Linda Stuhaug

2. januar 2019

Kreolsk fiskeform

Kreolsk fiskeform
Heisann!
No begynner det å bli nokre varianter av desse kreolske middagane her på bloggen, men vi stopper ikkje heilt enda. Kreolsk fiskeform er dagens oppskrift, og denne er hakket enklare enn dei andre, ettersom alt går i en form og inn i ovnen 🙂 En smakfull og skikkelig digg fiskemiddag som kan varierast etter kva ein liker og har tilgjengelig.
Eg har brukt både laks og torsk i oppskrifta, men du kan sjølvsagt bruke berre ein av fisketypane dersom du ønsker det. Les ellers heile innlegget for tips og triks til ingrediensbytting m.m.
Kreolsk fiskeform, middag til ca. 4-5 personer 1 brokkoli 3-4 gulerøtter 1 purreløk 500 g laksefilet (evt. ørretfilet) 400 g torskefilet 1 boks (300 g) creme fraiche 1 boks (400 ml) kokosmelk 2 fedd kvitløk, pressa 2 ss red curry paste 1 ts karrikrydder 1 ts paprikakrydder salt og pepper
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kutt grønnsakene i små biter og legg i en ildfast form. La grønnsakene forsteike i 10 minutt medan du lager sausen.
2. Ha smør/olje i en liten kjele med pressa kvitløk, red curry paste, karrikrydder og paprikakrydder. La det surre på middels varme i 2-3 minutt. Tilsett creme fraiche og kokosmelk, la det få eit oppkok. Smak til om du eventuelt treng ekstra krydder.
3. Ta den ildfaste forma ut av ovnen. Del laksefilet og torskefilet i passelige stykker og legg oppå grønnsakene. Strø over litt salt og pepper, og til slutt den kreolske fiskesausen.
4. Sett heile formen tilbake i ovnen i ca. 15 minutt, eller til fisken er gjennomstekt.
Server fiskeformen med det du ønsker av tilbehør. Kokte poteter, potetmos eller quinoa kan anbefalast!
Tips og alternativer ♦ Tåler du ikkje melkeprodukt kan du erstatte creme fraiche med 1 ekstra boks kokosmelk. Eg vil ikkje anbefale light kokosmelk. Du kan også bruke 2 bokser creme fraiche framfor kokosmelk om du heller ønsker det.
♦ Bruk gjerne dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Eg synes kombinasjonen ovenfor var veldig god, men i middagsformer er det perfekt å bruke opp slappe grønnsaksrester.
♦ Er sausen litt tynn? Bland ut 2 ss maisenna i litt vatn, la sausen småkoke medan du tilsetter maisennajevning i en tynn stråle samtidig som du rører til en fyldig konsistens.
Sunt, godt og veldig enkelt!
La meg samle saman nokre av dei andre kreolske middagane eg har i arkivet:
Kreolsk laksepanne – oppskrift her
*
Kreolsk torskegryte – oppskrift her
*
Kreolsk kyllingpanne – oppskrift her
Velbekomme – og god middag 🙂

Heisann!

No begynner det å bli nokre varianter av desse kreolske middagane her på bloggen, men vi stopper ikkje heilt enda. Kreolsk fiskeform er dagens oppskrift, og denne er hakket enklare enn dei andre, ettersom alt går i en form og inn i ovnen 🙂 En smakfull og skikkelig digg fiskemiddag som kan varierast etter kva ein liker og har tilgjengelig.

Eg har brukt både laks og torsk i oppskrifta, men du kan sjølvsagt bruke berre ein av fisketypane dersom du ønsker det. Les ellers heile innlegget for tips og triks til ingrediensbytting m.m.

Kreolsk fiskeform, middag til ca. 4-5 personer
1 brokkoli
3-4 gulerøtter
1 purreløk
500 g laksefilet (evt. ørretfilet)
400 g torskefilet
1 boks (300 g) creme fraiche
1 boks (400 ml) kokosmelk
2 fedd kvitløk, pressa
2 ss red curry paste
1 ts karrikrydder
1 ts paprikakrydder
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kutt grønnsakene i små biter og legg i en ildfast form. La grønnsakene forsteike i 10 minutt medan du lager sausen.

2. Ha smør/olje i en liten kjele med pressa kvitløk, red curry paste, karrikrydder og paprikakrydder. La det surre på middels varme i 2-3 minutt. Tilsett creme fraiche og kokosmelk, la det få eit oppkok. Smak til om du eventuelt treng ekstra krydder.

3. Ta den ildfaste forma ut av ovnen. Del laksefilet og torskefilet i passelige stykker og legg oppå grønnsakene. Strø over litt salt og pepper, og til slutt den kreolske fiskesausen.

4. Sett heile formen tilbake i ovnen i ca. 15 minutt, eller til fisken er gjennomstekt.

Server fiskeformen med det du ønsker av tilbehør. Kokte poteter, potetmos eller quinoa kan anbefalast!

Tips og alternativer
♦ Tåler du ikkje melkeprodukt kan du erstatte creme fraiche med 1 ekstra boks kokosmelk. Eg vil ikkje anbefale light kokosmelk. Du kan også bruke 2 bokser creme fraiche framfor kokosmelk om du heller ønsker det.

♦ Bruk gjerne dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Eg synes kombinasjonen ovenfor var veldig god, men i middagsformer er det perfekt å bruke opp slappe grønnsaksrester.

♦ Er sausen litt tynn? Bland ut 2 ss maisenna i litt vatn, la sausen småkoke medan du tilsetter maisennajevning i en tynn stråle samtidig som du rører til en fyldig konsistens.

Sunt, godt og veldig enkelt!

La meg samle saman nokre av dei andre kreolske middagane eg har i arkivet:

Kreolsk laksepanne – oppskrift her

*

Kreolsk torskegryte – oppskrift her

*

Kreolsk kyllingpanne – oppskrift her

Velbekomme – og god middag 🙂

20 Kommentarer

M

Maren

4. januar 2019

Denne ble en suksess! Vi er to stykker og det ble nok mat til restelunsj på begge dagen etter 🙂

Linda Stuhaug

5. januar 2019

Restelunsj er så digg! Eg skal definitivt bli flinkare på å lage opp ekstar mykje middag, slik at vi kan ha med oss rester i matpakken dagen etterpå 🙂 Kjekt du likte oppskrifta, Maren <3

A

Ann Jeanett

3. januar 2019

Takk for oppskrift! Det var fantastisk godt, forma ble skrapet

Linda Stuhaug

4. januar 2019

Så hyggelig å lese, Ann Jeanett! Det er alltid eit godt tegn 😀

C

Cecilie

3. januar 2019

Glemte å kjøpe kokosmelk, kan den erstattes med vanlig melk???

Linda Stuhaug

3. januar 2019

Du har ikkje tilfeldigvis to bokser med creme fraiche? 🙂 Vil i utgangspunktet ikkje anbefale vanlig melk, sausen vil berre bli veldig flytande og uttynna då…

E

Elisabeth

2. januar 2019

Denne var nydelig! Mettet godt og smakte fortreffelig!

Linda Stuhaug

3. januar 2019

Hurra, så stas Elisabeth 😀

T

Therese Vie

2. januar 2019

Det her ser «mouthwatering good» ut! Gjett om dette skal prøves! Takk for ei flott oppskrift!:)

Linda Stuhaug

3. januar 2019

Det var virkelig godt! Håper oppskrifta faller i smak, Therese 😀

K

Kristine

2. januar 2019

Tusen takk for gode tips. Kan du lage et innlegg en gang med tips til hvordan få fullverdige måltider (spesielt til barn, men også voksne) til andre måltider enn middag? Har tatt til meg tipset ditt om egg i havregrøt (kvelds), men føler spesielt frokost og lunsj fort blir skive med brunost. Savner å få alle næringsstoffene i måltidene, særlig grønnsaker og proteiner.

Linda Stuhaug

3. januar 2019

Skal notere meg det 🙂 Men generelt finner du mange gode tips på bloggen her. Dei fleste oppskriftene eg deler er fullverdige, eller så skriver eg også ofte kva tilbehør o.l eg anbefaler (då for å få eit fullverdig måltid).

A

Anne Therese

2. januar 2019

Godt nyttår!! Denne skal testast. Takk for oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

3. januar 2019

Godt nyttår til deg også, Anne Therese! Håper fiskeformen faller i smak 🙂

H

Heidi

6. februar 2019

Tusen takk for deilig fiskemiddag! Den var virkelig god

Linda Stuhaug

6. februar 2019

Så kjekt å lese, Heidi! Stas 😀

H

Hilde

14. januar 2019

Tusen takk for fantastisk god oppskrift. Denne retten falt i smak hos alle. Lurte på en ting, går det an å fryse sausen? For kunne tenkt meg å lage til 2 personer, og så bruke resten av sausen neste gang jeg laget til 2 personer.

Linda Stuhaug

14. januar 2019

Hei Hilde! Du kan prøve å fryse sausen, eg rekner med det går fint – men kan aldri svare heilt sikkert når eg ikkje har prøvd sjølv. Kjekt at middagen falt i smak 😀

M

Monica

14. juli 2019

Hei. Hvordan er det å bytte ut fisken her med sei? Har en del frossen sei jeg skulle ha fått brukt. Finner ingen oppskrifter med sei her.

Linda Stuhaug

14. juli 2019

Hei! Det går heilt fint å bruke sei, men hugs å tine den først 🙂 Fryst fisk skiller ofte ut ein del ekstra væske under oppvarming, så du er obs på det også.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg