Linda Stuhaug

11. september 2015

Heilstekt indrefilêt av storfe med jordskokkpurê og glaserte grønnsaker

Heilstekt indrefilêt av storfe med jordskokkpurê og glaserte grønnsaker
Det er fredag og helga nærmer seg med stormskritt!
Idag vil eg dele en skikkelig god middag som passer perfekt på lørdagskvelden eller som søndagsmiddag (eller eventuelt kvardagsmiddag selfølgeli!) Sesongens grønnsaker er endelig komt i butikkane og det vil gjenspeile seg her på bloggen. Jordskokkpurê prøvde eg for ei stund tilbake og det falt godt i smak, supert tilbehør til kjøtt og fisk. Glaserte grønnsaker gjer denne middagen hakket bedre og smakskombinasjonane blir virkelig gode. Luksusmiddag!
Håper det frister –
Til middag til 4 personer trenger du:
Indrefilêt av storfe ca. 1 kg indrefilêt salt og pepper 1 ss smør
Reinskjær filêten for hinner, gni inn med salt og pepper og brun på alle sider i ei steikepanne med smør. Legg filêten i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Steik på 125 grader, midt i ovnen til den steiketemperaturen du ønsker på kjøttet. La filêten kvile 15 minutter før du skjærer i den.
Lite stekt: 55-60 grader Medium stekt: 60-65 grader Gjennomstekt: 70 grader
Jordskokkpurê ca. 500 g jordskokk 1,5 dl melk, kokosmelk eller fløte 1 ss smør, kan sløyfes salt og pepper
Skrell jordskokkene og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser til en jevn og glatt purê sammen med melk/fløte, smak til med salt og pepper til slutt.
Glaserte grønnsaker 2-3 gulerøtter 1-2 rødløk 1 pk sukkererter 10 reddiker 1 ss olje eller smelta smør 2 ss sukrin gold Eit dryss maldonsalt
Sett ovnen på 180 grader. Skrell grønnsakene og kutt i staver, ha over i en ildfast form med bakepapir. Pensle grønnsakene med olje, her kan man bruke den oljen eller smøret man foretrekker. Ha over sukrin gold og vend godt, avslutt med eit dryss maldonsalt. Steik midt i ovnen ca. 30 minutter, til grønnsakene er blitt godt gylne og glaserte.
Velbekomme og god helg ♥

Det er fredag og helga nærmer seg med stormskritt!

Idag vil eg dele en skikkelig god middag som passer perfekt på lørdagskvelden eller som søndagsmiddag (eller eventuelt kvardagsmiddag selfølgeli!) Sesongens grønnsaker er endelig komt i butikkane og det vil gjenspeile seg her på bloggen. Jordskokkpurê prøvde eg for ei stund tilbake og det falt godt i smak, supert tilbehør til kjøtt og fisk. Glaserte grønnsaker gjer denne middagen hakket bedre og smakskombinasjonane blir virkelig gode. Luksusmiddag!

Håper det frister –

Til middag til 4 personer trenger du:

Indrefilêt av storfe
ca. 1 kg indrefilêt
salt og pepper
1 ss smør

Reinskjær filêten for hinner, gni inn med salt og pepper og brun på alle sider i ei steikepanne med smør. Legg filêten i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Steik på 125 grader, midt i ovnen til den steiketemperaturen du ønsker på kjøttet. La filêten kvile 15 minutter før du skjærer i den.

Lite stekt: 55-60 grader
Medium stekt: 60-65 grader
Gjennomstekt: 70 grader

Jordskokkpurê
ca. 500 g jordskokk
1,5 dl melk, kokosmelk eller fløte
1 ss smør, kan sløyfes
salt og pepper

Skrell jordskokkene og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser til en jevn og glatt purê sammen med melk/fløte, smak til med salt og pepper til slutt.

Glaserte grønnsaker
2-3 gulerøtter
1-2 rødløk
1 pk sukkererter
10 reddiker
1 ss olje eller smelta smør
2 ss sukrin gold
Eit dryss maldonsalt

Sett ovnen på 180 grader. Skrell grønnsakene og kutt i staver, ha over i en ildfast form med bakepapir. Pensle grønnsakene med olje, her kan man bruke den oljen eller smøret man foretrekker. Ha over sukrin gold og vend godt, avslutt med eit dryss maldonsalt. Steik midt i ovnen ca. 30 minutter, til grønnsakene er blitt godt gylne og glaserte.

Velbekomme og god helg ♥

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg