Linda Stuhaug

19. mai 2014

Kikertburger med guacamole&mangosalat

Kikertburger med guacamole&mangosalat
Hallo igjen, kjøttfri Mandag! Idag serverer eg dere heimelaga kikertburger/kikertkarbonader, guacamole og frisk mangosalat.
Kikerter er en svært næringsrik belgfrukt med både proteiner og karbohydrater. Kikerter har lav GI som er positivt i forhold til blodsukkerstigning og forebygging av diabetes. En god kilde til både kostfiber, jern, kalsium, sink, magnesium og folat. Svært sunn og billig supermat som bør spises meir av!
Eg er generelt veldig glad i kikerter, og spiser det gjerne med skei rett fra boksen. Eg er blitt bedre på å bruke kikerter i oppskrifter, som snacks, middagstilbehør eller idag som sjølve middagen. Kikertburger er noke eg lenge har hatt lyst å prøve, og det er ingen tvil om at det blir laga mange ganger framover, for dette var virkelig godt!
Kikertkarbonader er raske, enkle og lite krevande å lage. Det finnes nok mange måter å lage det på med tanke på tilleggsingredienser og smaktilsetning, eg berre prøvde meg fram og kikertburgerene blei saftige og smakfulle!
Kikertkarbonader, 5-6 medium store 1 boks kikerter, ca 230 g avrent 1 kvitløksfedd 1 egg 2 ss havremel, evt. anna mel 1/3 hakka rødløk 1 stor neve hakka spinat Krydder: eg brukte salt, pepper, grovkverna chilli En dæsj soyasaus, kan droppes men gir god smak
Framgangsmetode Ha kikerter, kvitløk, egg og krydder i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Vend inn havremel, rødløk, spinat og evt. soyasaus. La stå kaldt i kjøleskap i 10-20 minutter (gjerne lenger!), form til burgere og steik på middels varme til en gyllen farge. Eg stekte mine i litt cocosa, du kan også bruke ekte smør. Oppskrifta gir 5-6 medium store kikertkarbonader.
Cocosa kan du blant anna kjøpe HER.
Servert med guacamole og en frisk mangosalat –
Eg er totalt hekta på mango i salaten! Det gir en nydelig, frisk smak og setter virkelig prikken over I-en. Passer i tacosalat, middagssalat og salattilbehør der den tradisjonelle, friske salaten hører til. Prøvprøv! Guacamolen er laga av 1/2 moden avokado, litt pressa kvitløk, salt, pepper og grovkverna chilli.
Håper fleire prøver seg på kikertburger/kikertkarbonader! For å få den virkelige feelingen på "burger" kan jo man lage seg hamburgerbrød og fylle med salaten og guacamolen, eller kanskje en anna type dressing. For min del hadde det berre blitt i veien, så eg droppa det 🙂
Ha en fin Mandag og god start på den nye veka!

Hallo igjen, kjøttfri Mandag!
Idag serverer eg dere heimelaga kikertburger/kikertkarbonader, guacamole og frisk mangosalat.

Kikerter er en svært næringsrik belgfrukt med både proteiner og karbohydrater. Kikerter har lav GI som er positivt i forhold til blodsukkerstigning og forebygging av diabetes. En god kilde til både kostfiber, jern, kalsium, sink, magnesium og folat. Svært sunn og billig supermat som bør spises meir av!

Eg er generelt veldig glad i kikerter, og spiser det gjerne med skei rett fra boksen. Eg er blitt bedre på å bruke kikerter i oppskrifter, som snacks, middagstilbehør eller idag som sjølve middagen. Kikertburger er noke eg lenge har hatt lyst å prøve, og det er ingen tvil om at det blir laga mange ganger framover, for dette var virkelig godt!

Kikertkarbonader er raske, enkle og lite krevande å lage.
Det finnes nok mange måter å lage det på med tanke på tilleggsingredienser og smaktilsetning, eg berre prøvde meg fram og kikertburgerene blei saftige og smakfulle!

Kikertkarbonader, 5-6 medium store
1 boks kikerter, ca 230 g avrent
1 kvitløksfedd
1 egg
2 ss havremel, evt. anna mel
1/3 hakka rødløk
1 stor neve hakka spinat
Krydder: eg brukte salt, pepper, grovkverna chilli
En dæsj soyasaus, kan droppes men gir god smak

Framgangsmetode
Ha kikerter, kvitløk, egg og krydder i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Vend inn havremel, rødløk, spinat og evt. soyasaus. La stå kaldt i kjøleskap i 10-20 minutter (gjerne lenger!), form til burgere og steik på middels varme til en gyllen farge. Eg stekte mine i litt cocosa, du kan også bruke ekte smør. Oppskrifta gir 5-6 medium store kikertkarbonader.

Cocosa kan du blant anna kjøpe HER.

Servert med guacamole og en frisk mangosalat –

Eg er totalt hekta på mango i salaten! Det gir en nydelig, frisk smak og setter virkelig prikken over I-en. Passer i tacosalat, middagssalat og salattilbehør der den tradisjonelle, friske salaten hører til. Prøvprøv! Guacamolen er laga av 1/2 moden avokado, litt pressa kvitløk, salt, pepper og grovkverna chilli.

Håper fleire prøver seg på kikertburger/kikertkarbonader!
For å få den virkelige feelingen på "burger" kan jo man lage seg hamburgerbrød og fylle med salaten og guacamolen, eller kanskje en anna type dressing. For min del hadde det berre blitt i veien, så eg droppa det 🙂

Ha en fin Mandag og god start på den nye veka!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg