Annonse
29. august 2025
Heimelaga, nydelig cashewnøttsmør!

Har mista tellinga på kor mange glass cashewnøttsmør eg har kjøpt siste månedane, både fordi eg har skikkelig dilla sjølv, men òg fordi mini får det nesten daglig! No har eg fått ut fingeren å laga heimelaga, og det er virkelig superenkelt og smaker heilt nyyydelig😍

Til eit stort glass:
• 450-500 g naturelle cashewnøtter
• En god klype maldonsalt
• Evt 1-2 ss kokosolje
Slik gjer du:
1. Ha nøttene over på eit steikebrett og rist i ovnen i 6-8 minutter, til dei er lett gylne. Bruk 200 grader over-undervarme.
2. Avkjøl nøttene og ha dei oppi en kraftig blender eller foodprosessor. Kjør på full guffe og skrap ned fra kantane om det er nødvendig.
3. Kor lang tid det tar før nøttesmøret er flytande varierer fra maskin til maskin. Men du kan òg tilsette 1-2 ss kokosolje visst du sliter med å få den flytande konsistensen eg har🥰

Oppbevar i ei glasskrukke i kjøkkenskapet, cashewnøttsmøret står seg i månedsvis!

Cashewnøttsmør bruker eg i hovedsak som topping på cottage cheese/yoghurtskål eller som pålegg på alt mulig🧇 Til mini rører eg inn litt i grauten, bruker som pålegg eller i oppskrifter eg lager til ho. Cashewnøtter er faktisk den mest jernrike nøttesorten, i tillegg bidrar det med masse sunt fett til dei små❤️
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR