Linda Stuhaug

16. februar 2015

Heimelaga peanøttsmør

Heimelaga peanøttsmør
Hei!
Det er utrulig enkelt å lage sitt eget heimelaga nøttesmør. Det krever få ingredienser, men man er avhengig av en god foodprosessor eller blender som er brukande til å gjere jobben. Man kan rett og slett berre bruke dei nøttene man liker og foretrekker, så får du ditt favoritt -nøttesmør!
Sukkerfritt, glutenfritt og melkefritt –
Innlegget inneholder annonselenker.
Du trenger 250 g usaltede peanøtter 1 ts maldonsalt Smakstilsetning – ekte vaniljepulver, steviadråper, kanel, kardemomme, sukrinvariantane, honning, kakao, yaconsirup eller lignande
Slik gjer du 1. Rist nøttene i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, eller til dei begynner å bli lett gylne. Vend innimellom.
2. Ha nøttene i en kraftig foodprosessor og sett i gang. Først blir nøttene malt, deretter starter nøttene å slippe ut fett og det blir en tjukk, nøtteaktig masse. Kjør vidare, for denne massen skal bli litt meir flytande / smøreaktig. Dette kan ta litt tid, og man må hjelpe til med en slippepott innimellom da nøttene brer seg oppover sidene.
3. Kjør masse videre medan du tilsetter smakstilsetning. Denne gangen brukte eg 1 ts ekte vaniljepulver og 2 ss sukrin gold, som eg synes blei veldig godt.
4. Viktig at du smaker til nøttesmøret så du får det slik som du ønsker! Hell over i glass og oppbevar i romtemperatur eller kjøleskap.
Tips & alternativer – Spar på litt av nøttene, og ha i foodprosessoren heilt på slutten – så får du crunchy nøttesmør. – Bruk kreativiteten og smaksløkane til å eksprimentere med ulike smakstilsetninger og kombinasjoner. Det er lite som kan gå gale!
Får du tak i naturelle nøtter som ikkje er rista eller salta, er det definitivt det beste. Eg fant usaltede peanøtter uten palmeolje på innvandrerbutikk, men du finner mange typer nøtter på dagligvarebutikker, ellers har jo iherb det meste.
Ha en fin dag alle sammen!

Hei!

Det er utrulig enkelt å lage sitt eget heimelaga nøttesmør. Det krever få ingredienser, men man er avhengig av en god foodprosessor eller blender som er brukande til å gjere jobben. Man kan rett og slett berre bruke dei nøttene man liker og foretrekker, så får du ditt favoritt -nøttesmør!

Sukkerfritt, glutenfritt og melkefritt –


Innlegget inneholder annonselenker.

Du trenger
250 g usaltede peanøtter
1 ts maldonsalt
Smakstilsetning –
ekte vaniljepulver, steviadråper, kanel, kardemomme, sukrinvariantane, honning, kakao, yaconsirup eller lignande

Slik gjer du
1. Rist nøttene i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, eller til dei begynner å bli lett gylne. Vend innimellom.

2. Ha nøttene i en kraftig foodprosessor og sett i gang. Først blir nøttene malt, deretter starter nøttene å slippe ut fett og det blir en tjukk, nøtteaktig masse. Kjør vidare, for denne massen skal bli litt meir flytande / smøreaktig. Dette kan ta litt tid, og man må hjelpe til med en slippepott innimellom da nøttene brer seg oppover sidene.

3. Kjør masse videre medan du tilsetter smakstilsetning. Denne gangen brukte eg 1 ts ekte vaniljepulver og 2 ss sukrin gold, som eg synes blei veldig godt.

4. Viktig at du smaker til nøttesmøret så du får det slik som du ønsker! Hell over i glass og oppbevar i romtemperatur eller kjøleskap.

Tips & alternativer
– Spar på litt av nøttene, og ha i foodprosessoren heilt på slutten – så får du crunchy nøttesmør.
– Bruk kreativiteten og smaksløkane til å eksprimentere med ulike smakstilsetninger og kombinasjoner. Det er lite som kan gå gale!

Får du tak i naturelle nøtter som ikkje er rista eller salta, er det definitivt det beste. Eg fant usaltede peanøtter uten palmeolje på innvandrerbutikk, men du finner mange typer nøtter på dagligvarebutikker, ellers har jo iherb det meste.

Ha en fin dag alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg