Annonse
14. april 2015
Heimelaga sweet chili saus – uten sukker
Hei!
Smaken av sweet chillisaus, eller søt chillisaus som vi burde sei på godt norsk – synes eg passer utrulig godt som tilbehør til ulike retter. Det gir det lille ekstra og piffer opp en klassisk kvardagsmiddag. Dessverre så inneholder sweet chillisaus fra butikken ekstremt store mengder med sukker, så når eg lagde vårruller til middag her ein dag fant eg ut at eg skulle lage en heimelaga og sunn variant.
Å lage sweet chillisaus var overraskande enkelt, gjekk utrulig fort (ferdig på maks 15 minutter!), og smakte bokstavligtalt himmelsk! Kvifor i alle dager har eg ikkje laga dette før? Heimelaga smakte så utrulig masse bedre enn kjøpevarianten, så slipper man unna sukker og tilsetningstoffer i tillegg –
Du trenger
3 røde chilli
3 fedd kvitløk
0,5 dl eplecidereddik
2,5 dl vatn
1 ts salt
30 g sukrin+*
50 g sukrin gold*
1-2 ss maisenna
Slik gjer du:
Grovskjær chilli og fjern frøene om du ønsker det. Frøene avgjer kor sterk sausen blir, fjern desse om du ønsker en mild saus. Eg beholdt frøene i 2, og synes det blei passelig sterkt.
Ha alle ingrediensene utenom maisenna i en foodprosessor eller blender, kjør til chilli og kvitløk er finhakka. Du kan også finhakka sjølv for hand. Ha sausen over i en kasserolle, la det småkoke i 5-10 minutter.
Bland maisenna jevnt ut i vatn, og hell forsiktig i sausen medan den koker til du får passelig tjukk konsistens. Vær veldig forsiktig, for det er lite som skal til for å få for masse. Avkjøl sausen, den tjukner litt ekstra når den blir kald. Oppevar i glass i kjøleskap.
*Du kan nok heilt fint bruke andre søtninger tilsvarande ca. 110 g sukker, men anbefaler denne kombinasjonen som passa utmerket i oppskrifta.
SÅ god!
Eg har brukt sausen som tilbehør til ulike retter og som ingrediens i middager, oppskrifter kommer etterkvart 🙂
Prøv du også da vell – du kommer til å bli overraska!
Annonse
8 Kommentarer
Mali
10. mars 2019

Linda Stuhaug
11. mars 2019
Ann-Christin
4. juni 2019

Linda Stuhaug
5. juni 2019
Ingvild Haram
15. juni 2021

Linda Stuhaug
16. juni 2021
Aina
5. november 2020

Linda Stuhaug
6. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR