Annonse
27. april 2020
Kjøleskapsgraut med blåbærsmak
Hei mandag!
Når vi går mot lysare og varmare tider, så øker lysten på kjøleskapsgraut igjen. Den geniale grauten som ein rører sammen kvelden før, så står frukosten klar i kjøleskapet når ein står opp 🙂 Eventuelt så kan ein også røre sammen ingrediensane nokre timer i forvegen visst kjøleskapsgrauten skal nytast til lunsj eller kveldsmat!
Eg har utallige mange varianter på kjøleskapsgraut i arkivet, og idag deler en en ny variant med smak av blåbær. Nydelig!
Kjøleskapsgraut med blåbærsmak, 1 porsjon
1 dl havregryn
1 dl fryste blåbær
1,5 dl valgfri melk
100 g valgfri yoghurt/kesam/kvarg
1 ss chiafrø (evt. 0,5 dl ekstra havregryn eller 0,5 dl mindre melk)
1-2 ss valgfri søtning (smak til)
Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensane og sett kaldt i kjøleskap. Morgonen etterpå, eller minst 4-5 timer seinare, rører du lett i kjøleskapsgrauten og topper med det du måtte ønske.
Av topping er det berre å bruke fantastien! Eg er veldig glad i frukt, bær, nøtter og/eller nøttesmør som topping på kjøleskapsgraut 🙂
Tips og alternativer*
Det står valgfri melk og yoghurt, det betyr at du bruker akkurat det du ønsker 🙂 Ingen problem å lage kjøleskapsgrauten laktosefri eller melkefri så lenge du bruker tilsvarande produkter! Samme gjelder om du trenger den glutenfri, då bruker du naturligvis glutenfri havregryn.
Mengde søtning vil variere etter smak og behag, og ikkje minst kva melk og yoghurt du bruker. Nokre typer er søtare enn andre. Eg bruker alltid naturell varianter 🙂 Som ekstra søtning bruker du akkurat det du vil!
En rask, enkel og sunn frukost, lunsj eller kveldsmat! Du kan gjerne lage en stor, stor porsjon, og fordele til måltider utover veka. Kjøleskapsgraut står seg minst 4-5 dager i kjøleskapet 🙂
Velbekomme!
Annonse
10 Kommentarer
Tove
22. mars 2021

Linda Stuhaug
22. mars 2021
Tove
9. mai 2023

Linda Stuhaug
10. mai 2023
Kate
12. mars 2023

Linda Stuhaug
13. mars 2023
Julie
6. mai 2020

Linda Stuhaug
6. mai 2020
Gina
13. oktober 2020

Linda Stuhaug
14. oktober 2020
SKRIV EN KOMMENTAR