Linda Stuhaug

Annonse

3. oktober 2018

Kreolsk kyllingpanne

Kreolsk kyllingpanne
Hei!
Kan eg friste med en smakfull kyllingpanne som er ferdig på under halvtimen? Det er jo slik vi liker kvardagsmiddagane best – og her har du også (nesten) alt i en panne med kjøtt, saus og grønnsaker. Mangler kun det ekstra tilbehøret som du sjølv kan velge ut fra det du liker best 🙂
Kreolsk kyllingpanne, ca. 4 porsjoner 600 g kyllingfilet 4 gulerøtter, i skiver 1 brokkoli, i buketter 1 paprika, i biter 1 rødløk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 4 ts red curry paste 1 ts karrikrydder + 2 ts paprikakrydder 1 boks (300 g) creme fraiche 1 kartong (250 ml) kokosmelk 1-2 ss smør/olje salt og pepper
Slik gjer du: 1. Skjær kyllingfilet i biter og gjennomsteik i smør/olje. Sett til side.
2. Steik først gulrot, løk og kvitløk 2-3 minutt, før du har oppi brokkoli og paprika.
3. Tilsett red curry paste, karrikrydder og paprikakrydder. La der surre 2-3 minutt før du tilsetter creme fraiche og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 2-3 minutt.
4. Tilsett kyllingen på slutten av koketida. Smak til med salt og pepper, evt. meir av dei overnevnte kryddera om nødvendig. Server straks!
Du kan servere med det tilbehøret du ønsker. Quinoa er min favoritt, men ris, bulgur, potet og lignande passer også godt 🙂
Og du? Må du ha melkefri kyllingpanne bytter du creme fraiche med ekstra kokosmelk, og er du ikkje så glad i kokosmelk/ikkje vil bruke det, så bruker du ekstra creme fraiche istedenfor 🙂
Velbekomme og nyt♥

Hei!

Kan eg friste med en smakfull kyllingpanne som er ferdig på under halvtimen? Det er jo slik vi liker kvardagsmiddagane best – og her har du også (nesten) alt i en panne med kjøtt, saus og grønnsaker. Mangler kun det ekstra tilbehøret som du sjølv kan velge ut fra det du liker best 🙂

Sanity Image

Kreolsk kyllingpanne, ca. 4 porsjoner
600 g kyllingfilet
4 gulerøtter, i skiver
1 brokkoli, i buketter
1 paprika, i biter
1 rødløk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
4 ts red curry paste
1 ts karrikrydder + 2 ts paprikakrydder
1 boks (300 g) creme fraiche
1 kartong (250 ml) kokosmelk
1-2 ss smør/olje
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Skjær kyllingfilet i biter og gjennomsteik i smør/olje. Sett til side.

2. Steik først gulrot, løk og kvitløk 2-3 minutt, før du har oppi brokkoli og paprika.

3. Tilsett red curry paste, karrikrydder og paprikakrydder. La der surre 2-3 minutt før du tilsetter creme fraiche og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 2-3 minutt.

4. Tilsett kyllingen på slutten av koketida. Smak til med salt og pepper, evt. meir av dei overnevnte kryddera om nødvendig. Server straks!

Sanity Image

Du kan servere med det tilbehøret du ønsker. Quinoa er min favoritt, men ris, bulgur, potet og lignande passer også godt 🙂

Sanity Image

Og du? Må du ha melkefri kyllingpanne bytter du creme fraiche med ekstra kokosmelk, og er du ikkje så glad i kokosmelk/ikkje vil bruke det, så bruker du ekstra creme fraiche istedenfor 🙂

Velbekomme og nyt♥

Annonse