Annonse
3. april 2017
Indisk linsegryte med kikerter
Riktig god mandag alle sammen!
På fredag hadde eg besøk av Helene og lagde deilig indisk gryte med tilbehør til middag. Det er ikkje ofte eg lager indisk, men det er jo så godt, så det skal eg definitivt lage meir framover!
Gryta blei veldig godkjent og vi begge to forsynte oss fleire ganger. Eg hadde også nok til lunsj dagen etterpå, og da var den faktisk hakket bedre. Så dette er ei gryte som med fordel kan lages i større porsjoner, frysast ned eller eventuelt ha i kjøleskapet så man har middag i fleire dager 🙂
Gryta er virkelig superenkel å lage. Den krever litt ingredienser, men mykje av det er basic og du har nok en del fra før.
Eg har brukt tørre linser som låg i vatn natta over. Dette er ikkje nødvendig, men det korter ned koketida. Du kan også bruke to kartonger med linser som er ferdigkokt. Da hopper du over dei første 15 minuttene med koking og tilsetter kraft, linser og grønnsaker på en og samme tid.
Du trenger, 2-3 personer
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakkaa
1/2 chili, finhakka
2-3 cm fersk ingefær, revet
krydder: 4 ts garam masala, 1 ts spisskummin, 1 ts gurkemeie
2 dl tørre linser
1 boks kikerter, skylt
1 stk paprika, hakka
2 stk gulerøtter, hakka
7 dl grønnsakskraft/buljong
400 g hakkede tomater
150 g kokoskrem
saft fra 1/2 lime
1-2 ss cocosa, evt. olje eller smør
Slik gjer du:
1. Smelt cocosa i en kjele og tilsett løk, kvitløk, chili og ingefær. La det surre til løken er blank. Tilsett krydder og la det surre 2-3 minutter før du tilsetter grønnsakskraft og linser.
2. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Tilsett paprika og gulerøtter, la det småkoke ca. 15 minutter til, eller til linsene er møre.
3. Ha så i kikerter, hakkede tomater og kokoskrem. Smak til med limesaft og eventuelt litt salt & pepper om nødvendig.
4. Server gryta med det tilbehøret du ønsker. Eg hadde avokado, koriander og kesam/kokoskrem som topping. Andre tips kan vere ris, naan brød, en frisk salat, dampa grønnsaker eller spise gryta som den er!
Tips!
Eg anbefaler Rema 1000 sin kokosmelk på kartong eller hermetikkboks med vanlig kokosmelk som står kaldt for å få en fyldig og god kokokrem.
Gryta kan selfølgelig varieres og du kan bruke dei grønnsakene du liker/har tilgjengelig. Det var ekstra godt med kikerter i gryta for litt ekstra smak og konsistens, men bytt dei gjerne med bønner om du heller foretrekker det.
Ei gryte som ikkje berre er vegetarisk, men også vegansk og glutenfri! Likevell full av smak, mektig og næringsrik.
Nyt en velsmakande middag for heile familien 🙂
Eg gleder meg til å lage denne igjen og håper du vil gjere det samme!
Annonse
14 Kommentarer
Marina
5. oktober 2020

Linda Stuhaug
5. oktober 2020
Vibeke
23. mars 2019

Linda Stuhaug
24. mars 2019
Pia
20. november 2019

Linda Stuhaug
21. november 2019
Michelle
6. november 2019

Linda Stuhaug
6. november 2019
Pia
22. mai 2020

Linda Stuhaug
23. mai 2020
Silje
2. juli 2018

Linda Stuhaug
2. juli 2018
Silje
2. juli 2018

Linda Stuhaug
2. juli 2018
SKRIV EN KOMMENTAR