Linda Stuhaug

Annonse

13. juni 2015

Karamelltrøfler med kokos

Karamelltrøfler med kokos
Hei! Idag har eg eit veldig raskt, enkelt og smakfullt snacktips til dere – seige karamelltrøfler med kokos. Desse lager man på 5 minutter før dei trenger litt tid i frysaren, deretter kan du oppbevare dei i vekesvis.
Mange er skeptiske når dei ser dadler om ingrediens i en oppskrift, men prøv før du gjer deg opp ei meining! Smaken av dadlene kjenner man ikkje, det gir berre nydelig søtsmak og den rette konsistensen.
Uten tilsatt sukker, gluten, melk og kan fint lages uten nøtter –
Seige karamelltrøfler, 10 stk 80 g saftige dadler uten stein 40 g valnøtter, eventuelt andre nøtter eller kjerner 20 g kokosmasse
Ingrediensane kjøres i en foodprosessor eller kraftig blender 2-3 minutter, til massen er malt og nøttene begynner å slippe ut fett. Form til kuler mellom henden og trill gjerne i ekstra kokosmasse. Karamelltrøflene er spiseklare etter 30-60 minutter i frysaren, oppbevar deretter i frys eller kjøleskap.
Seige, gode og fulle av god næring! Eg er ikkje så glad i kokos, så eg lagde noken heilt uten også. Det blir masse det samme, men uten kokosmasse-konsistensen 🙂
God helg alle sammen!

Hei!
Idag har eg eit veldig raskt, enkelt og smakfullt snacktips til dere – seige karamelltrøfler med kokos. Desse lager man på 5 minutter før dei trenger litt tid i frysaren, deretter kan du oppbevare dei i vekesvis.

Mange er skeptiske når dei ser dadler om ingrediens i en oppskrift, men prøv før du gjer deg opp ei meining! Smaken av dadlene kjenner man ikkje, det gir berre nydelig søtsmak og den rette konsistensen.

Uten tilsatt sukker, gluten, melk og kan fint lages uten nøtter –

Seige karamelltrøfler, 10 stk
80 g saftige dadler uten stein
40 g valnøtter, eventuelt andre nøtter eller kjerner
20 g kokosmasse

Ingrediensane kjøres i en foodprosessor eller kraftig blender 2-3 minutter, til massen er malt og nøttene begynner å slippe ut fett. Form til kuler mellom henden og trill gjerne i ekstra kokosmasse. Karamelltrøflene er spiseklare etter 30-60 minutter i frysaren, oppbevar deretter i frys eller kjøleskap.

Seige, gode og fulle av god næring!
Eg er ikkje så glad i kokos, så eg lagde noken heilt uten også. Det blir masse det samme, men uten kokosmasse-konsistensen 🙂

God helg alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg