Annonse
2. januar 2019
Kreolsk fiskeform
Heisann!
No begynner det å bli nokre varianter av desse kreolske middagane her på bloggen, men vi stopper ikkje heilt enda. Kreolsk fiskeform er dagens oppskrift, og denne er hakket enklare enn dei andre, ettersom alt går i en form og inn i ovnen 🙂 En smakfull og skikkelig digg fiskemiddag som kan varierast etter kva ein liker og har tilgjengelig.
Eg har brukt både laks og torsk i oppskrifta, men du kan sjølvsagt bruke berre ein av fisketypane dersom du ønsker det. Les ellers heile innlegget for tips og triks til ingrediensbytting m.m.
Kreolsk fiskeform, middag til ca. 4-5 personer
1 brokkoli
3-4 gulerøtter
1 purreløk
500 g laksefilet (evt. ørretfilet)
400 g torskefilet
1 boks (300 g) creme fraiche
1 boks (400 ml) kokosmelk
2 fedd kvitløk, pressa
2 ss red curry paste
1 ts karrikrydder
1 ts paprikakrydder
salt og pepper
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kutt grønnsakene i små biter og legg i en ildfast form. La grønnsakene forsteike i 10 minutt medan du lager sausen.
2. Ha smør/olje i en liten kjele med pressa kvitløk, red curry paste, karrikrydder og paprikakrydder. La det surre på middels varme i 2-3 minutt. Tilsett creme fraiche og kokosmelk, la det få eit oppkok. Smak til om du eventuelt treng ekstra krydder.
3. Ta den ildfaste forma ut av ovnen. Del laksefilet og torskefilet i passelige stykker og legg oppå grønnsakene. Strø over litt salt og pepper, og til slutt den kreolske fiskesausen.
4. Sett heile formen tilbake i ovnen i ca. 15 minutt, eller til fisken er gjennomstekt.
Server fiskeformen med det du ønsker av tilbehør. Kokte poteter, potetmos eller quinoa kan anbefalast!
Tips og alternativer
♦ Tåler du ikkje melkeprodukt kan du erstatte creme fraiche med 1 ekstra boks kokosmelk. Eg vil ikkje anbefale light kokosmelk. Du kan også bruke 2 bokser creme fraiche framfor kokosmelk om du heller ønsker det.
♦ Bruk gjerne dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Eg synes kombinasjonen ovenfor var veldig god, men i middagsformer er det perfekt å bruke opp slappe grønnsaksrester.
♦ Er sausen litt tynn? Bland ut 2 ss maisenna i litt vatn, la sausen småkoke medan du tilsetter maisennajevning i en tynn stråle samtidig som du rører til en fyldig konsistens.
Sunt, godt og veldig enkelt!
La meg samle saman nokre av dei andre kreolske middagane eg har i arkivet:
Kreolsk laksepanne – oppskrift her♥
*
Kreolsk torskegryte – oppskrift her♥
*
Kreolsk kyllingpanne – oppskrift her♥
Velbekomme – og god middag 🙂
Annonse
20 Kommentarer
Maren
4. januar 2019

Linda Stuhaug
5. januar 2019
Ann Jeanett
3. januar 2019

Linda Stuhaug
4. januar 2019
Cecilie
3. januar 2019

Linda Stuhaug
3. januar 2019
Elisabeth
2. januar 2019

Linda Stuhaug
3. januar 2019
Therese Vie
2. januar 2019

Linda Stuhaug
3. januar 2019
Kristine
2. januar 2019

Linda Stuhaug
3. januar 2019
Anne Therese
2. januar 2019

Linda Stuhaug
3. januar 2019
Heidi
6. februar 2019

Linda Stuhaug
6. februar 2019
Hilde
14. januar 2019

Linda Stuhaug
14. januar 2019
Monica
14. juli 2019

Linda Stuhaug
14. juli 2019
SKRIV EN KOMMENTAR