Linda Stuhaug

8. mars 2014

Indrefilet av svin med kokoskrema sopp

Indrefilet av svin med kokoskrema sopp
Trenger du inspirasjon til Lørdagskveldsen idag? Då har eg ett sunt, enkelt, smakfullt og nydelig forslag til deg! Dette herlige måltidet har vi hatt på menyen fleire ganger den siste måneden – heilstekt indrefilet av svin med kokoskrema sopp – så har vi variert resten av tilbehøret fra gang til gang. Passer like godt som Lørdagskvelds, helgemiddag eller kvardagsmiddag. Det går relativt fort å lage til – for tilbehøret lages mens indrefileten steiker, og alt blir klart på samme tid 🙂 Juster mengdene etter kor mange som skal spise –
Indrefilet av svin – gni indrefileten inn med salt&pepper. For å få en steikeskorpe kan du brune den lett på alle sider på ei panna med litt smør, men det er ikkje nødvendig. Legg indrefileten på bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 180 grader i 20- 25 minutter, alt ettersom om du ønsker den smårosa eller gjennomstekt. Du kan og bruke steiketermometer, da stopper du på 70 grader for rosa kjerne, og 76 grader for gjennomstekt. Mens steika er i ovnen lager du tilbehøret. La stika kvile litt før du skjærer tynne skiver før servering.
Kokoskrema sopp – steik sopp og gjerne løk med ulike krydder til dei begynner å skille litt væske. Tøm ut væska, og tilsett den stive delen av fullfeitt kokosmelk og en god dæsj soyasaus. Rør rundt, la det putre og godgjere seg før du smaker til med evt. krydder og meir soyasaus. Juster megda kokosmelk etter kor krema du ønsker den. Er sausen veldig rennane kan du justere med litt maisennajevning for å tjukne den. Rør maisenna ut i vatn og tilsett forsiktig mens det småkoker.
Vi brukte kokoskrema sopp med masse kokosmelk, sånn at det blei en kombinasjon som sausen til måltidet. For å være ærlig – det var faktisk det beste med heile middagen 🙂 Kokoskrema sopp passer til alt av kvitt og rødt kjøtt – så bytt gjerne indefilet av svin med for eksempel kyllingfilet, biff, hjort!
Poteta forsvann på min porsjon, og litt tyttebærsylte kom på etter bildene blei tatt. Fantastisk godt!
Denne gangen serverte eg med kokte poteter og grønnsaker i tillegg. Varier gjerne tilbehøret – heimelaga potetmos, potetbåter, søtpotetpure, bakt potet, bakt søtpotet… Kokte eller dampa grønnsaker, ovnsbakte grønnsaker, frisk salat, grønnsaksgrateng… Mulighetane er mange, bruk fantasien og det du har tilgjengelig 🙂
Så stekte eg opp såpass masse indrefilet at eg hadde til restemiddag dagen etterpå med nytt tilbehør – ett eget innlegg på det kommer eg tilbake til 🙂
God middag!

Trenger du inspirasjon til Lørdagskveldsen idag?

Då har eg ett sunt, enkelt, smakfullt og nydelig forslag til deg! Dette herlige måltidet har vi hatt på menyen fleire ganger den siste måneden – heilstekt indrefilet av svin med kokoskrema sopp – så har vi variert resten av tilbehøret fra gang til gang. Passer like godt som Lørdagskvelds, helgemiddag eller kvardagsmiddag. Det går relativt fort å lage til – for tilbehøret lages mens indrefileten steiker, og alt blir klart på samme tid 🙂 Juster mengdene etter kor mange som skal spise –

Indrefilet av svin – gni indrefileten inn med salt&pepper. For å få en steikeskorpe kan du brune den lett på alle sider på ei panna med litt smør, men det er ikkje nødvendig. Legg indrefileten på bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 180 grader i 20- 25 minutter, alt ettersom om du ønsker den smårosa eller gjennomstekt. Du kan og bruke steiketermometer, da stopper du på 70 grader for rosa kjerne, og 76 grader for gjennomstekt. Mens steika er i ovnen lager du tilbehøret. La stika kvile litt før du skjærer tynne skiver før servering.

Kokoskrema sopp – steik sopp og gjerne løk med ulike krydder til dei begynner å skille litt væske. Tøm ut væska, og tilsett den stive delen av fullfeitt kokosmelk og en god dæsj soyasaus. Rør rundt, la det putre og godgjere seg før du smaker til med evt. krydder og meir soyasaus. Juster megda kokosmelk etter kor krema du ønsker den. Er sausen veldig rennane kan du justere med litt maisennajevning for å tjukne den. Rør maisenna ut i vatn og tilsett forsiktig mens det småkoker.

Vi brukte kokoskrema sopp med masse kokosmelk, sånn at det blei en kombinasjon som sausen til måltidet. For å være ærlig – det var faktisk det beste med heile middagen 🙂 Kokoskrema sopp passer til alt av kvitt og rødt kjøtt – så bytt gjerne indefilet av svin med for eksempel kyllingfilet, biff, hjort!


Poteta forsvann på min porsjon, og litt tyttebærsylte kom på etter bildene blei tatt. Fantastisk godt!

Denne gangen serverte eg med kokte poteter og grønnsaker i tillegg.
Varier gjerne tilbehøret – heimelaga potetmos, potetbåter, søtpotetpure, bakt potet, bakt søtpotet… Kokte eller dampa grønnsaker, ovnsbakte grønnsaker, frisk salat, grønnsaksgrateng… Mulighetane er mange, bruk fantasien og det du har tilgjengelig 🙂

Så stekte eg opp såpass masse indrefilet at eg hadde til restemiddag dagen etterpå med nytt tilbehør – ett eget innlegg på det kommer eg tilbake til 🙂

God middag!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg