Linda Stuhaug

Honningbakte rotgrønnsaker

Honningbakte rotgrønnsaker
God mandag!
Ovnsbakte rotgrønnsaker er noke av det beste eg veit som tilbehør til middag, og enda bedre er det no på høsten med diverse norske rotgrønnsaker i sesong, spesielt beter♥ Dei norske betane er jo så lekre, smakfulle og ikkje minst anvendelige – eg bruker det mykje om dagen, og det er spesielt godt å ovnsbake:
Korleis eg ovnsbaker grønnsakene varierer litt fra gang til gang. Denne gangen blei det honningbakte rotgrønnsaker, det framhever sødmen enda meir når grønnsakene blir ovnsbakt, men ofte bruker eg berre ulike krydder og urter for god smak. Tilsett det du vil 🙂
Her har eg brukt: ♦ 1 stor søtpotet ♦ 2 polkabeter ♦ 2 gulbeter ♦ 1 rødbete ♦ 4 gulerøtter ♦ litt olje og flytande honning over ♦ litt salt og pepper
→ Ovnsbak på 200-225 grader til grønnsakene er møre og gylne, 30-40 minutt. Du kan bruke både varmuft og over-undervarme, det går naturligvis litt raskare med varmluft.
Ovnsbakte rotgrønnsaker passer som tilbehør til alt! Kjøtt, fisk, kylling, vegetarmiddager, salater etc 🙂 Denne mengden passer som tilbehør til 2-4 personer, alt ettersom.
Det er forresten også supert å ha som ein rett på koldtbord eller tapasbord!
Prøv du og! Det er så godt, og ikkje minst superenkelt å lage til 😀
Ha en finfin mandag!

God mandag!

Ovnsbakte rotgrønnsaker er noke av det beste eg veit som tilbehør til middag, og enda bedre er det no på høsten med diverse norske rotgrønnsaker i sesong, spesielt beter♥ Dei norske betane er jo så lekre, smakfulle og ikkje minst anvendelige – eg bruker det mykje om dagen, og det er spesielt godt å ovnsbake:

Korleis eg ovnsbaker grønnsakene varierer litt fra gang til gang. Denne gangen blei det honningbakte rotgrønnsaker, det framhever sødmen enda meir når grønnsakene blir ovnsbakt, men ofte bruker eg berre ulike krydder og urter for god smak. Tilsett det du vil 🙂

Her har eg brukt:
♦ 1 stor søtpotet
♦ 2 polkabeter
♦ 2 gulbeter
♦ 1 rødbete
♦ 4 gulerøtter
♦ litt olje og flytande honning over
♦ litt salt og pepper

→ Ovnsbak på 200-225 grader til grønnsakene er møre og gylne, 30-40 minutt. Du kan bruke både varmuft og over-undervarme, det går naturligvis litt raskare med varmluft.

Ovnsbakte rotgrønnsaker passer som tilbehør til alt! Kjøtt, fisk, kylling, vegetarmiddager, salater etc 🙂 Denne mengden passer som tilbehør til 2-4 personer, alt ettersom.

Det er forresten også supert å ha som ein rett på koldtbord eller tapasbord!

Prøv du og! Det er så godt, og ikkje minst superenkelt å lage til 😀

Ha en finfin mandag!

2 Kommentarer

R

Rebekka

5. oktober 2020

Hvilken honning bruker du? Ser skikkelig godt ut

Linda Stuhaug

6. oktober 2020

Flytande akasiehonning 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg