Annonse
2. oktober 2015
Hjortegryte
God fredag!
Høsten er sesong for gryter og ikkje minst kortreist viltkjøtt. Hjortekjøtt er en av mine favoritter under vilt, i en fyldig og smakfull gryte blir det så godt! Eg har laga hjortegryte og vil veldig gjerne dele oppskrift med dere. Du kan naturligvis bruke andre typer viltkjøtt om du har det tilgjengelig.
Hjortegryte, 4 porsjoner
ca. 700 g hjortekjøtt i terninger, evt. kjøttdeig av hjort
3-4 store sopp
1 løk
300 g creme fraiche
5 dl viltkrafta/kjøttkraft/buljong
3-4 skiver brunost
2 ss soyasaus
2 ss tyttebærsyltetøy
salt og pepper
smør
Slik gjer du:
1. Steik hjortekjøttet i litt godt smør i 2-3 omganger. Sett til side og steik sopp og løk til slutt.
2. Ha alt i en jerngryte med kraft/buljong. Kok opp og la det småkoke ca. 10 minutter, tilsett så resten av ingrediensene.
3. La gryta småkoke til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper til slutt, bruk evt. litt maisennajevning om det ønskes en fyldigere konsistens. Server!
Server med det du foretrekker, her blei det enkelt og greit kokte poteter, dampa brokkoli, gulerøtter og tyttebærsyltetøy. Veldig godt! Ris og dei fleste typer grønnsaker vil passe fint.
Velbekomme og god helg 🙂
Annonse
9 Kommentarer
Guro
29. september 2024
Guro
29. september 2024

Linda Stuhaug
30. september 2024
Elin
15. april 2022

Linda Stuhaug
18. april 2022
Tove Valseth
26. februar 2020

Linda Stuhaug
26. februar 2020
Randi
14. oktober 2024

Linda Stuhaug
16. oktober 2024
SKRIV EN KOMMENTAR