Linda Stuhaug

5. juli 2014

Heimelaga, sunn nugatti!

Heimelaga, sunn nugatti!
Det er enklere enn ein trur og smaker fantastisk godt!
Etter eg skreiv innlegget "lag ditt eget, heimelaga nøttesmør" for ei stund tilbake har eg laga mange varianter av desse, men det er først no eg har laga med sjokoladesmak som en sunn variant av nugatti. Hallelujah seier berre eg, denne er og forblir favoritten av dei alle sammen! Det som er tipp topp med å lage sitt eget nøttesmør eller nugatti er at det er uten sukker, melk, unødvendig fett og tilsetningstoff. Man kan mikse og trikse med ulike ingreidenser og smakstilsetninger for å finne sin favoritt!
PS! Eg må berre spørre eit spørsmål eg håper eg får tilbakemelding på. Har dere problem med å komme innpå meny, kategorier, lenker, treighet eller lignende her på bloggen? I tilfelle, gi meg gjerne en lyd i dette innlegget. Skriv også kva internett du bruker. Det virker som problemet kun er ved noken typer internett, for hos meg fungerer det normalt. Derfor er det vanskelig for meg å vite når det er problem på bloggen, så eg setter pris på at eg får litt tilbakemelding på det 🙂 Gi gjerne en lyd om det fungerer normalt også, men kva internetttype du bruker, så veit eg litt meir! TAKK 🙂
Hasselnøtter er rike på sunne fettsyrer, protein og fiber. I tillegg inneholder nøttene masse vitamin E som styrker immunforsvaret og forebygger forskjølelse! Som nugatti er det hasselnøtter eg har brukt som hovedingrediens, men du kan for all del bruke alle typer nøtter, for sjokoladepålegg blir det uansett med riktige tilleggsingredienser 🙂 Tåler du ikkje nøtter kan man alltids prøve seg fram med ulike frø/kjerner.
Eg skriver opp oppskrifta eg brukte, men du kan gjerne tilsette andre ingredienser istedenfor/ i tillegg. Cocsa, ulike sirupper/honning, olje, steviadråper er eksempel. Viktig at du prøver og smaker deg fram! Du kan bruke andre typer søtning, men helst pulveristert versjon.
Sunn nugatti 200 g hasselnøtter 3 ss ekte kakao, eg bruker regia 3 ss sukrinmelis* 1 ss sukrin gold* (annonselenker) 0.5 – 1 ts maldonsalt
? Rist hasselnøttene i ovnen på 200 grader ferdigoppvarma ovn i 5-10 minutter. Dette er ikkje nødvendig, men gjer smaken enda bedre. ? Rist gjerne av skallet. Skallet på mine nøtter sklei av på halvparten. Ha nøttene i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør på full guffe. ? Nøttene blir først malt, og vil etterkvart jobbe seg mot riktig konsistens. Det kan vere at du må "hjelpe til" innimellom med en slikkepott i kantane midt i prosessen. ? Etterkvart blir det til en flytende nøttemasse. Da tilsetter du resten av ingrediensene.Ovenfor har eg skrevet ca. mine mål, men juster gjerne mengdene og smak deg til etterkvart. Du vil kanskje ha den lysere, mørkere, søtere, mindre søt. Maldonsalt skaper og forsterker en god smak. ? Oppbevar nøttesmøret i en glasskrukke i romtemperatur.
Tips! Ønsker du crunchy nugatti sparer du eit par never hasselnøtter fra starten. Det siste du gjer er å kjøre inn hasselnøttene på slutten til dei er grovmalt i massen. Du kan også slå på stortromma å heller bruke salte peanøtter, så får du den søte&salte kombinasjonen mellom sjokolade&peanøtt. Peanøttnugatti!
Tips til bruksområder! For min del har det jammen blitt noken skeier rett i munnen, for dette var farlig godt. Ellers passer det til alle områder der sjokolade hører med, og det er jo godt til alt 😉 ? Som tilbehør eller topping på sunne vafler eller pannekaker. ? Som dip eller tilbehør til frisk frukt og bær. Banan og jordbær med sjokolade er jo uslåelig 😉 ? Til glasur på kaker eller muffins. ? På brødskiva, knekkebrød, riskaker eller i lomper som pålegg – aleine eller sammen med noko anna godt! ? En klatt på havregrøten, overnight oats, over søte yoghurtblandinger. ? Vidareutvikle oppskrifta å lade deilig snacks! Eg har noken ideer som kanskje vil dukke opp snart 😉
Sunn nugatti laga på denne måten blir jo en anna smaksopplevelse enn ekte nugatti, sjølvsagt. Men den har en rik og kraftig sjokoladesmak, er søt med en fyldig konsistens. Litt annleis blir det, men herremin så godt!
Det passer jo ypperlig å bruke litt av helga til tid på kjøkkenet! Nugattien lager jo seg nesten sjølv, og det er perfekt å ha som sunt og søtt pålegg tilgjengelig i kvardagen.
Ha en strålande Lørdag alle ihop, nyt dagen 🙂

Det er enklere enn ein trur og smaker fantastisk godt!

Etter eg skreiv innlegget "lag ditt eget, heimelaga nøttesmør" for ei stund tilbake har eg laga mange varianter av desse, men det er først no eg har laga med sjokoladesmak som en sunn variant av nugatti. Hallelujah seier berre eg, denne er og forblir favoritten av dei alle sammen! Det som er tipp topp med å lage sitt eget nøttesmør eller nugatti er at det er uten sukker, melk, unødvendig fett og tilsetningstoff. Man kan mikse og trikse med ulike ingreidenser og smakstilsetninger for å finne sin favoritt!

PS! Eg må berre spørre eit spørsmål eg håper eg får tilbakemelding på. Har dere problem med å komme innpå meny, kategorier, lenker, treighet eller lignende her på bloggen? I tilfelle, gi meg gjerne en lyd i dette innlegget. Skriv også kva internett du bruker. Det virker som problemet kun er ved noken typer internett, for hos meg fungerer det normalt. Derfor er det vanskelig for meg å vite når det er problem på bloggen, så eg setter pris på at eg får litt tilbakemelding på det 🙂 Gi gjerne en lyd om det fungerer normalt også, men kva internetttype du bruker, så veit eg litt meir! TAKK 🙂

Hasselnøtter er rike på sunne fettsyrer, protein og fiber. I tillegg inneholder nøttene masse vitamin E som styrker immunforsvaret og forebygger forskjølelse! Som nugatti er det hasselnøtter eg har brukt som hovedingrediens, men du kan for all del bruke alle typer nøtter, for sjokoladepålegg blir det uansett med riktige tilleggsingredienser 🙂 Tåler du ikkje nøtter kan man alltids prøve seg fram med ulike frø/kjerner.


Eg skriver opp oppskrifta eg brukte, men du kan gjerne tilsette andre ingredienser istedenfor/ i tillegg. Cocsa, ulike sirupper/honning, olje, steviadråper er eksempel. Viktig at du prøver og smaker deg fram! Du kan bruke andre typer søtning, men helst pulveristert versjon.

Sunn nugatti
200 g hasselnøtter
3 ss ekte kakao, eg bruker regia
3 ss sukrinmelis*
1 ss sukrin gold* (annonselenker)
0.5 – 1 ts maldonsalt

? Rist hasselnøttene i ovnen på 200 grader ferdigoppvarma ovn i 5-10 minutter. Dette er ikkje nødvendig, men gjer smaken enda bedre.
? Rist gjerne av skallet. Skallet på mine nøtter sklei av på halvparten. Ha nøttene i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør på full guffe.
? Nøttene blir først malt, og vil etterkvart jobbe seg mot riktig konsistens. Det kan vere at du må "hjelpe til" innimellom med en slikkepott i kantane midt i prosessen.
? Etterkvart blir det til en flytende nøttemasse. Da tilsetter du resten av ingrediensene.Ovenfor har eg skrevet ca. mine mål, men juster gjerne mengdene og smak deg til etterkvart. Du vil kanskje ha den lysere, mørkere, søtere, mindre søt. Maldonsalt skaper og forsterker en god smak.
? Oppbevar nøttesmøret i en glasskrukke i romtemperatur.

Tips!
Ønsker du crunchy nugatti sparer du eit par never hasselnøtter fra starten. Det siste du gjer er å kjøre inn hasselnøttene på slutten til dei er grovmalt i massen. Du kan også slå på stortromma å heller bruke salte peanøtter, så får du den søte&salte kombinasjonen mellom sjokolade&peanøtt. Peanøttnugatti!

Tips til bruksområder!
For min del har det jammen blitt noken skeier rett i munnen, for dette var farlig godt. Ellers passer det til alle områder der sjokolade hører med, og det er jo godt til alt 😉
? Som tilbehør eller topping på sunne vafler eller pannekaker.
? Som dip eller tilbehør til frisk frukt og bær. Banan og jordbær med sjokolade er jo uslåelig 😉
? Til glasur på kaker eller muffins.
? På brødskiva, knekkebrød, riskaker eller i lomper som pålegg – aleine eller sammen med noko anna godt!
? En klatt på havregrøten, overnight oats, over søte yoghurtblandinger.
? Vidareutvikle oppskrifta å lade deilig snacks! Eg har noken ideer som kanskje vil dukke opp snart 😉

Sunn nugatti laga på denne måten blir jo en anna smaksopplevelse enn ekte nugatti, sjølvsagt.
Men den har en rik og kraftig sjokoladesmak, er søt med en fyldig konsistens. Litt annleis blir det, men herremin så godt!

Det passer jo ypperlig å bruke litt av helga til tid på kjøkkenet!
Nugattien lager jo seg nesten sjølv, og det er perfekt å ha som sunt og søtt pålegg tilgjengelig i kvardagen.

Ha en strålande Lørdag alle ihop, nyt dagen 🙂

Annonse

4 Kommentarer

K

Karen

10. juli 2019

Ser spennende ut. Dagens kjøpNaugatti smaker ikke Naugatti slik jeg husker den.

Linda Stuhaug

11. juli 2019

Håper oppskrifta faller i smak 😀

M

Martine

28. februar 2018

Føle æ fikk det til, men syns smaken va veldig «tørr», blandinga er helt flytende. Er det rett?

Linda Stuhaug

28. februar 2018

Tja, eg har ikkje tenkt over dette, men det er jo nøttepålegg så 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg