Linda Stuhaug

Heimelaga rødbetsalat & middagstips

Heimelaga rødbetsalat & middagstips
God dag!
Rødbetsalat synes eg smaker utrulig godt som en del av pålegget, spesielt sammen med skinke, ost, leverpostei eller fiskekaker. Men rødbetsalat er også knallgodt som tilbehør til lunsjen eller middagen, og passer til både rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk.
Eg har laga heimelaga rødbetsalat og det var utrulig enkelt. Masse sunnere og bedre på smak enn ferdigkjøpt er den også –
Rødbetsalat ? 1 rødbete på ca. 250 g ? 2 sjalottløk eller 1/2 løk ? 1/2 syrlig eple ? 1-2 ss majones ? 4-5 ss kesam eller gresk yoghurt ? Salt&pepper
Kok rødbeten mør, fjern skallet og skjær i små terninger. Finkutt løk og eple og bland sammen med majones og kesam. Juster mengden etter kva konsistens du ønsker å ha på rødbetsalaten. Smak til med salt&pepper til slutt. Blandinga smaker ekstra godt etter noken timer eller natta over, da smakene får satt seg skikkelig.
Rødbetsalaten holder seg 3-4 dager i kjøleskap, oppbevar gjerne i boks eller skål med folie over.
Slik kan lunsjen eller middagen sjå ut med rødbetsalat som tilbehør –
Kyllingfilet surra med bacon, rødbetsalat og spinat. Fargerikt, enkelt, sunt og godt!
Skal du ha med rødbetsalat som tilbehør i en matboks anbefaler eg å ha den i en liten boks for seg sjølv.
Rødbeter er svært rik på kostfiber, B-vitaminet folat, kalium, jern og fleire vitaminer, mineraler og antioksidanter. Ingen grunn for å ikkje bruke denne grønnsaken enda meir!

God dag!

Rødbetsalat synes eg smaker utrulig godt som en del av pålegget, spesielt sammen med skinke, ost, leverpostei eller fiskekaker. Men rødbetsalat er også knallgodt som tilbehør til lunsjen eller middagen, og passer til både rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk.

Eg har laga heimelaga rødbetsalat og det var utrulig enkelt. Masse sunnere og bedre på smak enn ferdigkjøpt er den også –

Rødbetsalat
? 1 rødbete på ca. 250 g
? 2 sjalottløk eller 1/2 løk
? 1/2 syrlig eple
? 1-2 ss majones
? 4-5 ss kesam eller gresk yoghurt
? Salt&pepper

Kok rødbeten mør, fjern skallet og skjær i små terninger. Finkutt løk og eple og bland sammen med majones og kesam. Juster mengden etter kva konsistens du ønsker å ha på rødbetsalaten. Smak til med salt&pepper til slutt. Blandinga smaker ekstra godt etter noken timer eller natta over, da smakene får satt seg skikkelig.

Rødbetsalaten holder seg 3-4 dager i kjøleskap, oppbevar gjerne i boks eller skål med folie over.

Slik kan lunsjen eller middagen sjå ut med rødbetsalat som tilbehør –

Kyllingfilet surra med bacon, rødbetsalat og spinat. Fargerikt, enkelt, sunt og godt!

Skal du ha med rødbetsalat som tilbehør i en matboks anbefaler eg å ha den i en liten boks for seg sjølv.

Rødbeter er svært rik på kostfiber, B-vitaminet folat, kalium, jern og fleire vitaminer, mineraler og antioksidanter. Ingen grunn for å ikkje bruke denne grønnsaken enda meir!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg