Linda Stuhaug

3. oktober 2018

Kreolsk kyllingpanne

Kreolsk kyllingpanne
Hei!
Kan eg friste med en smakfull kyllingpanne som er ferdig på under halvtimen? Det er jo slik vi liker kvardagsmiddagane best – og her har du også (nesten) alt i en panne med kjøtt, saus og grønnsaker. Mangler kun det ekstra tilbehøret som du sjølv kan velge ut fra det du liker best 🙂
Kreolsk kyllingpanne, ca. 4 porsjoner 600 g kyllingfilet 4 gulerøtter, i skiver 1 brokkoli, i buketter 1 paprika, i biter 1 rødløk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 4 ts red curry paste 1 ts karrikrydder + 2 ts paprikakrydder 1 boks (300 g) creme fraiche 1 kartong (250 ml) kokosmelk 1-2 ss smør/olje salt og pepper
Slik gjer du: 1. Skjær kyllingfilet i biter og gjennomsteik i smør/olje. Sett til side.
2. Steik først gulrot, løk og kvitløk 2-3 minutt, før du har oppi brokkoli og paprika.
3. Tilsett red curry paste, karrikrydder og paprikakrydder. La der surre 2-3 minutt før du tilsetter creme fraiche og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 2-3 minutt.
4. Tilsett kyllingen på slutten av koketida. Smak til med salt og pepper, evt. meir av dei overnevnte kryddera om nødvendig. Server straks!
Du kan servere med det tilbehøret du ønsker. Quinoa er min favoritt, men ris, bulgur, potet og lignande passer også godt 🙂
Og du? Må du ha melkefri kyllingpanne bytter du creme fraiche med ekstra kokosmelk, og er du ikkje så glad i kokosmelk/ikkje vil bruke det, så bruker du ekstra creme fraiche istedenfor 🙂
Velbekomme og nyt♥

Hei!

Kan eg friste med en smakfull kyllingpanne som er ferdig på under halvtimen? Det er jo slik vi liker kvardagsmiddagane best – og her har du også (nesten) alt i en panne med kjøtt, saus og grønnsaker. Mangler kun det ekstra tilbehøret som du sjølv kan velge ut fra det du liker best 🙂

Kreolsk kyllingpanne, ca. 4 porsjoner
600 g kyllingfilet
4 gulerøtter, i skiver
1 brokkoli, i buketter
1 paprika, i biter
1 rødløk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
4 ts red curry paste
1 ts karrikrydder + 2 ts paprikakrydder
1 boks (300 g) creme fraiche
1 kartong (250 ml) kokosmelk
1-2 ss smør/olje
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Skjær kyllingfilet i biter og gjennomsteik i smør/olje. Sett til side.

2. Steik først gulrot, løk og kvitløk 2-3 minutt, før du har oppi brokkoli og paprika.

3. Tilsett red curry paste, karrikrydder og paprikakrydder. La der surre 2-3 minutt før du tilsetter creme fraiche og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 2-3 minutt.

4. Tilsett kyllingen på slutten av koketida. Smak til med salt og pepper, evt. meir av dei overnevnte kryddera om nødvendig. Server straks!

Du kan servere med det tilbehøret du ønsker. Quinoa er min favoritt, men ris, bulgur, potet og lignande passer også godt 🙂

Og du? Må du ha melkefri kyllingpanne bytter du creme fraiche med ekstra kokosmelk, og er du ikkje så glad i kokosmelk/ikkje vil bruke det, så bruker du ekstra creme fraiche istedenfor 🙂

Velbekomme og nyt♥

47 Kommentarer

M

Madelene

25. november 2018

Lagde det i går, og det var sinnsykt godt! 🙂

Linda Stuhaug

25. november 2018

Hurra 😀

B

Bjørg

1. november 2018

Kreolsk kyllingpanne er knallgod

Linda Stuhaug

2. november 2018

Ikkje sant! Kjekt du liker oppskrifta, Bjørg 🙂

A

Anne Therese Kjærmann

28. oktober 2018

Ser veldig godt ut. Men kan denne retten gjøres ferdig noen timer på forhånd, og så varmes opp når den skal serveres?

Linda Stuhaug

29. oktober 2018

Går nok heilt fint å varme opp igjen oppskrifta, ja 🙂

E

Elisabeth

8. oktober 2018

Kva type curry paste brukar du?

Linda Stuhaug

9. oktober 2018

Som regel Santa Maria sin 🙂

L

Lillian

3. oktober 2018

Kjempegod kyllingpanne, denne kjem eg til å lage fleire gongar. Det stod ikkje paprika paprika på inngaldslista, så det glømte eg å kjøpe. Men fant tilfeldigvis ein i kjøleskapet, så då blei det bra likevel! Takk for maten Linda!

Linda Stuhaug

4. oktober 2018

Bra du sa ifra, Lillian! Endra det med ein gang 🙂 Kjekt du likte oppskrifta <3

M

Malin

3. oktober 2018

Kan jeg bruke fløte istede for kokkosmelk?

Linda Stuhaug

4. oktober 2018

Eg vil heller anbefale å bruke ekstar creme fraiche slik som eg skriver i innlegget 🙂

T

Tove

26. februar 2021

Fantastisk godt, en ny favoritt, enkel lage

Linda Stuhaug

28. februar 2021

Så kjekt å lese, Tove 😀

M

Maria

26. mars 2019

Kan man fryse ned denne middagen?

Linda Stuhaug

27. mars 2019

Aldri prøvd, men går sikkert fint 🙂

K

Kari Anne

23. februar 2021

Laga denne idag igjen, men tok rosenkål oppi i tillegg til brokkoli. Det smakte veldig godt.

Linda Stuhaug

23. februar 2021

Fantastisk 😀

S

Susanne

13. mars 2019

Denne har jeg lyst til å prøve! Men hvordan er den på sterkhetsskalaen med mengden curry paste som står i oppskriften? Kjenner ikke til smaken på curry paste.

Linda Stuhaug

14. mars 2019

Det er eit veldig, veldig vanskelig spørsmål å svare. Vi vil alltid oppleve dette forskjellig, men eg synes absolutt ikkje denne er noko som helst sterk 😉

Linda Stuhaug

14. mars 2019

MEN, det vil også variere ut fra ulike merker red curry paste. Smak deg fram 🙂

C

Cecilie S

18. februar 2019

Denna va kjempegod Linda! Deilig og fyldig med masse gode grønnsaker! Denne komme det til å bli laga meir av! 🙂

Linda Stuhaug

19. februar 2019

Fantastisk! Kjekt med tilabkemelding, takk for det Cecilie 🙂

S

Siri

30. august 2019

Denne retten er så utrolig god! Jeg har laget den mange ganger, og det er min nye favorittrett

Linda Stuhaug

31. august 2019

Såå hyggelig Siri 😀 Det er en veldig populær oppskrift både på bloggen og i heimen her også 🙂

T

Trude

24. juli 2019

Jeg skal nå ned i vekt og har googlet meg frem til litt sunne oppskrifter, men er ikke så god på dette enda. Vet du hva en dette utgjør per 100 gr? Hvis den er så god, så er det fare for at jeg overspiser 😉

Linda Stuhaug

29. juli 2019

Hei! Kva meiner du egentlig? 😉

L

Liv

8. november 2021

Sjukt god! Brukte 400 g kylling pluss en boks kikerter og der var også veldig godt!

Linda Stuhaug

9. november 2021

Så bra 😀

T

Tove

7. november 2021

Fantastisk god!! Men jeg er ikke så glad i veldig sterk mat, så jeg er glad jeg tok bare 1 ts red curry paste, den ble akkurat passe for oss da ❤

Linda Stuhaug

8. november 2021

Så bra 😀

R

Runa

6. november 2021

Første gang jeg laget denne, spiste ungene lite. Jeg forsto hvorfor, etter at jeg oppdaga jeg hadde brukt kajennepepper i stedet for paprika (gjør ikke den feilen igjen). Med riktig krydder fikk den terningkast 3/4 av 7-åringen og 4/5 av 9-åringen.

Linda Stuhaug

8. november 2021

Oida, off! Men kjekt den smakte etter riktig krydder iallefall 😀

C

Caja

25. oktober 2021

Ser digg ut! Kan retten fryses?

Linda Stuhaug

25. oktober 2021

Det går heilt sikkert fint 🙂

K

Kristin Kjerdtad Håseth

20. oktober 2021

Bruker du tilbehør? Ris, brød o.l.

Linda Stuhaug

21. oktober 2021

Ja, står i starten at det einaste som mangler er valgfritt tilbehør 🙂 Bruk det du ønsker!

M

Monica Nordsveen

18. oktober 2021

Har prøvd denne retten flere ganger, den er bare kjempe nydelig

Linda Stuhaug

19. oktober 2021

Så bra 😀

H

Hanita

9. september 2021

Dette er en favoritt hos oss, og har lagd den mange ganger. Elsker den ☺️

Linda Stuhaug

10. september 2021

Så hyggelig å lese, Hanita 😀

R

R

26. november 2019

Hei blir det stor forskjell hvis man bruker sambal olek istedetfor red curry paste om man bruker litt mindre mengde?

Linda Stuhaug

26. november 2019

Det smaker jo litt ulikt, men det blir godt det også altså 🙂 Men ja, hugs litt mindre mengde, ellers blir det fort sterkt, hehe 🙂

I

Inger Johanne Naasen

6. januar 2021

Er det ikke lurt å bruke lett creme fraîche og lett kokosmelk? Blir jo sunnere da

Linda Stuhaug

7. januar 2021

Bruk den varianten du ønsker 🙂

S

Silja

21. november 2020

Denne ser nydelig ut, skal prøves ikveld! Men jeg spiser ikke kjøtt, har du prøvd med tofu eller noe annet vegetarisk istedetfor kylling? Takk for mange fine oppskrifter!

Linda Stuhaug

22. november 2020

Hei! Nei, eg har ikkje prøvd med tofu, men har brukt både laks og torsk 🙂 Håper den smakte!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg