Linda Stuhaug

21. februar 2014

Heimelaga, sunn pizza – to pizzabunner uten heving

Heimelaga, sunn pizza – to pizzabunner uten heving
Fredag, helg og pizzatid! Vertfall for mange 😉 Forrige helg blei det pizza både Lørdag og Søndag, med to forskjellige varianter av pizzabunn som både er sunne, grove og gode. Det som er så bra med desse pizzabunnene er at dei ikkje trenger heving – berre mikse sammen ingrediensene, bre over langpanna og forsteike litt mens man lager til fyllet. Dei innholder heller ikkje gjær som er en fiende for mange, og dei er begge glutenfrie om man bruker glutenfritt mel på versjon nr. 2. Eg slenger med oppskrifta på favorittpizzaen min med kvitt fyll, kanskje du får inspirasjon til en ny variant av standard-pizzaen?
Pizzabunn med tunfisk er mange skeptiske til, men ikkje gjer deg oppe i meining før du faktisk har prøvd. Det er SÅ mange som gir tilbakemelding på at det er en knallgod pizzabunn, sjølv om dei ikkje liker tunfisk i utgangspunketet. Du kjenner ikkje smaken av tunfisken om du er redd for det. Sunnere pizzabunn enn dette er vanskelig å finne!
Begge pizzabunnen blir ca. like store – litt mindre enn en langpanne. Juster opp megden litt om du ønsker pizza over heile langpanna.
Tunfiskpizzabunn 140 g havregryn 2 bokser tunfisk i vatn 2 egg Masse krydder
Miks sammen ingrediensene, du skal også bruke vatnet av tunfiskboksen. Bruk en del krydder for å sette smak på pizzabunnen – pizzakrydder, urtesalt, pepper, chilli, kvitløk pleie eg å bruke. Miks godt så alt blander seg skikkelig, du kan gjerne bruke en miksmaster. Bruk en slikkepott for å bre bunnen over bakepapirkledd langpanne, ettersom kor tjukk du ønsker den. Forsteik på 200 grader i 15 minutter før du avkjøler litt, og tar på fyll.
Pizzabunn uten gjær 6 dl valgfritt mel, eg brukte en blanding av havremel, fiberfin og speltmel 1 ss bakepulver Litt salt 2 egg 50 g kesam Vatn
Miks sammen dei tørre ingreidensene, og tilsett deretter egg og kesam. Spe med vatn til du får en litt klissette deig. Eg brukte en slikkepott for å bre bunne utover bakepapirkledd langpanne – denne deiga er litt seig, men bruk gjerne vatn på slikkepotten for å gjere det enklare for deg sjølv. Eg lagde en veldig tynn bunn, det anbefales – for den hever ganske masse i ovnen. Forsteik på 200 grader i 10-15 minutter før du tar på fyll.
Du kan selfølgelig bruke den toppingen du ønsker! Om det er tomatbasert kjøttfyll, sjømat, skinke, kylling, vegetar – mulighetane er mange.
Min favorittpizza er definitivt denne på bildene, kvit pizza med pesto: Smør bunnen med tynt lag philadelphia light, deretter ett tynt lag med grønn pesto. Strø over en boks med kutta bokskinke og fordel skiver med spekeskinke over der igjen. Over med valgfrie grønnsaker, denne gangen brukte vi tomatskiver og løk – før du topper med ost og pizzakrydder. Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.
Denne toppingen over tunfiskbunn er seriøst den beste pizzaen eg får! Ingen over, ingen under, ingen vedsiden av ? I tillegg er den veldig mektig og mettande, så det er ikkje mange pizzastykker som skal til før magen seier stopp. Eg pleier å bruke lettost, men denne gangen blei det vanlig norvegia – og det er hakket bedre når fettet ikkje er redusert!
Eg serverer alltid pizza med en frisk salat, og gjerne en type dressing. Denne gangen lagde eg kvitløksdressing av mager kesam, pressa kvitløk, pepper og urtesalt 🙂
Rask, enkel, proteinrik, grov, nydelig pizza som kan nytes kvardag som helg ?
Ønsker alle en god Fredag videre, og ikkje minst god helg. Det kommer nok en oppdatering eller to i helga også 🙂

