Linda Stuhaug

18. desember 2017

Kylling- og quinoasalat

Kylling- og quinoasalat
Hei!
Den siste veka har det vore veldig mykje julekaker her på bloggen, så derfor starter vi med en smakfull kylling- og quinoasalat denne veka – perfekt som en digg lunsj eller lettvint middag 🙂
Kylling- og quinoasalat, 2-3 personer Kyllingkjøtt av 2 kyllinglår – eg brukte Stange Kyllinglår 1,5 dl quinoa 1 pk ruccola en liten bit rødløk 1/3 agurk 1/2 mango 1/2 granateple 150 g fetaost
Guacamole 1 stor avokado 1 ss kesam/rømme 1 fedd kvitløk, pressa salt og pepper litt limesaft
Slik gjer du: 1. Kok opp 3 dl vatn, skyll quinoaen godt under rennande vatn og kok i ca. 15 minutt. Avkjøl litt (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).
2. Kutt grønnsakene i passelige biter og vend saman med quinoaen. Bland inn kyllingkjøtt og smuldra fetaost.
3. Mos avokadoen og tilsett kesam/rømme og kvitløk. Smak til med salt, pepper og limesaft. Server!
En fantastisk god kombinasjon av både smak, sødme, friskhet og konsistens – anbefalast!
Salaten holder seg fint eit par dager i kjøleskapet, og er like god å ta med i matpakken 🙂
En slik kylling- og quinoasalat er og perfekt på koldtbord/tapasbord! Bytt gjerne kylling med egg og kikerter/bønner for vegetarvariant 🙂
Ha en god start på den nye veka, godtfolk!

Hei!

Den siste veka har det vore veldig mykje julekaker her på bloggen, så derfor starter vi med en smakfull kylling- og quinoasalat denne veka – perfekt som en digg lunsj eller lettvint middag 🙂

Kylling- og quinoasalat, 2-3 personer
Kyllingkjøtt av 2 kyllinglår – eg brukte Stange Kyllinglår
1,5 dl quinoa
1 pk ruccola
en liten bit rødløk
1/3 agurk
1/2 mango
1/2 granateple
150 g fetaost

Guacamole
1 stor avokado
1 ss kesam/rømme
1 fedd kvitløk, pressa
salt og pepper
litt limesaft

Slik gjer du:
1. Kok opp 3 dl vatn, skyll quinoaen godt under rennande vatn og kok i ca. 15 minutt. Avkjøl litt (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).

2. Kutt grønnsakene i passelige biter og vend saman med quinoaen. Bland inn kyllingkjøtt og smuldra fetaost.

3. Mos avokadoen og tilsett kesam/rømme og kvitløk. Smak til med salt, pepper og limesaft. Server!

En fantastisk god kombinasjon av både smak, sødme, friskhet og konsistens – anbefalast!

Salaten holder seg fint eit par dager i kjøleskapet, og er like god å ta med i matpakken 🙂

En slik kylling- og quinoasalat er og perfekt på koldtbord/tapasbord! Bytt gjerne kylling med egg og kikerter/bønner for vegetarvariant 🙂

Ha en god start på den nye veka, godtfolk!

Annonse

10 Kommentarer

J

Jeanette

28. mars 2019

Prøvde denne i dag etter som jeg allerede hadde alt som trengtes hjemme, og den var virkelig kjempe god! Kommer absolutt til å lage denne mange ganger. Sunt, friskt og lett måltid!

Linda Stuhaug

28. mars 2019

Ikkje sant! Så godt 😀 Kjekt du likte oppskrifta, Jeanette!

I

Irene mæland

9. februar 2019

Kylling og quinoasalat

Linda Stuhaug

10. februar 2019

Hm?

L

Lol

23. januar 2020

Kjempe god

Linda Stuhaug

23. januar 2020

Så bra 😀

M

Mia Overbye

9. juni 2018

Hei! Jeg har alltid hatt lyst til å prøve quinoa, men har aldri funnet en fristende oppskrift før nå. Jeg skulle lage en glutenfri vegetarrett så jeg droppet kyllingen. Og jeg tilsatte litt hvitløkspulver, pepper og sitronskall på osten. Men dette var godt altså! Tusen takk for en god oppskrift!

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Såå kjekt å lese, Mia 😀 Quinoa er fantastisk godt, og veldig anvendelig! Quinoasalater er berre å mikse og trikse som man ønsker også, resultatet blir alltid bra. Håper eg kan fortsette å inspirere med oppskrifter, Mia!

H

Heidi

31. mai 2018

Denne er skikkelig god og sunn. Putt granateple inn så kidsa også spiser den:–) kort tid å lage.

Linda Stuhaug

31. mai 2018

Ikkje sant 🙂 Kjekt kidsa også liker den!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg