Annonse
22. november 2018
Heimelaga, sunn pizza med proteinrik havrebunn
Hei godtfolk!
Det er både superenkelt og skikkelig digg å lage ein heimelaga pizza av den sunnare typen. Eg har nokre forskjellige oppskrifter på pizzabunner her på bloggen no, men dagens variant er heilt ny 🙂 Eg har laga denne i fleire år sjølv, men aldri fått ut fingeren og delt oppskrifta med dokke. Det er på høg tid!
Dette er ein proteinrik havrebunn med cottage cheese, havre og egg som hovedingredienser. Nesten for sunt til å vere godt? Neida, det er virkelig heilt fantastisk digg! Pizzabunnen lager du på 1-2-3, og deiga treng verken elting eller heving. Alle ingrediensane finner du på dagligvarebutikken og det er absolutt ikkje noko hokus-pokus. Deiga smørast utover bakepapiret, forsteikast og deretter topper du med akkurat det fyllet du ønsker 🙂
Pizzabunnen er relativt mektig og næringsrik, ettersom den består av 100% havre. Det betyr også at den er så grov som du kan få det. Men veit du kva? Det kjennes absolutt ikkje ut som det! Pizzabunnen blir både luftig, saftig og godt sprø i kantane. Dette er pizza som passer både kvardag og helg, store og små 🙂
Til en pizzabunn treng du:
400 g (1 stort beger) original cottage cheese
300-350 g havregryn eller havremjøl*
3 egg
1 ss bakepulver
1 ts salt
0,5 dl vatn
Slik gjer du:
Visst du bruker havregryn: ha alle ingrediensane i en bolle og kjøt blandinga heilt glatt med stavmiksar. Visst du bruker havremjøl: ha alle ingrediensane utenom havremjølet i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmiksar, bland deretter inn havremjølet.
La den klissette deiga svelle i 10 minutt. Bre deiga utover eit steikebrett med bakepapir, jamnt og tynt. Forsteik pizzabunnen på 180 grader varmluft i ca. 15 minutt, eller til den er godt gyllen og sprø. I mellomtida lager du klart fyllet.
*du bruker naturligvis glutenfritt havregryn/havremjøl for 100% glutenfri pizzabunn.
Du kan sjølvsagt bruke akkurat det fyllet du ønsker! Om du vil lag ein digg tomatbasert kjøttsaus, om du vil ha kvit pizza med spekeskinke, kylling eller skinke, om du vil lage vegetarpizza med godt fyll… Bruk fantastien!
Pizzafyllet eg brukte:
Pizzasaus
Karbonadedeig
Spinat, rødløk, paprika
Revet ost
Pepperoni
Slik gjorde eg:
Smurte pizzasausen over bunnen, toppa med stekt karbonadedeig (med litt krydderier), grønnsaker, revet ost og til slutt pepperoni.
Steik pizzaen på 180 grader varmluft eller 200 grader over-undervarme til osten er smelta og gyllen. Server!
Topp gjerne pizzaen med litt ruccola, server med en fargerik salat (og eventuelt en digg dressing) – så måltidet er komplett♥
Du kan bruke både kjøpt og heimelaga tomatsaus. Eg lage min på slump av hakka tomater, tomatpurè, kvitløk, sjalottløk, friske urter (basilikum, men oregano er også godt), salt og pepper. Hadde eg hatt fersk chili hadde eg også brukt litt av det 🙂
Heimelaga, sunn pizza på sitt beste! Denne varianten håper eg fleire har lyst å prøve seg på 🙂 Det nærmer seg helg, så kanskje det frister med pizza til helgemiddagen? Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskriftene de prøver ut!
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.
Annonse
74 Kommentarer
Kine
5. januar 2019
Linda Stuhaug
6. januar 2019
Åsne
4. januar 2019
Linda Stuhaug
5. januar 2019
Kristine
22. november 2018
Linda Stuhaug
22. november 2018
Henriette
22. november 2018
Linda Stuhaug
22. november 2018
Solveig sørensen
22. november 2018
Linda Stuhaug
22. november 2018
Vera
22. november 2018
Linda Stuhaug
22. november 2018
Maria
22. november 2018
Linda Stuhaug
22. november 2018
Henriette Helveg
23. april 2021
Linda Stuhaug
24. april 2021
L
10. april 2021
Linda Stuhaug
11. april 2021
Sissel
29. mars 2019
Linda Stuhaug
29. mars 2019
Christine
24. mars 2019
Linda Stuhaug
24. mars 2019
Christine
24. mars 2019
Linda Stuhaug
25. mars 2019
Cecilie Lauritzen
14. mars 2019
Linda Stuhaug
15. mars 2019
Cecilie Lauritzen
16. mars 2019
Linda Stuhaug
17. mars 2019
Julie
14. mars 2019
Linda Stuhaug
15. mars 2019
Åse
9. mars 2019
Linda Stuhaug
10. mars 2019
Tove Pedersen
9. januar 2021
Linda Stuhaug
10. januar 2021
Vidar Mathisen
22. februar 2019
Linda Stuhaug
24. februar 2019
Linda
15. februar 2019
Linda Stuhaug
15. februar 2019
Line
29. januar 2019
Linda Stuhaug
30. januar 2019
Linda
9. januar 2020
Linda Stuhaug
10. januar 2020
Henning
27. mai 2023
Linda Stuhaug
29. mai 2023
Helen
13. november 2019
Linda Stuhaug
14. november 2019
Annki
3. april 2023
Linda Stuhaug
4. april 2023
Viljar
24. april 2022
Linda Stuhaug
25. april 2022
Bente
10. mai 2020
Linda Stuhaug
11. mai 2020
Nat
7. april 2020
Linda Stuhaug
7. april 2020
Natalia
7. april 2020
Linda Stuhaug
8. april 2020
Maja
27. mars 2020
Linda Stuhaug
28. mars 2020
Sissel Oliva
16. mars 2020
Linda Stuhaug
16. mars 2020
Hanne
15. mars 2020
Linda Stuhaug
16. mars 2020
Sunniva
21. februar 2020
Linda Stuhaug
22. februar 2020
Karoline
15. november 2024
Linda Stuhaug
16. november 2024
Tine
26. mai 2023
Linda Stuhaug
29. mai 2023
Merethe Jaavall
30. juni 2023
Linda Stuhaug
1. juli 2023
Tonje
21. august 2024
Linda Stuhaug
22. august 2024
Marita
19. februar 2024
Linda Stuhaug
20. februar 2024
SKRIV EN KOMMENTAR