Fredag, helg og pizzatid! Vertfall for mange 😉
Forrige helg blei det pizza både Lørdag og Søndag, med to forskjellige varianter av pizzabunn som både er sunne, grove og gode. Det som er så bra med desse pizzabunnene er at dei ikkje trenger heving – berre mikse sammen ingrediensene, bre over langpanna og forsteike litt mens man lager til fyllet. Dei innholder heller ikkje gjær som er en fiende for mange, og dei er begge glutenfrie om man bruker glutenfritt mel på versjon nr. 2. Eg slenger med oppskrifta på favorittpizzaen min med kvitt fyll, kanskje du får inspirasjon til en ny variant av standard-pizzaen?

Pizzabunn med tunfisk er mange skeptiske til, men ikkje gjer deg oppe i meining før du faktisk har prøvd. Det er SÅ mange som gir tilbakemelding på at det er en knallgod pizzabunn, sjølv om dei ikkje liker tunfisk i utgangspunketet. Du kjenner ikkje smaken av tunfisken om du er redd for det. Sunnere pizzabunn enn dette er vanskelig å finne!

Begge pizzabunnen blir ca. like store – litt mindre enn en langpanne. Juster opp megden litt om du ønsker pizza over heile langpanna.

Tunfiskpizzabunn
140 g havregryn
2 bokser tunfisk i vatn
2 egg
Masse krydder

Miks sammen ingrediensene, du skal også bruke vatnet av tunfiskboksen. Bruk en del krydder for å sette smak på pizzabunnen – pizzakrydder, urtesalt, pepper, chilli, kvitløk pleie eg å bruke. Miks godt så alt blander seg skikkelig, du kan gjerne bruke en miksmaster. Bruk en slikkepott for å bre bunnen over bakepapirkledd langpanne, ettersom kor tjukk du ønsker den. Forsteik på 200 grader i 15 minutter før du avkjøler litt, og tar på fyll.

Pizzabunn uten gjær
6 dl valgfritt mel, eg brukte en blanding av havremel, fiberfin og speltmel
1 ss bakepulver
Litt salt
2 egg
50 g kesam
Vatn

Miks sammen dei tørre ingreidensene, og tilsett deretter egg og kesam. Spe med vatn til du får en litt klissette deig. Eg brukte en slikkepott for å bre bunne utover bakepapirkledd langpanne – denne deiga er litt seig, men bruk gjerne vatn på slikkepotten for å gjere det enklare for deg sjølv. Eg lagde en veldig tynn bunn, det anbefales – for den hever ganske masse i ovnen. Forsteik på 200 grader i 10-15 minutter før du tar på fyll.

Du kan selfølgelig bruke den toppingen du ønsker! Om det er tomatbasert kjøttfyll, sjømat, skinke, kylling, vegetar – mulighetane er mange.

Min favorittpizza er definitivt denne på bildene, kvit pizza med pesto:
Smør bunnen med tynt lag philadelphia light, deretter ett tynt lag med grønn pesto. Strø over en boks med kutta bokskinke og fordel skiver med spekeskinke over der igjen. Over med valgfrie grønnsaker, denne gangen brukte vi tomatskiver og løk – før du topper med ost og pizzakrydder. Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.

Denne toppingen over tunfiskbunn er seriøst den beste pizzaen eg får! Ingen over, ingen under, ingen vedsiden av ?
I tillegg er den veldig mektig og mettande, så det er ikkje mange pizzastykker som skal til før magen seier stopp.
Eg pleier å bruke lettost, men denne gangen blei det vanlig norvegia – og det er hakket bedre når fettet ikkje er redusert!

Eg serverer alltid pizza med en frisk salat, og gjerne en type dressing. Denne gangen lagde eg kvitløksdressing av mager kesam, pressa kvitløk, pepper og urtesalt 🙂

Rask, enkel, proteinrik, grov, nydelig pizza som kan nytes kvardag som helg ?

Ønsker alle en god Fredag videre, og ikkje minst god helg. Det kommer nok en oppdatering eller to i helga også 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg