Linda Stuhaug

2. oktober 2015

Hjortegryte

Hjortegryte
God fredag!
Høsten er sesong for gryter og ikkje minst kortreist viltkjøtt. Hjortekjøtt er en av mine favoritter under vilt, i en fyldig og smakfull gryte blir det så godt! Eg har laga hjortegryte og vil veldig gjerne dele oppskrift med dere. Du kan naturligvis bruke andre typer viltkjøtt om du har det tilgjengelig.
Hjortegryte, 4 porsjoner ca. 700 g hjortekjøtt i terninger, evt. kjøttdeig av hjort 3-4 store sopp 1 løk 300 g creme fraiche 5 dl viltkrafta/kjøttkraft/buljong 3-4 skiver brunost 2 ss soyasaus 2 ss tyttebærsyltetøy salt og pepper smør
Slik gjer du: 1. Steik hjortekjøttet i litt godt smør i 2-3 omganger. Sett til side og steik sopp og løk til slutt. 2. Ha alt i en jerngryte med kraft/buljong. Kok opp og la det småkoke ca. 10 minutter, tilsett så resten av ingrediensene. 3. La gryta småkoke til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper til slutt, bruk evt. litt maisennajevning om det ønskes en fyldigere konsistens. Server!
Server med det du foretrekker, her blei det enkelt og greit kokte poteter, dampa brokkoli, gulerøtter og tyttebærsyltetøy. Veldig godt! Ris og dei fleste typer grønnsaker vil passe fint.
Velbekomme og god helg 🙂

God fredag!

Høsten er sesong for gryter og ikkje minst kortreist viltkjøtt. Hjortekjøtt er en av mine favoritter under vilt, i en fyldig og smakfull gryte blir det så godt! Eg har laga hjortegryte og vil veldig gjerne dele oppskrift med dere. Du kan naturligvis bruke andre typer viltkjøtt om du har det tilgjengelig.

Hjortegryte, 4 porsjoner
ca. 700 g hjortekjøtt i terninger, evt. kjøttdeig av hjort
3-4 store sopp
1 løk
300 g creme fraiche
5 dl viltkrafta/kjøttkraft/buljong
3-4 skiver brunost
2 ss soyasaus
2 ss tyttebærsyltetøy
salt og pepper
smør

Slik gjer du:
1. Steik hjortekjøttet i litt godt smør i 2-3 omganger. Sett til side og steik sopp og løk til slutt.
2. Ha alt i en jerngryte med kraft/buljong. Kok opp og la det småkoke ca. 10 minutter, tilsett så resten av ingrediensene.
3. La gryta småkoke til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper til slutt, bruk evt. litt maisennajevning om det ønskes en fyldigere konsistens. Server!



Server med det du foretrekker, her blei det enkelt og greit kokte poteter, dampa brokkoli, gulerøtter og tyttebærsyltetøy. Veldig godt! Ris og dei fleste typer grønnsaker vil passe fint.


Velbekomme og god helg 🙂

4 Kommentarer

E

Elin

15. april 2022

Kvifor skiller sausen i gryta seg kvar gong eg tar oppi creme fraiche'en? Skjønner ikkje kva eg gjer gale😅

Linda Stuhaug

18. april 2022

Høyres ut som du bruker lett creme fraiche?

T

Tove Valseth

26. februar 2020

Hva kan erstatte sopp?

Linda Stuhaug

26. februar 2020

Kva som helst av andre grønnsaker.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg