Linda Stuhaug

30. juli 2014

Heimelaga yoghurtnøtter uten sukker

Heimelaga yoghurtnøtter uten sukker
Det er Onsdag og Lillelørdag! Idag velger eg å gi reprise på suksessoppskriften sukkerfri yoghurtnøtter. Den blei tatt enormt godt imot når eg posta oppskrifta i midten av Mars, og eg veit dette er snacks som er mange sin store svakhet, så eit sunnere alternativ innimellom er jo berre tipp topp!
Oppskrifta er superenkel og det trengst heller ikkje for mange ingredienser. Eit tips er å doble når man først er i gang, for dei kommer til å forsvinne fort, iallefall om du skal dele lykken med en heldig 😉
Du trenger 50 g naturelle cashewnøtter, evt. andre type nøtter* 35 g sukkerfri kvit sjokolade* 15-20 g cocosa 35 g naturell philadelphia 2 ts sukrinmelis* Gjerne eit dryss ekte vaniljepulver eller 2-3 dråper stevia vanilje Slik gjer du Smelt sukkerfri sjokolade og cocosa over kokande vannbad, rør deretter inn philadelphia og søtning. Vend inn nøttene så dei får en kvit hinne rundt seg – bruk ei teskei til å ta opp ei og ei nøtt / fleire samla, hjelp til litt med teskeia sånn at nøttene er dekka med den kvite massen. Plasser på et bakepapir og la dei avkjøle seg i kjøleskap gjerne natta over. Oppbevar nøttene i kjøleskapet til servering – dei holder seg eit par dager, men etterkvart vil då nøttene bli mjuke.
Tips og alternativer ? Rist gjerne nøttene i ei varm, tørr panne først. Då får dei en enda bedre smak og blir ekstra crunchy. ? For hurtigavkjøling kan du legge nøttene i fryser i 1-1,5 time, deretter kjøleskap. Pass på at dei ikkje frys! ? Av sukkerfri kvit sjokolade bruker eg merket Cavalier med crisp kjøpt på helsekost. Den fungerer topp! ? Bruk gjerne anna type pulverisert søtning tilsvarande 2 ts melis.
Etter avkjøling.
Dei er så utrulig gode ?
Yoghurtnøttene blei laga mange ganger rett etter første forsøk, no er det ei stund sida sist – men dei er absolutt ikkje i glømmeboksen!
Har du prøvd denne oppskrifta på sukkerfri yoghurtnøtter? Eller kunne du kanskje tenke deg å prøve det?
God Lillelørdag vidare 🙂
Klikk HER eller på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook! Der er det enkelt å følge med på oppdateringer 🙂

Det er Onsdag og Lillelørdag!
Idag velger eg å gi reprise på suksessoppskriften sukkerfri yoghurtnøtter. Den blei tatt enormt godt imot når eg posta oppskrifta i midten av Mars, og eg veit dette er snacks som er mange sin store svakhet, så eit sunnere alternativ innimellom er jo berre tipp topp!

Oppskrifta er superenkel og det trengst heller ikkje for mange ingredienser. Eit tips er å doble når man først er i gang, for dei kommer til å forsvinne fort, iallefall om du skal dele lykken med en heldig 😉Du trenger
50 g naturelle cashewnøtter, evt. andre type nøtter*
35 g sukkerfri kvit sjokolade*
15-20 g cocosa
35 g naturell philadelphia
2 ts sukrinmelis*
Gjerne eit dryss ekte vaniljepulver eller 2-3 dråper stevia vanilje

Slik gjer du
Smelt sukkerfri sjokolade og cocosa over kokande vannbad, rør deretter inn philadelphia og søtning. Vend inn nøttene så dei får en kvit hinne rundt seg – bruk ei teskei til å ta opp ei og ei nøtt / fleire samla, hjelp til litt med teskeia sånn at nøttene er dekka med den kvite massen. Plasser på et bakepapir og la dei avkjøle seg i kjøleskap gjerne natta over. Oppbevar nøttene i kjøleskapet til servering – dei holder seg eit par dager, men etterkvart vil då nøttene bli mjuke.

Tips og alternativer
? Rist gjerne nøttene i ei varm, tørr panne først. Då får dei en enda bedre smak og blir ekstra crunchy.
? For hurtigavkjøling kan du legge nøttene i fryser i 1-1,5 time, deretter kjøleskap. Pass på at dei ikkje frys!
? Av sukkerfri kvit sjokolade bruker eg merket Cavalier med crisp kjøpt på helsekost. Den fungerer topp!
? Bruk gjerne anna type pulverisert søtning tilsvarande 2 ts melis.


Etter avkjøling.

Dei er så utrulig gode ?

Yoghurtnøttene blei laga mange ganger rett etter første forsøk, no er det ei stund sida sist – men dei er absolutt ikkje i glømmeboksen!

Har du prøvd denne oppskrifta på sukkerfri yoghurtnøtter?
Eller kunne du kanskje tenke deg å prøve det?

God Lillelørdag vidare 🙂


Klikk HER eller på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook! Der er det enkelt å følge med på oppdateringer 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg