygda etter overstått eksamen i går, og skal nyte noke solfylte dager på fjellet. Det gledes! 
Heimelaga knekkebrød er noko eg stort sett alltid har tilgjengelig, og eg har laga utallige mange varianter opp gjennom årene. No i det siste har det gått masse i havreknekkebrød, ei oppskrift som eg har lyst til å dele med dere. Eg har prøvd meg litt fram og funne fram til den varianten eg synes er aller best, med blant anna mandler i oppskrifta og eit dryss maldonsalt på toppen. Knasande sprø og utrulig gode, ikkje minst superenkle å lage!
Havreknekkebrød, 2 brett 3 dl, 150 g havregryn 3 dl, 150 g havremel 1 dl, 75 g linfrø 1 dl, 75 g sesamfrø 1 dl, 75 g hakkede mandler 1 ts salt 5,5 dl vatn maldonsalt, kan sløyfes
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Bland sammen ingrediensene i en bolle og la røra svelle i minst 10 minutter. Det skal bli en tjukk røre du kan smøre ut over steikebrettet, juster evt. med litt ekstra væske om nødvendig.
2. Kle to langpanner med bakepapir, fordel røra på to og smør utover med en våt slikkepott (tips: skyll underveis i varmt vatn, da blir det enklere å smøre). Pass på at det blir jamnt og tynt. Strø over maldonsalt på toppen og trykk lett ned i knekkebrødene, dette kan selfølgelig droppes om du vil ha nøytrale knekkebrød.
3. Sett inn i ovnen, eit brett oppe og eit brett nede. Etter 10-15 minutter tar du brettene ut av ovnen og skjærer passelige størrelser med en pizzaskjærer.
4. Sett tilbake i ovnen på samme måte. La knekkebrødene no steike 25-35 minutter, eller til dei begynner å bli gylne. La brettene bytte plass underveis. For å sikre deg sprø knekkebrød: slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut en del varme. La deretter knekkebrødene stå i ettervarmen i minst 1 time.´Avkjøl på rist og oppbevar i lufttett boks.
Tips og alternativer – du kan selfølgelig bytte mandler med andre typer nøtter, eller bruke andre typer frø/kjerner isteden for sesamfrø og linfrø. Solsikkekjerner/gresskarkjerner er også godt!
En slager til frukost eller kveldsmat hos meg! Knekkebrød med maldonsalt passer best med salt pålegg, men dropper du saltet er dei like gode med søtt pålegg.
Mektige, næringsrike og smakfulle, akkurat som det skal vere. Fyll opp en stor boks i løpet av helga, så har du dei tilgjengelig ut i ei ny veke 🙂 
God lørdag!

Heisann 🙂
Håper alle har fått en god start på helga! Eg er komt meg heimatt til bygda etter overstått eksamen i går, og skal nyte noke solfylte dager på fjellet. Det gledes! 

Heimelaga knekkebrød er noko eg stort sett alltid har tilgjengelig, og eg har laga utallige mange varianter opp gjennom årene. No i det siste har det gått masse i havreknekkebrød, ei oppskrift som eg har lyst til å dele med dere. Eg har prøvd meg litt fram og funne fram til den varianten eg synes er aller best, med blant anna mandler i oppskrifta og eit dryss maldonsalt på toppen. Knasande sprø og utrulig gode, ikkje minst superenkle å lage!

Havreknekkebrød, 2 brett
3 dl, 150 g havregryn
3 dl, 150 g havremel
1 dl, 75 g linfrø
1 dl, 75 g sesamfrø
1 dl, 75 g hakkede mandler
1 ts salt
5,5 dl vatn
maldonsalt, kan sløyfes

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Bland sammen ingrediensene i en bolle og la røra svelle i minst 10 minutter. Det skal bli en tjukk røre du kan smøre ut over steikebrettet, juster evt. med litt ekstra væske om nødvendig.

2. Kle to langpanner med bakepapir, fordel røra på to og smør utover med en våt slikkepott (tips: skyll underveis i varmt vatn, da blir det enklere å smøre). Pass på at det blir jamnt og tynt. Strø over maldonsalt på toppen og trykk lett ned i knekkebrødene, dette kan selfølgelig droppes om du vil ha nøytrale knekkebrød.

3. Sett inn i ovnen, eit brett oppe og eit brett nede. Etter 10-15 minutter tar du brettene ut av ovnen og skjærer passelige størrelser med en pizzaskjærer.

4. Sett tilbake i ovnen på samme måte. La knekkebrødene no steike 25-35 minutter, eller til dei begynner å bli gylne. La brettene bytte plass underveis. For å sikre deg sprø knekkebrød: slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut en del varme. La deretter knekkebrødene stå i ettervarmen i minst 1 time.´Avkjøl på rist og oppbevar i lufttett boks.


Tips og alternativer
– du kan selfølgelig bytte mandler med andre typer nøtter, eller bruke andre typer frø/kjerner isteden for sesamfrø og linfrø. Solsikkekjerner/gresskarkjerner er også godt!


En slager til frukost eller kveldsmat hos meg! Knekkebrød med maldonsalt passer best med salt pålegg, men dropper du saltet er dei like gode med søtt pålegg.



Mektige, næringsrike og smakfulle, akkurat som det skal vere.
Fyll opp en stor boks i løpet av helga, så har du dei tilgjengelig ut i ei ny veke 🙂 

God lørdag!

2 Kommentarer

M

Malin

13. august 2018

Kjempe gode knekkebrød! Står her med ei røra no og skulle til å smøre utover og oppdaga at eg har ikkje meir bakepapir i hus!! Er det noko anna eg kan bruke, eller er alt håp ute?

Linda Stuhaug

14. august 2018

Hei! Beklager, men denne kommentaren har eg ikkje fått sett før no! Ordna det seg? Eg hadde nok kjørt avgårde for å kjøpe bakepapir sjølv, eller lagt røra i kjøleskapet til bakepapir er i hus 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg